Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Brawo, oby tak dalej Konfa, róbcie tak dalej, to być może wkrótce się całkiem rozpadniecie

Z tego co kojarzę jesteś zwolennikiem Trzaskowskiego, więc jak chcesz mu pomóc to lepiej nie pisz..

• Like 1
Opublikowano

Widzę że wszyscy już zapomnieli urodziny u Mazurka :E 

Ponadto to skinienie to pokłon? Biorąc pod uwagę, że to knajpa Mentzena i że w zasadzie przyjmuje gości u siebie, to po prostu grzecznościowe było. Ale po reakcji na to wszystko dzieje się coś o czym dość dawno pisałem, że skrajne ugrupowania trzeba pozostawić same sobie, to prędzej czy później pokłócą się ze sobą i same się rozpadną :P Dlaczego? Bo aż tak dużej ilości mającej wyłącznie jedną bezkompromisową wizję i plan polityczny nie da się zebrać, pozostaje wyłącznie dyscyplina partyjna, której ani skrajna prawica, ani skrajna lewica w szerszym ujęciu prócz głosowań, nie mają :D 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Fatality napisał(a):

Z drugiej strony jak na to popatrzeć co by było gdyby Morawiecki/kaczyński spotkał się z Tuskiem na piwko? Podobne reakcje wśród elektoratu

za to też bym zapłacił, tylko dajcie relacje live.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Kompromitacja jest tylko wśród tych, co ganiają za pustą symboliką wizerunkową, jak Braun. ;) 
Mentzen gra pod siebie, skorzystał z możliwości pogadania z wrogiem politycznym na swoim terenie oraz zmiękczył swój wizerunek u betonu oraz zniechęcił twardych radykałów, bo jak to z faszystą pić. Centrum od dawna marzy o polityce, gdzie strony rozmawiałyby między sobą, mimo różnic, a centrum trzeba zdobyć, aby osiągnąć coś w polityce. 
Z kolei radykałowie z Konfy pójdą do Brauna, nic straconego, bo lepsi posłowie od nich, niż kolejne pionki do głosowania w PIS/PO, ale i tak nie przebiją ~7.5%.

image.png

Tymi wywiadami poszerzył swoją normalizację wizerunku.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Widzę że wszyscy już zapomnieli urodziny u Mazurka :E 

Ponadto to skinienie to pokłon? Biorąc pod uwagę, że to knajpa Mentzena i że w zasadzie przyjmuje gości u siebie, to po prostu grzecznościowe było. Ale po reakcji na to wszystko dzieje się coś o czym dość dawno pisałem, że skrajne ugrupowania trzeba pozostawić same sobie, to prędzej czy później pokłócą się ze sobą i same się rozpadną :P Dlaczego? Bo aż tak dużej ilości mającej wyłącznie jedną bezkompromisową wizję i plan polityczny nie da się zebrać, pozostaje wyłącznie dyscyplina partyjna, której ani skrajna prawica, ani skrajna lewica w szerszym ujęciu prócz głosowań, nie mają :D 

Ja pamiętam urodziny u mazurka w covid jak ludzie związani z PIS I PO bawili się na imprezce bez masek a policji kazali mandatowac tych bez masek ,  chociaż szumowski w przypływie szczerości powiedział ze maski nic nie dają , sam dostałem dwa mandaty od policji bo całą pandemie chodziłem bez 

Tak to jest pokłon , w Polsce witamy się podaniem ręki , albo jak kobiety całowaniem w policzki , dobrze ze mentzen nie klęknął przed sikorskim bo to była by dopiero afera

Skrajnym ugrupowaniem jest Konfederacja Korony Polskiej , konfederacja jest umiarkowana i idzie ku centrum

Edytowane przez voltq
Opublikowano
13 minut temu, Fatality napisał(a):

(...)

Ciekawostka: na urodzinach Mazurka z 2 lata temu (?) pojawili się polityce PO jak i PIS i zrobiono im zdjęcia jak wspólnie wieczorem pili wino czy tam piwo. Na drugi dzień pojawiło się oświadczenie od PO, że jest to niedopuszczalne i dostali jakąś nagane partyjną :E

Nie przekręcaj. Tam był syf o to, że był lockdown, ludzie chodzili w maseczkach a ich politycy to olali. Nie było problemu, że politycy po bawili się z politykami z PiS tylko o to jak i kiedy. 

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Kompromitacja jest tylko wśród tych, co ganiają za pustą symboliką wizerunkową, jak Braun. ;) 
Mentzen gra pod siebie, skorzystał z możliwości pogadania z wrogiem politycznym na swoim terenie oraz zmiękczył swój wizerunek u betonu oraz zniechęcił twardych radykałów, bo jak to z faszystą pić. Centrum od dawna marzy o polityce, gdzie strony rozmawiałyby między sobą, mimo różnic, a centrum trzeba zdobyć, aby osiągnąć coś w polityce. 
Z kolei radykałowie z Konfy pójdą do Brauna, nic straconego, bo lepszi posłowie od nich, niż kolejne pionki do głosowania w PIS/PO, ale i tak nie przebiją ~7.5%.

image.png

A jaki jest sens tego spotkania? jakaś dobra ustawa dla polek i polakow ?

https://x.com/karol_karolix/status/1926390577777500406/photo/1

Komuniści chwalą mentzena...

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, voltq napisał(a):

Ja pamiętam urodziny u mazurka w covid jak ludzie związani z PIS I PO bawili się na imprezce bez masek a policji kazali mandatowac tych bez masek

Umówiona grupowa impreza, kontra przysiądnięcie się do polityków na swoim terenie. Na dodatek ponoć Sikorki oglądał live w pubie, a Trzaskowski tam przyszedł.

9 minut temu, voltq napisał(a):

Tak to jest pokłon , w Polsce witamy się podaniem ręki , albo jak kobiety całowaniem w policzki , dobrze ze mentzen nie klęknął przed sikorskim bo to była by dopiero afera

Żeby z formalnego pokłonu robić symboliczny upadek... Kwintesencja tego biegania za pustym wizerunkiem. :P
Nie znam się na savoir-vivre, ale wystarczy wygooglować "savoir-vivre pokłon w Polsce" i masz odpowiedź.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Jutro niech Nawrocki, albo Trzaskowski drugiego zaprosi na piwo i beton z jednej i drugiej strony już całkiem popier**li :lol2:

Wtedy beton z kazdej ze stron sie obrazi i solidarnie zaglosuja na maciaka

Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Umówiona grupowa impreza, kontra przysiądnięcie się do polityków na swoim terenie. Na dodatek ponoć Sikorki oglądał live w pubie, a Trzaskowski tam przyszedł.

Żeby z formalnego pokłonu robić symboliczny upadek... Kwintesencja tego biegania za pustym wizerunkiem. :P
Nie znam się na savoir-vivre, ale wystarczy wygooglować "savoir-vivre pokłon w Polsce" i masz odpowiedź.

Masz swoje zdanie ,  ja mam takie zdanie jak 90% komentarzy na X/YT gdzie ludzie którzy głosowali na mentzena jadą po nim jak po burej su...

Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

A jaki jest sens tego spotkania? jakaś dobra ustawa dla polek i polakow ?

A jakie zło z tego jest dla Polek i Polaków? 
Pisałem co m.in. z tego wynika, choćby normalizacja wizerunku, zniechęcenie radykałów i pociecha dla sentymentu centrum. 
Na dodatek ciekawe czy coś ciekawego tam padnie po piwie. Może jakaś "sowa" się znajdzie. :E 

Założę się, że w sejmie nie raz jadł z kimś z innych partii, choć może nie Mentzen, bo mało czasu miał, by jeść z kimkolwiek. 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

Ciekawe co z tego wyniknie na druga turę czy kompromitacja mentzena wzmocni Nawrockiego czy Trzaskowskiego

Nic sie nie zmieni. Wyborcy i tak maja wybor pomiedzy kotłem a garnkiem. Kazdy kto mial zaglosowac na jakiegokolwiek z kandydatow i tak na niego zaglosuje

Te szopki z przekazywaniami poparcia, sratami pierdatami to jest teatrzyk dla teatrzyku. Ludzie i tak zrobia co uwazaja

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

Masz swoje zdanie ,  ja mam takie zdanie jak 90% komentarzy na X/YT gdzie ludzie którzy głosowali na mentzena jadą po nim jak po burej su...

Po Stanowskim też jechali za Maciaka i co. :banana:
Oburzenie jest najgłośniejsze, a masz tam prawie milion z Brauna i Korwina. 

@voltqDodałem w edycji.
Edit. Teraz będzie kręcenie swojskiego kolesia i zdrajcy z drugiej strony. Jeśli PIS będzie to tak kręcił to straci, przez sentymenty Centrum, a Trzaskowski straci przez totalniaków, dolej do tego rezygnację innych i tak naprawdę jest to wygrana Mentzena w długim terminie oraz zależnie od postępowania, wygrana Nawrockiego w krótkim. PIS może teraz ukręcić bata na siebie i będzie to ich wina. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie widzę problemu z tym piciem piwa, to, że Trzask się spotkał z panem Metzenem to mam się obrażać? Mam zaraz wyzywać od najgorszych? To jest jakaś chora paranoja, w ludziach taka nienawiść, że nawet nie można podać ręki, przywitać się czy ani nawet napić się piwa.

A co do kłaniania się, to jak widzę sąsiadkę, czy kogoś innego i chcę powiedzieć dzień dobry komuś starszemu to się ukłonię- tzn skinę głowę, to nic złego. To świadczy o kulturze.

Edytowane przez Reddzik
  • Confused 1
  • Upvote 10
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Pisałem co m.in. z tego wynika, choćby normalizacja wizerunku, zniechęcenie radykałów i pociecha dla sentymentu centrum. 
Na dodatek ciekawe czy coś ciekawego tam padnie po piwie. Może jakaś "sowa" się znajdzie. :E 

Założę się, że w sejmie nie raz jadł z kimś z innych partii, choć może nie Mentzen, bo mało czasu miał, by jeść z kimkolwiek. 

Wkleję ci komentarze

Sympatycy Konfederacji od miesięcy dzień w dzień słyszą, że Trzaskowski to zagrożenie dla Polski, że to człowiek Sorosa, że jego środowisko polityczne za zagraniczne fundusze prowadzi przeciwko Panu akcję hejterską, że chce odbierać Polakom wolność słowa, że przymuszać ich będzie do idiotyzmów klimatycznych. Sympatycy KO słyszą, że jest Pan faszystą, człowiekiem Rosji, że chce zamykać kobiety w więzieniach, itd. Wielu wyborców bierze to bardzo poważnie. Często traci przez to przyjaźnie, często nie może z innymi członkami rodziny rozmawiać na temat polityki, bo kończy się to kolejnym sporem. Tu nie chodzi o to, czy Pan sobie pójdzie z Trzaskowskim na piwo, czy nie. Chodzi o to, że podgrzewacie emocje Polaków na maksa, żerujecie na najgorszych emocjach, a potem jakby niby nic siadacie sobie do piwa. Chcecie ze sobą normalnie rozmawiać, to rozmawiajcie, co Was broniło, żeby tak rozmawiać przez całą kampanię wyborczą? Skoro to takie proste, to przestańcie skłócać Polaków na własne potrzeby polityczne.

Oni Cię atakują z każdej strony, robią z Ciebie antysemite, rasistę, faszola, a Ty łoisz z nimi, kurwa, piwo. Masz Ty Rozum i Godność Człowieka?

Weź się człowieku nie kompromituj! Splunaleś w twarz wszystkim wyborcom Konfederacji! Jesteś zdrajcą swoich wyborców! Mam nadzieję, że po tym co dziś się stało twoje dni, jak i twojego kumpla Wiplera, są już w tym ugrupowaniu policzone!

"Nie dam się zapisać do żadnego z waszych obozów" - ale przecież właśnie dałeś się zapisać. Spójrz na platformerskie social media. Chciałeś rozmawiać, oni chcieli Cię wykorzystać - by mieć materiał pod przejęcie choćby części wyborców i pokazanie, że "nie taki Trzaskowski straszny". Kto wygrał - Ty bo porozmawiałeś, czy oni, bo mają zdjęcia i filmy, którymi będą grać do końca kampanii?

Rozegrali Pana jak małe dziecko. Banda starych wyjadaczy zrobiła pana w bambuko. Nie nadaje się Pan do dużej polityki. I ciężko będzie to wytłumaczyć prawicowym, konserwatywnym wyborcom, którzy nie chcą np. niekontrolowanej migracji, Zielonego Ładu, czy promowania skrajnie „lewackich” inicjatyw. A to piwo, w tym Pana lokalu, w którym szumnie ogłaszał Pan kiedyś „zakaz wstępu” dla takich jak Sikorski i Trzaskowski, to już jest w ogóle kompromitacja :) nikogo to nie obchodzi, czego chciał i co proponował Nawrocki, to nie ma znaczenia. Mógł Pan zachować równy, partnerski stosunek do obu, i nie wyszło, tyle w temacie ;)

Przynajmniej Twoi klienci was tam wyjaśnili. Źle Panie Mentzen, poszło w świat. Już nawet nie musisz mówić kogo popierasz. Poszło, że Trzaskowskiego. Ten wiceminister, to na serio?

Rozmawiałeś z Sikorskim o tym, jak chce zamknąć Brauna do więzienia? Nawet twoi wyborcy mają cię w dupie, haha.

Ludzie z jego partii robili z ciebie potwora, faszystę, nazistę i chuj wie kogo jeszcze. atakowali Ciebie i Twoją rodzinę. Nie, z takimi ludźmi nie pije się piwa.

Chłopie, przecież oni cie wykorzystali. Jeszcze niedawno byłeś dla nich mieszanką Hitlera i Putina, gownem które trzeba zeskrobac z podeszwy. To spotkanie było im potrzebne na insta. Myślisz że nagle zauważyli w tobie równoprawnego partnera do rozmów? Za 2 lata będą cie gnoic jak wcześniej.

Tyle, ze on nie wydawał reklam niszczących Ci wizerunek. Z ludźmi, którzy atakują mnie i moją rodzinę (wyborcow) zwykle nie idę na browara.

Człowieku, oplacają hejtetskie spoty aby Cię zniszczyć a Ty z nimi na browarka??? I to na finiszu kampanii? Co Ty drugą Magdalenkę robisz? Tylko Twoich wyborców żal

Przychodziłeś pod stadiony po podpisy, a dzisiaj naplułeś kibicom w twarz zakłamany człowieku.

Jako osoba, ktora od kilku wyborów glosowała po Waszej linii, to dziś sie czuje jakbyś mi nóż w plecy wbił. Puste słowa teraz sobie możesz pisać. Już nie jest ważne co napiszesz. Od jutra w tvn i tvp będzie szmuglowany Twoj wizerunek, jako oddajacego glos na Trzaskowskiego, bo z nim byles na piwie, a z Nawrockim nie. Teraz możesz próbować z nas robic debili, ale to juz nie przejdzie. Dzis mianowales nowego prezydenta RP. Wstyd, ze zmarnowalem swój glos. Juz sie nie nabiorę. I uwazam, ze wielu z konfederacji tak samo sie czuje. Zresztą widac to po reakcji Bosaka.

Ja, jako wyborca Ruchu Narodowego jestem zniesmaczony. Jeżeli się nie idzie na piwo z Nawrockim, to się nie idzie z Trzaskowskim. Oprowadzić po swoim pubie to tak, ale nie siadać razem przy stole.

A to zdjęcie odrazu sie kojarzy wiekszosci 

GrvgvuiXEAAV0lq?format=jpg&name=360x360

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ja nie widzę problemu z tym piciem piwa, to, że się Trzask spotkał z panem Metzenem to mam się obrażać? Mam zaraz wyzywać od najgorszych? To jest jakaś chora paranoja, w ludziach taka nienawiść, że nawet nie można podać ręki, przywitać się czy ani nawet napić się piwa.

A co do kłaniania się, to jak widzę sąsiadkę, czy kogoś innego i chcę powiedzieć dzień dobry komuś starszemu to się ukłonię- tzn skinę głowę, to nic złego.

Popis tak podzielis spoleczenstwo ze gorzej juz byc nie moze. I zadna ze stron nie potrafi przyznac bledu

Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

No niektórzy wyborcy Mentzena się teraz obrażą, tylko czy nie pójdą na wybory, czy odwrócą się w stronę PiSu tego nie wiadomo :P  

@Reddzik no co poradzisz, jak sam widziałeś teksty typu "picie piwa z wrogiem". Ludziom polityka, nienawiść i podział na "jednych i drugich" już całkiem mózg zlasowała...

Mnie to już to wszystko po prostu śmieszy.

Niektórzy powinni na to popatrzeć tak: znajomi z pracy poszli na piwo :D 

• Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, voltq napisał(a):

Wkleję ci komentarze

A ja komentarze znam, jak i dramy z przeciągu lat. To nic nowego ;) 
To samo było przy prawyborach i choćby w sprawie z Braunem, Sośnierzem...
Co mądrzejsi to o tej porze śpią, a my głupi tu siedzimy. :E 
Dobrej nocy

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

no co poradzisz, jak sam widziałeś teksty typu "picie piwa z wrogiem". Ludziom polityka, nienawiść i podział na "jednych

Wrogiem politycznym, bo taka jest natura rzeczy, tak samo jak pis jest jego wrogiem politycznym ;) 
Przymiotniki po coś się używa.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

A ja komentarze znam, jak i dramy z przeciągu lat. To nic nowego ;) 
To samo było przy prawyborach i choćby w sprawie z Braunem, Sośnierzem...
Co mądrzejsi to o tej porze śpią, a my głupi tu siedzimy. :E 
Dobrej nocy

Sośnierz się skompromitował tez bo dokonał autokrytyki jak za czasów stalina i kłaniał się w pas przed mentzenem żeby go przywrócił do partii

Braun robi różne dziwne rzeczy których nie popieram ale przynajmniej ma jakieś zasady których się trzyma 

• Confused 1