crush 284 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, LeBomB napisał(a): @Winter choinkę na święta ubierasz? Choinka stała się elementem naszej kultury. Zaakceptowanym zarówno przez wierzących jak i niewierzących.
Kris194 161 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 15 minut temu, Ludojad napisał(a): Tak tak, rosyjski parobek, który wyrzuca rusków za wrogie działania w Polsce. Weźcie się trochę bardziej postarajcie 1
Karro 36 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jakby sie nazywał Pablo Gonazalez nikt by sie nie skojarzył
crush 284 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Można wrzucić zdjęcia PiSowców z ruskimi. Można wrzucić wypowiedzi konfederacji broniące ruskich. To kto się w takim razie nadaje na prezydenta?
LeBomB 98 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, crush napisał(a): Choinka stała się elementem naszej kultury. Zaakceptowanym zarówno przez wierzących jak i niewierzących. Ale ktoś kiedyś musiał wyrzec się diducha lub podłaźniczek i przyjąć tradycję niemieckich protestantów
Winter 433 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, LeBomB napisał(a): @Winter choinkę na święta ubierasz? Świąt nie obchodzę, ale choinkę ubieram. Słucham też Last Christmas i Going Home For Christmas. 1 minutę temu, MaxaM napisał(a): Są i katoświry. 6 minut temu, Kris194 napisał(a): Tak tak, rosyjski parobek, który wyrzuca rusków za wrogie działania w Polsce. Weźcie się trochę bardziej postarajcie A jaki jest Scholz? Pytam z ciekawości 8 minut temu, Karro napisał(a): Balbym sie jej Albo choroba albo sciema i pieniadz, raczej to drugie Zawsze to drugie. Szmal i tylko szmal.
LeBomB 98 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Winter Czyli widzisz, sam sobie dobierasz co chcesz wedle upodobania, a innych się czepiasz.
Winter 433 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, LeBomB napisał(a): Ale ktoś kiedyś musiał wyrzec się diducha lub podłaźniczek i przyjąć tradycję niemieckich protestantów To jest tak głupie, że głowa mała. Typ porównał kulturę europejską z jakimiś dzikusami na drugim końcu planety
LeBomB 98 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Winter Tradycje kultury Nowej Zelandii nazywasz dzikusami? No brawo, to świadczy wyłącznie o tobie. Ponadto obnażyłem jedynie głupotę tego co sam napisałeś wcześniej. Wykazujesz niesamowicie olbrzymią hipokryzję, bo uznajesz sobie co chcesz, a innym chciałbyś narzucać co mają myśleć i jak żyć, a jak ktoś się nie zgadza to piszesz że to głupie, jedziesz po kimś osobiście, co już pokazałeś nie raz tutaj.
Winter 433 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Sprowadzasz dyskusję do jakichś absurdów. Europejczyka śmieszą zarówno afrykańskie zabobony, jak i nowozelandzkie. Jeśli ich kultury są ci tak bliskie to przenieś się tam, a nam daj spokój z ubogacaniem nas śmieciową kulturą. Edytowane 3 godziny temu przez Winter
LeBomB 98 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 2 minuty temu, Winter napisał(a): Sprowadzasz dyskusję do jakichś absurdów. Nie ja zacząłem Sam co jakiś czas linkujesz coraz to większe absurdy i głupoty w jakichś zakątkach internetu i próbujesz je przedstawiać jako obraz jakiejś całości. Edytowane 3 godziny temu przez LeBomB
crush 284 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, LeBomB napisał(a): Ale ktoś kiedyś musiał wyrzec się diducha lub podłaźniczek i przyjąć tradycję niemieckich protestantów Jasne. Ale jedno nie wyklucza drugiego. Przyjęcie jakiejś tradycji nie oznacza braku szacunku dla własnych. A to o czym on pisał to jest właśnie to. Jakaś patologiczna niechęć do własnej kultury, przy niezrozumiałym uwielbieniu obcych. Po prostu dziwne. A już mistrzostwem jest podniecanie się cuchnącymi dziurami w stylu Indii, czy ostatnio latający po Twitterze Maorysi w Nowo Zelandzkim parlamencie skaczący jak małpy.
Winter 433 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, LeBomB napisał(a): Nie ja zacząłem Sam co jakiś czas linkujesz coraz to większe absurdy i głupoty w jakichś zakątkach internetu i próbujesz je przedstawiać jako obraz jakiejś całości. Zapomniałem, że regulamin forum tego zabrania.
crush 284 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, hwdp43 napisał(a): tylko polskie zabobony Żadne zabobony najlepiej.
LeBomB 98 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, crush napisał(a): Jasne. Ale jedno nie wyklucza drugiego. Przyjęcie jakiejś tradycji nie oznacza braku szacunku dla własnych. Według @Winter filmik na którym ktoś rwie kartkę papieru wydając odgłosy jak w trakcie haki, na wzór tego co było w nowozelandzkim parlamencie tym właśnie jest, bo tak napisał, wprost. Zacytuję na wypadek gdyby edytował. 33 minuty temu, Winter napisał(a): Białe laski rzeczywiście mają coś nie tak z głową. Odrzuca je ich własna kultura, ale obcą nie pogardzą. Jeden filmik wystarczy żeby ocenić całość. No brawo. Ponadto haka jest dziedzictwem kulturowym Nowej Zelandii, więc jedź im wprost powiedz, że skaczą jak małpy. Ciekaw jestem Twojej reakcji jakby ktoś coś podobnego powiedział o jakimś naszym dziedzictwie kulturowym. 6 minut temu, Winter napisał(a): Zapomniałem, że regulamin forum tego zabrania. Nie, nie zabrania, ale skoro tak odpowiadasz, znaczy że przyznajesz że jest tak jak napisałem, czyli po prostu specjalnie prowokujesz posługując się naciąganą narracją. Ok, wszystko jasne.
Winter 433 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, LeBomB napisał(a): Według @Winter filmik na którym ktoś rwie kartkę papieru wydając odgłosy jak w trakcie haki, na wzór tego co było w nowozelandzkim parlamencie tym właśnie jest, bo tak napisał, wprost. Zacytuję na wypadek gdyby edytował. Jeden filmik wystarczy żeby ocenić całość. No brawo. Ponadto haka jest dziedzictwem kulturowym Nowej Zelandii, więc jedź im wprost powiedz, że skaczą jak małpy. Ciekaw jestem Twojej reakcji jakby ktoś coś podobnego powiedział o jakimś naszym dziedzictwie kulturowym. Nie, nie zabrania, ale skoro tak odpowiadasz, znaczy że przyznajesz że jest tak jak napisałem, czyli po prostu specjalnie prowokujesz posługując się naciąganą narracją. Ok, wszystko jasne. Są kultury ciekawsze niż nasza i nie mam z tym problemu. Skąd sobie ubzdurałeś, że będę bronił polskiej?
LeBomB 98 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Winter To: Ciekaw jestem Twojej reakcji jakby ktoś coś podobnego powiedział o jakimś naszym dziedzictwie kulturowym. Napisałem w odpowiedzi do @crush
Winter 433 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, LeBomB napisał(a): @Winter To: Ciekaw jestem Twojej reakcji jakby ktoś coś podobnego powiedział o jakimś naszym dziedzictwie kulturowym. Napisałem w odpowiedzi do @crush 1. Miałbym to daleko w dupie. 2. Kiedy ostatnio patrzyłem to nadal mieliśmy cywilizowane tradycje. 3. Dzikusy mają dzikie obyczaje. EOT. W Afryce usuwa się kobietom pewne części ciała, żeby nie odczuwały przyjemności. Tego też nie mogę krytykować, bo to część ich kultury?
Kris194 161 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 45 minut temu, Winter napisał(a): A jaki jest Scholz? Pytam z ciekawości Scholz akurat jest krytykowany za brak stanowczości. Nie jest wielką tajemnicą, że Niemcy by najchętniej wrócili do "business as usual" bo im coraz gorzej gospodarka przędzie. Byli ostrzegani zarówno przez nas jak i Amerykanów w kwestii NS2 ale nie chcieli słuchać.
Winter 433 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Kris194 napisał(a): Scholz akurat jest krytykowany za brak stanowczości. Nie jest wielką tajemnicą, że Niemcy by najchętniej wrócili do "business as usual" bo im coraz gorzej gospodarka przędzie. Byli ostrzegani zarówno przez nas jak i Amerykanów w kwestii NS2 ale nie chcieli słuchać. To jeszcze przypomnij kto zdjął sankcje na NS2, a kto ostrzegał przed NS2.
crush 284 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 50 minut temu, LeBomB napisał(a): Ponadto haka jest dziedzictwem kulturowym Nowej Zelandii, więc jedź im wprost powiedz, że skaczą jak małpy. Ciekaw jestem Twojej reakcji jakby ktoś coś podobnego powiedział o jakimś naszym dziedzictwie kulturowym. Błagam. Te udawanie, że wszystkie kultury są równe i warto je celebrować jest żenujące. Choinka w domu porównywana do publicznego skakania jak małpa. Przykro mi bardzo ale niektóre aspekty kulturowe powinny zostać dawno zaorane. Przynajmniej w cywilizowanym świecie. A jakby ktoś powiedział? Mówić można wiele. Ja im choinki do domu nie wpycham, to niech oni mi do kraju nie wnoszą uboju rytualnego czy małpich tańców. Bardzo uczciwy brak wymiany "kulturowej". A najpiękniejsze w historii tej twitteriwej idiotki jest, że ja praktycznie mogę zagwarantować, że dostała już wiele wiadomości. Wiadomości w której zarzucają jej "cultural appropriation". Edytowane 2 godziny temu przez crush
Karro 36 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jak od 15 lat smartfon wychowuje dzieci to sa takie efekty myślenia
LeBomB 98 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 26 minut temu, crush napisał(a): Błagam. Te udawanie, że wszystkie kultury są równe i warto je celebrować jest żenujące. A gdzie ja to napisałem? Ja tylko zwróciłem uwagę na fakt, że taki Nowozelandczyk może równie dobrze uważać jakieś nasze dziedzictwo kulturowe za "taniec małp". To działa w obie strony tak samo.
Rekomendowane odpowiedzi