Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Komuna to też pewnie tylko takie szachy 2137D były 🤦‍♂️

Paru swoich podstawić, wykluczyć tych ideowych i autentycznych oraz przejąć zasługi na swoje konto... Przepis na obecną sytuację :E 
A że potem o coś im poszło i zaczęli ujadać na siebie coraz bardziej to już ich prywata. Jestem ciekaw jak bardzo góra PISu wierzy w tą swoją propolskość, bo w koalicji nie muszą udawać.  

Opublikowano
6 minut temu, offensive napisał(a):

Do momentu, az ktos sprawdzi osobe ktora uwaza tak jak Ty. :E

Wtedy ten podzial staje sie bardzo realny i praktyczny, a Ty tracisz robote/pozycje i musisz sie bujac w sadzie, bo w zaleznosci skad i co ukradles, ktos moze sie z Toba sadzic. :)

Ty wierzysz w ideały w które nie wierzą ludzie wykonujący te funkcje.

Do wszystkiego co związane jest z władzą i pieniędzmi tej skali idzie 90% gnid na 10% ideowców.

I realny podział nie jest po linii sprawiedliwości, tylko interesów. Więc tak. Te sprawy zawsze będą polityczne. Z obu stron.

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Jest to powiązane z plagą narracji o prorosyjskich ludkach, generowanych gęsto przez media związane daną stroną medalu. Gdyby coś wyjątkowo mocno śmierdzi, teoretycznie mocnymi dowodami to potrafią to maskować, bo to przecież reputację naszym.

ALe nie ma żadnego powiązania z prawem krajów unijnych, ani systemem prawnym tych krajów...

Pytam się o konkrety i przebieg sprawy, nie ciebie, lecz w całej tej dyskusji. Wtrąciłeś swoje 3 grosze, skupiając się na utarczkach, nie czytając tego co pisałem wcześniej.

Skierowałeś to do mnie, a nie do wszystkich. Czytałem co napisałeś wcześniej,. ale to wszystko są Twoje puste założenia. 

I pytam się o te szczegóły oraz co wykonywali za te pieniądze. W linkowanych artykułach padało m.in. o zatrudnianych ochroniarzach. I sam pisałem czytając je, że przeznaczano te środki na działalność partyjną. I znowu jakie to były konkrety ich skala oraz przeznaczenie. Coś tak sądzę, że w oczach wyborców tylko tym zyskają, ponieważ wyglądają na partię, która próbowała ratować się funduszami z PE, aby móc jak najsprawniej działać, przez co niby widać że brakowało im finansowania. 

Sąd tej oceny dokonał. 

Czemu ktoś miałby Tobie przedstawiać te konkrety? Serio, skąd takie założenie?

Zapewne we francuskich mediach jest dokładniejszy opis tej sprawy, ale czemu uzurpujesz sobie kompetencje do oceny tego czy ona złamała prawo czy nie? Szczególnie, że nie znasz prawa francuskiego, nie znasz prawa w ogóle, nie wiesz jakie dowody przedstawiono, ani jakie było ich stanowisko dotyczące tych dowodów.

Skąd to przekonanie, że ty zza tego komputera możesz dokonać racjonalnej oceny tego co się stało? 

Już widzę jak wszystkie oszustwa tak ścigają. Nie bądźmy naiwni, ale cieszysz się bo biją tych co trzeba. ;) Wtedy mniejsza o to że śmierdzi to na kilometr. 

No, a ja widzę. Tylko, że ja wiem jak system działa, a ty sobie czynisz założenia w oparciu o własne - błędne skądinąd - przekonania.

O nich będziesz słyszał najwięcej, bo czerpiesz wiedzę tylko z jednej strony medalu. To tak jakby z Republiki miałbym wyciągać wnioski o przekrętach PISu. 

Widzę, że nie warto rozdrabniać się nad tym co piszesz, bo wtedy schodzi to na manowce i paplanie o niczym, a jestem tu, aby doprecyzować co innego.

Absolutna bzdura. 

Właśnie w tym rzecz, że jak będzie info przekrętach innych polityków - będę to tak samo krytykował.

To właśnie ty zachowujesz się tak jak mnie o to oskarżasz (tzw. projekcja). Sakzano polityków, bliskich Twoim poglądom, więc doszukujesz się wszystkiego, aby tylko sobie ich usprawiedliwić. Ona została skazana przez sąd. To powinno kończyć temat. Nie masz kompetencji wystarczających do oceny tego wyroku sądu. ani wiedzy.

Edit. W artykule było ~3 miliony euro przez 12 lat, wychodzi 20800 euro miesięcznie na asystentów, gdzie jakaś część z nich robi coś innego, według PE niezgodnego z założeniami.

Oni w ogóle nie byli faktycznie asystentami tych osób, których mieli być asystentami. Przestań ich usprawiedliwiać. I to w tak głupi sposób. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Od prawie 10 lat jestem audytorem sledczym, wiec mysle ze moge miec 'zblizone' idealy do innych osob w moim zawodzie.

Taka oto dyskusja. Wiesz lepiej, wiec spoko, wiedz lepiej. 

Edytowane przez offensive
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

No ale o ile dobrze zrozumiałem to zakaz startu w wyborach i odebranie praw obywatelskich nie podlega apelacji... Czyli nawet jak wygra w apelacji to zakaz dalej będzie obowiązywał. 

Jak to ma się do prawa obrony?. 

Wydaje mi się, że to jest źle przetłumaczone.

Te zakazy chyba stanowią środki nałożone natychmiast i są one obowiązujące - na nasze będzie to rygor natychmiastowej wykonalności.

Natomiast apelacja może trwać np. 2 lata i nie zdążyć się wypowiedzieć w tej kwestii. Ale nie mam pewności, bo mogą być odrębności systemowe. 

Dla mnie nie liczy się ile, tylko po co oraz jak. Te środki i tak WYDALIBY, jedynie spędzili je na to czego potrzebowali bardziej, niż człowieka od papierkowej roboty w PE, gdzie to i tak fasada, gdzie mało kto coś robi, bo głosowania tam nie mają zbytniego znaczenia.

Czyli mogliby ukraść te pieniądze, żeby tylko wydawali je zgodnie z Twoimi poglądami? Prawo nieważne? Ważne co ty sobie myślisz? 

Przecież to jest nie tylko niepoważne, ale szalenie głupie. Jak mamy Cię traktować poważnie? 

54 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Dobra czas tu nie zaglądać przez jakiś czas.

Dobry pomysł. W międzyczasie popracuj nad tym, żeby Twoje słowa przekazywały Twoje myśli jaśniej. A poza tym także nad tym, żebyś nie był hipokrytą co pozwala kraśc, byleby kradli "nasi". :0 

26 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Eh, gdy Owsiakowi machlojki udowodniają oraz wykręca się od pokazania dokumentów to wtedy tematu nie ma... Bo znowu, to właściwy człowiek, swój w grupie postkomuchów, wykreowany przez telewizję. Widzisz jak bardzo zależne to jest, kogo dotyczy oraz kogo nagłaśniają i jaką narrację robią? Kto ma narzędzia?

I znowu internetowe brednie. 

Owsiakowi nie udowodniono machlojek. A dokumenty, co do których prawo go zobowiązuje do pokazywania - pokazał.

Kolejny raz pokazujesz, że wierzysz w każde internetowe brednie. Nawet od tak żałosnych typów jak MatkaKurka. 

8 minut temu, offensive napisał(a):

Od prawie 10 lat jestem audytorem sledczym, wiec mysle ze moge miec 'zblizone' idealy do innych osob w moim zawodzie.

Taka oto dyskusja. Wiesz lepiej, wiec spoko, wiedz lepiej. 

Nie ma sensu dyskutować z tą jednostką. Nigdzie nie był, nic nie widział. Ale wydaje mu się, że wie. 

• Upvote 2
Opublikowano

No dostanie 3k kary :rotfl2:

Cytat

Były szef CBA nie stawił się przed Komisją ds. Pegasusa. Jest reakcja śledczych

Komisja śledcza ds. Pegasusa zwróci się do Sądu Okręgowego w Warszawie o ukaranie grzywną b. szefa CBA Andrzeja Stróżnego za niestawiennictwo przed komisją oraz doprowadzenie go na przesłuchanie.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/byly-szef-cba-nie-stawil-sie-przed-komisja-ds-pegasusa-reakcja-sledczych/953mrgs

Zaorać te pseudo komisje. 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ogromny szacunek dla Pana Senatora. Trzeba mieć dużo siły i zaparcia, żeby tak orać tą administrację przez tyle godzin

Trzeba mieć coś z głową nie tak.

I jakby to był Trumpista to byś się ze mną zgodził. xD

Opublikowano
7 minut temu, Keller napisał(a):

To jak Korwin zwalniałby wszystkich urzędników, by czasem sanepid by paróweczek sprzedawanych na rynku nie zagarnął.

A co robili ci ludzie skoro standardy żywności były niskie od dekad?

6 minut temu, offensive napisał(a):

Chlop walczy z przyrostem naturalnym rekami i nogami. Czekam teraz az zabroni pod kara wiezienia szczepic, wszystkich na wszystko. %-)

A to po holokauście na gejach, czy przed? 🤔

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, offensive napisał(a):

Ty i tak wiesz lepiej, wiec co Ci bede tlumaczyl Kolego ;)

Ale co mi chcesz tłumaczyć? Przecież to oczywiste, że to Hitler 2 i w przyszłym roku bombarduje getta. 😤

A potem zakaz szczepionek.

To chociaż wytłumacz jak już odczuwasz taką wewnętrzną potrzebę - dlaczego ich żarcie to gówno mimo tak doskonale działającego departamentu? 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Te zakazy chyba stanowią środki nałożone natychmiast i są one obowiązujące - na nasze będzie to rygor natychmiastowej wykonalności.

Natomiast apelacja może trwać np. 2 lata i nie zdążyć się wypowiedzieć w tej kwestii. Ale nie mam pewności, bo mogą być odrębności systemowe. 

Czyli mogliby ukraść te pieniądze, żeby tylko wydawali je zgodnie z Twoimi poglądami? Prawo nieważne? Ważne co ty sobie myślisz? 

Powiedz mi jaka to kradzież środków, skoro i tak mieli je do wykorzystania. Chodzi o to, że zostały użyte ponoć niezgodnie z założeniami PE. Jak dają taką swobodę w braniu tych środków, to nie zdziwię się jakby prawie każdy robił co mógł by wykorzystać górny limit, a nie dolny. Sośnierz chociaż klepnął jakiś film dokumentalny z pracy w PE jako europoseł. 

Chodzi mi głównie o wymiar i czas kary, co wydaje się typową polityczną zagrywką. Ustalanie w jakim stopniu są winni jest dla mnie drugorzędne, co kiepsko przekazałem w początkowych komentarzach. Lepiej nie pisać na bieżąco. :E

Jakby przebuliła to na mało użytecznych asystentów od robienia rzeczy niczemu sensownemu nie służącym to byłoby nagle dobrze.

Powinni już dawno to uszczelnić lub dać pełną swobodę ze sztywno przypisanymi środkami dla każdego.

Dobry pomysł. W międzyczasie popracuj nad tym, żeby Twoje słowa przekazywały Twoje myśli jaśniej.

Tak, widzę że może być sporo nieporozumień, z mojej początkowej bieżączki słownej.

Bardziej mnie martwi proceder tych sytuacji "wyrzucenia" wyborów lub kandydata do kosza. Sprowadzi się to do tego kto ma więcej narzędzi do prowadzenia tej gry i czy nie wykorzystywał luk, które wielu używało.

Dla mnie coś takiego to mała szkodliwość czynu, ponieważ i tak pieniądze byłyby wydane, co najwyżej w bardziej wiarygodny, ale dalej niepotrzebny sposób. Tutaj mogły się do czegoś przydać, chyba że byli na tyle głupi, by po prostu je komuś znajomemu załatwić lub dla siebie  :E

A poza tym także nad tym, żebyś nie był hipokrytą co pozwala kraśc, byleby kradli "nasi". :0 

Jeśli tak to oczytujesz to albo ja bardzo źle to przekazałem, lub chcesz widzieć coś, czego nie miałem na myśli. ;)

Owsiakowi nie udowodniono machlojek. A dokumenty, co do których prawo go zobowiązuje do pokazywania - pokazał.

Kolejny raz pokazujesz, że wierzysz w każde internetowe brednie. Nawet od tak żałosnych typów jak MatkaKurka.

Wiele sytuacji wydaje się tam prawdziwych, a bucowatość Owsiaka oraz interesy z nieciekawymi osobistościami wcale nie pomagają jego wiarygodność.

Już dawno nie zaglądałem co tam Matkakurka pisał, bo też zaczął za dużo machać jęzorem, w stosunku do treści. Przebieg procesów i ustalone rzeczy wydawały się wiarygodne, a uklady i system będzie po stronie Owsiaka..., więc łatwiej będzie mu się bronić.

Edytowane przez musichunter1x
Literówki
Opublikowano (edytowane)

@musichunter1x problemy i zagadnienia jakie tu analizujemy są bardzo złożone i nadające się na prace naukowe. Ja też od jakiegoś czasu kontestuję obecny kształt stosunków gospodarczych i politycznych. Tym nie mniej nie należy zapominać na jakim etapie była Polska w 1989r. XIXw fabryki i kraj zacofany i zrujnowany i to nawet na tle takich Węgier znajdujących się również w RWPG. Wspólnymi siłami Solidarności i postkomuny udało się wprowadzić kapitał zagraniczny, a potem wstąpić do NATO co dało nam bezpieczeństwo i stabilność a potem do UE (Miller wprowadził Polskę do UE, ten sam, który obecnie o niej wyraża się coraz bardziej krytycznie) co dało wielkie przyśpieszenie gospodarcze np. właściwie skokowy spadek bezrobocia. Absolutnie nie wierzę, że środowisko Gwiazdów i Kaczyńskich choć w 20% osiągnęło by to wszystko! Zaczęli by w stylu Macierewicza podpalać Polskę, wszędzie tropić "komunistów", zatrzymać bardzo potrzebne reformy Balcerowicza. Jestem absolutnie przekonany, że gdyby wygrała opcja "Nocnej zmiany" i takie siły by doszły do władzy bylibyśmy na poziomie Ukrainy. Skłóceni, biedni i zwalający winę jedni na drugich... Bóg jakimś cudem spowodował, że mądrzy ludzie doszli do władzy. I mam gdzieś kim był dziadek Tuska, ojciec Olejnik i stryjek Michnika oraz czy był bolek czy lolek... Ci ludzie zagwarantowali Polsce niesamowity wzrost gospodarczy...

... Natomiast to co obecnie kontestuję czyli ogromne wpływy korporacji, które niszczą absolutnie każdą przedsiębiorczość, a w Polsce szczególnie się rozpanoszyły i to głównie kapitał zagraniczny to już kwestia OBECNA i w mniejszym czy większym stopniu dotyczy wszystkich krajów. Oczywiście też nie wolno mi nie napisać, że przy całym moim "narzekaniu" nie ma obecnie na świecie lepszego miejsca do życia niż UE i USA, Japonia, Kanada i parę innych z G7... Kraje Ameryki Łacińskiej, Azji i oczywiście Afryki mogą tylko marzyć o takim życiu. Także WNP i wszystkie kraje satelickie znacznie odstają, szczególnie na prowincjach. Problem który dostrzegam polega na takiej zmianie struktury społecznej żeby z właścicieli robić pracowników albo podwykonawców wielkich korpo gdzie właściwie każdy bezpośrednio lub pośrednio temu służy. W ciągu najbliższych 30 lat korporacje mogą po prostu przejąć cały świat i nieformalnie nim rządzić, także za pomocą polityków. To jest ogromne zagrożenia dla demokracji, wolności, ale głównie dla wolności osobistej każdego człowieka, który będzie miał do wyboru - albo służyć Panom świata albo umrzeć z głodu. Nie będzie możliwe założenie i prowadzenie żadnego biznesu bo korpo atakują również nisze. Atakują wszystko. To czego jeszcze nie przejęły to z powodów formalno - prawnych albo im się nie opłaca.

Edytowane przez hubio
  • Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Powiedz mi jaka to kradzież środków, skoro i tak mieli je do wykorzystania. Chodzi o to, że zostały użyte ponoć niezgodnie z założeniami PE. Jak dają taką swobodę w braniu tych środków, to nie zdziwię się jakby prawie każdy robił co mógł by wykorzystać górny limit, a nie dolny. Sośnierz chociaż klepnął jakiś film dokumentalny z pracy w PE jako europoseł. 

O, mamy rozumowanie typowego polaczka. To może najprościej jak się da: jak Ci daję kasę przykładowo na budowę domu spokojnej starości to daję kasę na budowę domu spokojnej starości, nie na burdel czy cokolwiek innego.

Chodzi mi głównie o wymiar i czas kary, co wydaje się typową polityczną zagrywką.

Skazanie kogoś za kradzież to ma być "polityczna zagrywka"... Widzisz i nie grzmisz.

Bardziej mnie martwi proceder tych sytuacji "wyrzucenia" wyborów lub kandydata do kosza.

A jak według ciebie osoba, która kradła publiczne środki ma pełnić jakąkolwiek funkcję publiczną? Biorąc pod uwagę wysokość kwoty powinna wg mnie dostać dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
10 minut temu, Kris194 napisał(a):

Skazanie kogoś za kradzież to ma być "polityczna zagrywka"... Widzisz i nie grzmisz.

Nie skazanie. Czas w którym się proceduje.

I jest to polityczna zagrywka z której korzysta każda partia.

11 minut temu, Kris194 napisał(a):

A jak według ciebie osoba, która kradła publiczne środki ma pełnić jakąkolwiek funkcję publiczną?

A tu to śmiechłem.

Tak samo jak reszta polityków?

Opublikowano (edytowane)

@hubioNiestety dziś już nie będę miał sił na nic mądrego, ani tym bardziej długiego, więc co najwyżej napiszę...
Sprawy z pewnością nie są proste, ani do napisania od strzała w komentarzu na forum. Od dłuższego czasu moje stanowisko to, że Polska rozwijała się mimo rządom, a nie dzięki nim.
Inwestycje i tak tutaj dotarłyby, ponieważ był to dla nich ocean możliwości, bez zorganizowanej konkurencji, a trudno mi uwierzyć, by ludzie którzy wcześniej nie dbali o interes kraju, lecz swoich mocodawców, nagle dbali o interes Polski, a nie lobbystów lub innych krajów np. słynne historie z cukrowniami, gdzie przepisami wykańczano polskie, a potem je wyrzucano i robiło się miejsce dla np. niemieckich. 
Różne źródła śledziłem już od ~13 lat, bez jednolitego ciągu lub zaangażowania. Nie umiałbym tego obecnie przestawić, bo to lata wystawiania się na brudy i machlojki. Kiedyś nawet niemiecka firma wylobbowała kontrolę u polskiego producenta jakiś części samochodowych. Interes zamrożono na lata, więc upadł i na nic wygrana przedsiębiorcy w swojej sprawie, dzięki pieczołowicie dokumentowaniu wszystkiego, skoro zadanie zostało wykonane? To stary wywiad z kanału chyba "Nam Zależy" i już kiedyś nie byłem w stanie go ponownie znaleźć.
Historii z okolic czasów okrągłego stołu również sporo słyszałem, ale znowu to lata treści, których teraz nie pamiętam, jedynie mam wyrobione przekonanie.
Przy Optimusie na początku myślałem, że to tylko kwestia przekrętów na vacie lub co tam było oraz składaki komputerowe, ale ich działalność była głębsza i nie taka karygodna... Też tam śmierdzi polityką. 

PIS nie widzę jako ratunek, ponieważ to w dużej mierze niekompetentny zbiór ludzi o błędnych założeniach, na dodatek bez woli przeciwstawienie się temu, co szkodliwe dla Polski, więc m.in. dlatego podejrzewam, że to tylko pielęgnowanie wizerunku "propolskiego", z jakąś częścią która może sama w to wierzy.
Natomiast "PO" oraz im podobnych nie widzę jako dawców dobrych czasów. Wiele mechanizmów i tak zaszłoby. Nawet NATO..., ponieważ w interesie inwestorów jest stabilna sytuacja w regionie, a kapitał ma swoje zabarwienie.
Miękkość ówczesnego prezydenta w latach 90 wielu mogłoby wykorzystać. Baa, można było uderzyć w tony zrobienia czegoś dobrego na starość.
Ci ludzie związani z komuną wcale nie byli specjalnie kompetentni, a oczyszczenie otworzyłoby drogę polityczną dla innych, nie aż tak zamieszanych w podejrzane, złowrogie powiązania, gdzie ich dotychczasową kompetencją była służalczość i ratowanie swojej skóry lub dorabianie się kosztem Polaków. 
Od biedy nie trzeba było robić jakiś radykalnych rzeczy, a na pewno nie wszystkim... Wystarczyłby zakaz działania w polityce oraz przez jakiś czas w prasie / mediach lub coś takiego, może z jakąś weryfikacją majątku i co tam jeszcze... Naświetlić sprawę i dać jakąś amnestię większość...
Olejnik i Michnik nie potrzebują przodków, bezpośrednio działali w komunie, a ich styl działalności niewiele się zmienił... Kolejne ciągnięcie spuścizny.

Huh, wyszło długo, to będzie też miejscami pewnie głupio :E 

Edit. Zamiast moich zmęczonych sraczek słownych, polecam pierwszy zbiór "felietonów" - postów z facebooka Mentzena oraz niestety pierwszą książkę Razprozaka, mimo że to marność zbyt obszernego, emocjonalnego komentarza, a nie czasy jego świetności. W podcastach słyszę całą masę lasu rzeczy, przy których nie raz wychodzą manipulacje i narracje medialne. 
Pewnego dnia postaram się przytoczyć konkretne przykłady...

Eh, a miał być dzień bez forum. :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

No, kradzież.

Środki publiczne mają swoje przeznaczenie i poza wyjątkami określonymi w ustawach nie mogą być inaczej przeznaczane.

Jeśli środki są na działalność europosła to na to mają być wydane, a nie na dotowanie działalności partii krajowej. 

Jak masz środki na kampanię wyborczą to nei możesz wydać tego na alkohol (vide: Konfederacja).

Chodzi mi głównie o wymiar i czas kary, co wydaje się typową polityczną zagrywką. Ustalanie w jakim stopniu są winni jest dla mnie drugorzędne, co kiepsko przekazałem w początkowych komentarzach. Lepiej nie pisać na bieżąco. :E

A dla mnie to nie jest drugorzędne. 

To w końcu od polityków wymagamy żeby byli uczciwi, czy jednak jak są "nasi" to mogą kraść i sprzeniewierzać środku publiczne?

Jakby przebuliła to na mało użytecznych asystentów od robienia rzeczy niczemu sensownemu nie służącym to byłoby nagle dobrze.

Powinni już dawno to uszczelnić lub dać pełną swobodę ze sztywno przypisanymi środkami dla każdego.

Nie ma kompletnie żadnego znaczenia co TY uznajesz za "użyteczność". Środki miały cel, wydała je niezgodnie z celem, a przede wszystkim oszukańczo :) 

Bardziej mnie martwi proceder tych sytuacji "wyrzucenia" wyborów lub kandydata do kosza. Sprowadzi się to do tego kto ma więcej narzędzi do prowadzenia tej gry i czy nie wykorzystywał luk, które wielu używało.

Le Pen miała dużo narzędzi do prwoadzenia politycznej gry. Jakieś 6 mln euro narzędzi. Z kredytu w russkim banku :) 

Dla mnie coś takiego to mała szkodliwość czynu, ponieważ i tak pieniądze byłyby wydane, co najwyżej w bardziej wiarygodny, ale dalej niepotrzebny sposób. Tutaj mogły się do czegoś przydać, chyba że byli na tyle głupi, by po prostu je komuś znajomemu załatwić lub dla siebie  :E

A dla Francuzów nie. Dla Ciebie to "mała szkodliwość" tylko dlatego, że chodzi o "prawicę".

Wiele sytuacji wydaje się tam prawdziwych, a bucowatość Owsiaka oraz interesy z nieciekawymi osobistościami wcale nie pomagają jego wiarygodność.

Już dawno nie zaglądałem co tam Matkakurka pisał, bo też zaczął za dużo machać jęzorem, w stosunku do treści. Przebieg procesów i ustalone rzeczy wydawały się wiarygodne, a uklady i system będzie po stronie Owsiaka..., więc łatwiej będzie mu się bronić.

Ech, MatkaKurka pisał chłopskie bzdury. Wielokrotnie na Labie prostowałem te jego wysrywy. 

MatkaKurka przegrał wszystkie procesy poza zniesławieniem. :) 

P.S.

I mylisz się co do NATO.

Jedynie słabość prezydentury Jelcyna umożliwiła nam wejście do NATO. Za Putina bylibyśmy dzisiejszą Ukrainą.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 3
Opublikowano
13 minut temu, crush napisał(a):

A tu to śmiechłem.

Tak samo jak reszta polityków?

Ciekawe rzeczy prawisz

3.  Wybraną do Sejmu lub do Senatu nie może być osoba skazana prawomocnym wyrokiem na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/konstytucja-rzeczypospolitej-polskiej-16798613/art-99