Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie raz to tu czytałem. Dowody proszę. Niech sztaby złożą stosowne zawiadomienia. Mam nadzieję, że po tej ogólnej całej szopce z wyborami w końcu zaczną coś z tym robić by było w miarę klarownie. Zaczynając od sposobu zbierania podpisów, weryfikację kandydatów itd.

Czekam na to. Ale pewnie myślami są już w 2027 r.

• Upvote 1
Opublikowano

Swoją drogą jak ktoś nie wierzy w oszustwa wyborcze to co z tym?

https://wiadomosci.onet.pl/lublin/podejrzenie-falszerstw-w-wyborach-prezydenckich-2020-policja-nie-byla-bezstronna/p43zrmj?utm_medium=push&utm_source=browser&utm_campaign=push_push_go&utm_site=wiadomosci&utm_push_id=6841351a05ed30168ce60e26

Dość wygodnie, po prawie 5 latach dopiero zaczęto badać temat.

4 minuty temu, skypan napisał(a):

Mam nadzieję, że po tej ogólnej całej szopce z wyborami w końcu zaczną coś z tym robić by było w miarę klarownie. Zaczynając od sposobu zbierania podpisów, weryfikację kandydatów itd.

Ja się zastanawiam dlaczego w roku 2025 takie rzeczy jak wybory nie są jeszcze nagrywane, to nie wymaga jakiejś technologii sci-fi.

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, skypan napisał(a):

Nie raz to tu czytałem. Dowody proszę. Niech sztaby złożą stosowne zawiadomienia. Mam nadzieję, że po tej ogólnej całej szopce z wyborami w końcu zaczną coś z tym robić by było w miarę klarownie. Zaczynając od sposobu zbierania podpisów, weryfikację kandydatów itd.

Przekręty na 20-50 głosów spoko, ale nie w tysiącach, w to już trudno uwierzyć.

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą jak ktoś nie wierzy w oszustwa wyborcze to co z tym?

Wiadomo że Onet nagłaśnia bo to medium KO :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale się żrą.

FB_IMG_1749112440127.thumb.jpg.35eb3d4cca68cd7bc05e37f22f515635.jpg

Filiks szybko awansuje w rankingu najbardziej wkurwiających posłów tej kadencji.

But wait, there's more!

FB_IMG_1749112679518.jpg.5037e8e39ebf052847d953865f18392f.jpg

Prokop to posłanka Nowej Lewicy poprzedniej kadencji, aktualnie w Zarządzie Krajowym partii.

Edytowane przez Lypton
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ja się zastanawiam dlaczego w roku 2025 takie rzeczy jak wybory nie są jeszcze nagrywane, to nie wymaga jakiejś technologii sci-fi.

To już powinno być od dawna ale za to mamy przezroczyste urny do głosowania :E

6 minut temu, Lypton napisał(a):

Ale się żrą.

A z tą żoną to już jest chamska zagrywka :E

Zrzut ekranu 2025-06-05 104142.png

Edytowane przez skypan
Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Przekręty na 20-50 głosów spoko, ale nie w tysiącach, w to już trudno uwierzyć.

Wystarczy zamienić wartości:

Komisja nr 7 we Wrocławiu

Nawrocki - 275

Trzaskowski - 186

Komisja nr 95 w Krakowie

Nawrocki - 1132

Trzaskowski - 540

Zamień wartości w jedynie tych dwóch komisjach i już masz różnicę 681 głosów na czyjąś korzyść/niekorzyść

Opublikowano
47 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Problem w tym, że to głosy Trzaska się nie zgadzają i to na spory minus.

Ty weź zobacz ten zrzut z krakowskiej komisji i sam powiedz, czy wygląda jakkolwiek logicznie (szczególnie że w pozostałych wygrał Trzaskowski):

Czy w tej komisji wyborczej byli ludzie od Trzaskowskiego? Czy jego komisarze nadzorowali liczenie, tak dokładnie jak powinni, zwłaszcza w kontekście wyrównania szans obydwu kandydatów? Czy zgłosili jakieś nieścisłości? 

Jakie wałki na sporą liczbę głosów można by tam zrobić?

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Wtedy wygrały pisiory tak dla przypomnienia i to nie były prezydenckie tylko parlamentarne.

Wygrała KO i jakoś nikt nie płakał i nie szukał oszustw. Teraz nie pasują wyniki to już armia odpalona... 

By się KO wzięła za robotę to by wygrali. Proste. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Potrzeba by było około 200 komisji żeby wygrał wybory Trzaskowski. Bądź pomyłka w 0.6% komisji. To nie są duże liczby, a pomyłki już wykryto w 5. 
Dodatkowo głosy Brauna plus Mentzena razem z głosami z I tury to 9.935 mln głosów, nawet z większą mobilizacją nie widzę tego żeby Nawrocki zdobył 10.5 mln głosów, kiedy wiemy że Trzask odebrał 12% głosów od Mentzena, 5-10% od Brauna. 

Cos mi sie mocno nie zgadza w tym liczeniu :E 

Nawet głosy od Zandberga, Biejat i Holowni w stronę Nawrockiego to nie więcej niż 300k głosów. Nawrocki miałby w takim scenariuszu 10.2 mln głosów. Dalej mu brakuje 300k głosów :E 

Edytowane przez TheMr.
  • Haha 2
Opublikowano

Nic mądrzejszego nie wymyślę jak

4 minuty temu, jagular napisał(a):

Czy w tej komisji wyborczej byli ludzie od Trzaskowskiego? Czy jego komisarze nadzorowali liczenie, tak dokładnie jak powinni, zwłaszcza w kontekście wyrównania szans obydwu kandydatów? Czy zgłosili jakieś nieścisłości? 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, TheMr. napisał(a):

Frekwencja w II turze względem I była o ok. 4 pp. wyższa, co przekłada się na ok. 1,3 mln głosów więcej.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, TheMr. napisał(a):

Potrzeba by było około 200 komisji żeby wygrał wybory Trzaskowski. Bądź pomyłka w 0.6% komisji. To nie są duże liczby, a pomyłki już wykryto w 5. 
Dodatkowo głosy Brauna plus Mentzena razem z głosami z I tury to 9.935 mln głosów, nawet z większą mobilizacją nie widzę tego żeby Nawrocki zdobył 10.5 mln głosów, kiedy wiemy że Trzask odebrał 12% głosów od Mentzena, 5-10% od Brauna. 

Nawet głosy od Zandberga, Biejat i Holowni w stronę Nawrockiego to nie więcej niż 300k głosów. Nawrocki miałby w takim scenariuszu 10.2 mln głosów. Dalej mu brakuje 300k głosów :E 

A to że taki Zandberg nie przekazał poparcia Trzaskowski nie daje do myślenia? To że część elektoratu Biejat też zagłosowała na Nawrockiego nie daje do myślenia? :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, TheMr. napisał(a):

Chyba więcej już

I kolejny cud nad urną

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Lypton napisał(a):

Frekwencja w II turze względem I była o ok. 4 pp. wyższa, co przekłada się na ok. 1,3 mln głosów więcej.

No właśnie, i Trzask z samych przepływów głosów powinien mieć 9.7 mln głosów. Dostał 300k z 1.3 mln, to mln powinien być u Nawrockiego, gdzie się podział? :E Albo, jakim cudem Trzask dostał tylko 25% głosów z 1.3 mln?