Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Henryk Nowak · Opublikowano
Po prostu nie umiesz dyskutować na argumenty. Nie widzisz co te dwie rzeczy mają wspólnego? Obie nie są pełnowartościowymi produktami i mają niedoróbki, których gotowy produkt mieć nie powinien. -
Przez ryba · Opublikowano
z poczatkiem grudnia powalczymy Rumunia i Australia chyba jak zwykle na koniec dorzuci do pieca, nie ma co sie jarac z poczatku -
Przez Element Wojny · Opublikowano
Tak, jest lepsza, szybsza, płynna, dynamiczna - a po 15-20h jedziesz na automacie, wciskasz w kółko te same przyciski i robisz te same kombinacje aż do znudzenia. W trakcie rozgrywki magiem 3 razy zmieniałem profil ofensywny - nekromanta, lód, ogień - żadnej różnicy, zmieniały się tylko graficzne fajerwerki przy combosach. Nie jesteś casualem, wiesz o co chodzi. Walka ma nie tylko ładnie wyglądać, ale też angażować, a tego tutaj nie było. W Inkwizycji co rusz przełączałem się na Varrica, uwielbiałem naparzać z Bianki. -
Przez Yahoo86 · Opublikowano
GUS: od dekady spada zużycie prądu przez gospodarstwa domowe W okresie 2013-2023 zużycie energii elektrycznej na jednego mieszkańca wzrosło o 4,3 proc. i wyniosło 789,8 kWh – podał w poniedziałek Główny Urząd Statystyczny. Jednak według GUS, zużycie prądu na gospodarstwo domowe spada. WTF??? Skąd oni biorą te dane , od lat zapotrzebowanie ciągle rośnie , elektrowni (modernizowanych/nowych) + OZE ciągle przybywa , przemysł w Polsce prawie nie istnieje , importujemy coraz więcej energii (nie tylko ze względu na cenę ale również braki) , a sprzętu w domach mamy coraz więcej. Na przykładzie osób starszych (babcie/dziadkowie/samotni) mieszkających w blokach (CO, ciepła woda z sieci lub gazowy podgrzewać przepływowy , kuchenka gazowa - piekarnik różnie) , najbardziej prądożerne urządzenia to lodówka , TV "bez dupy" (kilka h dziennie) , bardzo sporadycznie laptop , jakieś maty czy coś takiego do masażu czy podgrzewania 4 liter , itd. ... , średnio w granicach 1200-1700kWh. Stare domki jednorodzinne (np. Fińskie) , ta sama grupa , zużycie energii jest podobne - pod warunkiem że są na siłach porąbać sobie drewno lub przynieść węgiel z piwnicy/komórki. Jeżeli nie to często sięgają po ferelki/olejaki (wtedy wiadomo , zużycie pójdzie w górę o dodatkowe 1000-2000kWh , jak nie lepiej). Pytanie dlaczego GUS zaniża dane lub pomija pewne grupy czy typy obiektów np. mających OZE itp... , tym samym zaniżając statystyki. Program Mój elektryk 2.0. W projekcie nawet 40 tys. zł dofinansowania Do 40 tys. zł może wynieść dotacja do zakupu lub leasingu nowego samochodu elektrycznego w programie Mój elektryk 2.0, którego projekt Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej przedstawił w poniedziałek do konsultacji. Budżet to 1,6 mld zł. Do końca roku BGK chce podpisać pierwszą umowę na pożyczkę z Funduszu Wsparcia Energetyki z KPO W ramach największego instrumentu pożyczkowego KPO na transformację energetyczną, czyli Funduszu Wsparcia Energetyki, złożono 4 wnioski na 92 mld zł – poinformował PAP Biznes Paweł Chorąży z BGK. Jeszcze w tym roku bank chce podpisać pierwszą umowę na pożyczkę w ramach tego funduszu. Mam nadzieję że Jarek wraz z Donaldem będą to spłacać ze swoich? Obywatel znowu dostanie po , tyle czasu i nic nie zrobiono - niech się darmozjady wezmą za rozdawnictwo i pieniądze się znajdą , kolejnej pożyczki nam trzeba. Dania wprowadzi podatek od CO2 w rolnictwie. Związki zawodowe zaakceptowały Rząd Danii i parlamentarna opozycja porozumiały się w poniedziałek w sprawie wprowadzenia od 2030 roku podatku od dwutlenku węgla w rolnictwie. Będzie to pierwsza na świecie tego rodzaju danina od produkcji żywności. Serbia znosi zakaz budowy elektrowni jądrowych po 35 latach Rząd Serbii podjął decyzję o wycofaniu moratorium na budowę w kraju elektrowni jądrowych. Nowelizacja ustawy o prawie energetycznym wejdzie w życie w najkrótszym możliwym terminie – ogłosiła serbska ministra górnictwa i energii Dubravka Djedović Handanović. WOW , tyle czasu od katastrofy w Czarnobylu i zakaz ciągle obowiązywał (nawet nie pamiętałem) , nie będę zaskoczony jak postawią atom szybciej niż my. Rosja niszczy infrastrukturę energetyczną Ukrainy. Brak prądu w wielu regionach kraju W wyniku rosyjskich ataków rakietowych na infrastrukturę energetyczną w poniedziałek we wszystkich regionach Ukrainy nastąpią ograniczenia w dostawie prądu – poinformował w niedzielę państwowy operator sieci przesyłowej Ukrenerho. Jestem ciekawy czy jakieś okruchy spadną Polsce jak wojna się skończy i nastąpi wielki czas odbudowy. -
Przez Zas · Opublikowano
Skąd dokładnie ten wywiad, jest gdzieś całość? Nie wierzę, że to prawda To jakiś deep fake... Albo czegoś nie zrozumiałem... to jest BYŁY menadżer w Ubisoft, tak?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi