Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Nie pisałem o poparciu społecznym.

Demokracja to wybór większości.

2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

tym większy rozgłos

I mniejsze poparcie.

Geniusze. 😆

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, nie Amok, tylko próba wyjaśnienia Wam, że nie macie problemu z formą protestu, ale ze sprawą w jakiej protestują.

Chcecie im, tego zabronić, a to jest naruszenie wolności. Naszej wolności. 

Nie można zrobić tak, żeby protesty były tylko w "słusznej sprawie". Bo kto będzie to oceniał?

Ja wiem, że nie ma w Was zbyt wiele autorefleksji, ale bez przesady kurna. 

Problem macie ze sprawą, a nie formą. Przestańcie siebie i innych oszukiwać.

Nie stwierdziłeś faktów, tylko napisałeś jakieś tam bzdurki wyczytane w internecie.

Ja próbuję Ci zwrócić uwagę na aspekt wolnościowy, ale chyba byłem zbyt subtelny.

Nikt im prawa do protestu nie odmawia. Cytując Siemoniaka "zgłaszają zgromadzeniem w urzędzie i niech sobie protestują" 

Siadanie na asfalcie i blokowanie ruchu to zdaniem rządzących niedopuszczalna forma protestu i oczekują, że służby będą zdecydowanie robić z tym porządek. W 100 % zgadzam się z Tuskiem :)

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie można zrobić tak, żeby protesty były tylko w "słusznej sprawie". Bo kto będzie to oceniał?

O. A przeciw "mowie nienawiści" też jesteś? Bo kto to będzie oceniał?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

yiCjU6p.png

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/slawomir-mentzen-staje-w-obronie-jaroslawa-kaczynskiego-sam-bym-walnal-w-morde/pg79ytz,79cfc278

WYWRACANIE STOLIKA:

Cytat

Pytany, czy dojdzie do zwarcia umowy między nim a Nawrockim w sprawie poparcia w drugiej turze wyborów tego z nich, który się w niej znajdzie, Mentzen odparł: "nie wiem, czy umowa będzie, ale wypadałoby się nad nią zastanowić"

Edytowane przez Camis
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Już o tym było. 
Pisałem moje stanowisko - w kontekście penalizacji obrazy uczuc  religijnych.

A w innych kontekstach? Czy jak to napisałeś o krytyce protestów  - nie podoba Ci się cel, a nie forma? 🤔

Opublikowano
41 minut temu, Badalamann napisał(a):

W konfederosji co jeden to większy inteligent ;)

Złośliwi mówią że nawet Collegium Tumanum nie ukończył, a to już nie lada wyczyn ;)

Jak to jest, że mając poglądy iście pochodzące wprost ze szkoły leningradzkiej inputujesz innym prorosyjskość?
Ktoś wie jak się nazywa w psychiatrii przypadek gdy się kogoś/coś kocha lub temu hołduje i jednocześnie nienawidzi ? :hihot:

Opublikowano
28 minut temu, crush napisał(a):

A w innych kontekstach? Czy jak to napisałeś o krytyce protestów  - nie podoba Ci się cel, a nie forma? 🤔

W innych kontekstach to zależy od przyjętego wzorca zachowań. Wolałbym większą wolność. 

nie bardzo widzę przełożenie na formę i cel - tu formy zakazu są takie same i ja piszę, że róbmy oba cele albo żadnego :)

Opublikowano
4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Sam uważam, że auta elektryczne są przyszłością tak jak wiele innych osób. Rozumiem, że z tego powodu jesteśmy lobbystami?

Proszę o argumentację zatem, dlaczego to wg Ciebie przyszłość. Przekonaj mnie.

4 godziny temu, Camis napisał(a):

Ale wiesz że baterie można robić i bez udziału litu?, nowe typy baterii nie potrzebują litu. 

Wiem Camisie szanowny, ale te najbardziej opłacalne w produkcji wymagają litu. Mnie tylko cały czas chodzi o to, że nie chcę, żebyśmy wpadli w sidła uzależnienia od Chin, bo to będzie ten sam zamordyzm, co z ruskimi.

4 godziny temu, trepek napisał(a):

Chiny sądzą co innego. Stąd europejska motoryzacja jest na rozdrożu.

Chiny sądzą dlatego, że mogą uzależnić Europę od siebie. Wodór (a ma on wiele wariacji) stanowiłby w końcu uniezależnienie się Europy zarówno od Azji, jak i od Ameryki.

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Wodór? jaja sobie robisz? :E

I czemu miałby to być wodór? Bo ty tak powiedziałeś? 

Bo możemy się uniezależnić od reszty światy. Owszem na obecnym poziomie są ograniczenia technologiczne powodujące wysokie koszta wytworzenia, ale technologia na pewno się udoskonali. W przypadku baterii wiemy, że tak nie będzie.

4 godziny temu, Camis napisał(a):

Wodór się w ogóle nie nadaje do transportu osobistego ale to nie ten temat.  

I dlatego jest stosowany w autobusach. No tak. Camis i jego research.

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Nikt nie pisał, że jest dobrze, a że to jest przyszłość.

W mojej opinii UE za bardzo "gna" i zmusza do tego, ze zrobić to już, kiedy te auta wcale nie są aż tak świetną alternatywą.

Wprawdzie ja też już mam zelektryfikowany samochód, ale ogólnie dalej spalinowy. 

No tak. Dla Gordona autka na bateryjki są bezapelacyjnie super, ale gdzieś w roku Star Treka około 2356. On tylko stosował skrót myślowy.

7 minut temu, Camis napisał(a):

Wodór jest całkowicie nieopłacalny jak i bardzo trudny w transporcie i przechowywaniu. 

Na chwilę obecną tak, ale technologia się rozwija cały czas. Dzięki wodorowi moglibyśmy stać się niezależni. Ale ja w sumie wiem do czego pijesz Camis. Rosja be, ale Chiny już mua.

5 minut temu, LeBomB napisał(a):

Osobisty a zbiorowy, rozumiesz różnicę? 

A technologia to stoi w miejscu, czy się może czasem rozwija? Gdy byłem w szkole telefon przypominał sporej wielkości wibrator. Teraz jest cienki niczym polska reprezentacja w piłce nożnej.

Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Bzdury, skąd to niby wiemy?. 

Camis oczywiście uciął całość wypowiedzi. Zatem odpowiadam - Europa nie posiada odpowiednich surowców, żeby twoja mama i tata, może twoja siostra, szwagier i tak dalej mogli mieć autko na bateryjki.

Opublikowano
11 minut temu, Winter napisał(a):

Na chwilę obecną tak, ale technologia się rozwija cały czas. Dzięki wodorowi moglibyśmy stać się niezależni.

Na prezentacji E38 zasilanej wodorem byłem w okolicy 98 roku - przez ponad 25 lat Niemcy nie dali rady dopracować technologii, tak aby można ją było zastosować w masowym użyciu, ale randomowy Mietek wie lepiej.

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, bergercs napisał(a):

Na prezentacji E38 zasilanej wodorem byłem w okolicy 98 roku - przez ponad 25 lat Niemcy nie dali rady dopracować technologii, tak aby można ją było zastosować w masowym użyciu, ale randomowy Mietek wie lepiej.

Na tym forum też jesteś randomowy. Over and out.

Opublikowano
6 minut temu, Winter napisał(a):

Camis oczywiście uciął całość wypowiedzi. Zatem odpowiadam - Europa nie posiada odpowiednich surowców, żeby twoja mama i tata, może twoja siostra, szwagier i tak dalej mogli mieć autko na bateryjki.

https://spidersweb.pl/2023/07/oto-4-typy-baterii-przyszlosci-ktore-beda-zasilac-nasze-urzadzenia-baterie-ze-skal-prosze-bardzo.html

https://spidersweb.pl/2024/02/oto-baterie-przyszlosci.html