Skocz do zawartości

Migracja użytkowników z forum PCLab (*)

Recommended Posts

W sumie jest jak w domu, brakuje kilku rzeczy ale myślę że da się tutaj zaaklimatyzować. Pozdrawiam wszystkich uchodźców serdecznie. Dodam jeszcze że łza się okropnie w oku kręci ale taka kolej rzeczy, nic nie może przecież wiecznie trwać.

Edytowano przez Palladino1990

Co by nie mówić to Sebastian Oktaba z redakcji PurePC też ładnie się zachował w ostatnich chwilach życia forum Laba mało tego otwarcie przyznał w komentarzach że nie zawsze relacje z PCLabem były dobre. Tak czy siak, społeczność wybrała gdzie się przenosimy więc inni podejrzewam że się zwyczajnie dopasowali.

5 godzin temu, Paw79 napisał:

Jestem i ja. :flaga2:

PS. Chociaż przez ten miesiąc to lekka schizofrenia będzie.
Dla porządku mogliby tamto forum zamknąć już dzisiaj. %-)

Właśnie dobrze że dali czas na to żeby poszukać sobie innego miejsca bo część osób może być zdezorientowana zanim dotrze do nich informacja. Od rana była narada co robimy a samo przenoszenie ręcznie wątków z Laba to też nie taka prosta sprawa biorąc pod uwagę ile tam tego wszystkiego było.

• Like 1

Czas niby dali ale już próbowali kombinować z ograniczaniem ilości znaków w tytułach wątków, rozwalili też całkowicie widoki działów i się tym nie przejęli. Niby jest jeszcze miesiąc, ale funkcjonalnie forum zostało ubite dziś.

Zresztą nie dziwi mnie takie zachowanie. RASP od samego początku po przejęciu taki był. Zainteresowanie forum było zerowe. Jak coś się popsuło to trzeba było czekać przez długi czas aż ktoś na to chociaż zerknie. Pamiętam że po przeniesieniu na nowy silnik forum był nawet wątek żeby użytkownicy mogli napisać co by chcieli zmienić. I praktycznie nic z tego nie zostało wdrożone w życie, a admin tak jak się pojawił, tak szybko zniknął. :E 

Administracja przypominała sobie o forum dopiero wtedy kiedy jako dupochron 'trzeba' było wyłączyć całe forum na czas ciszy wyborczej. Co też było ogromną bzdurą i chyba żadne inne forum tego nie robiło, nawet w wątkach politycznych. A tu pyk, całe forum wyłączone. 

4 godziny temu, Ramzes napisał:

Jeśli się da, dostosujemy. Wrzućcie wszystkie prośby

Prosimy o:

- dźwięki powiadomień 

- dodanie więcej podkategorii na wzór tego co było na forum PCLab a czego nie możemy zrobić sami

- zniesienie limitu reakcji oraz zwiększenie ich + poprawne wyświetlanie 

- więcej emotikon w tym ukochanego "szczerbola"

Dziękujemy  

• Like 1

Przed chwilą, azgan napisał:

Prosimy o:

- dźwięki powiadomień 

- dodanie więcej podkategorii na wzór tego co było na forum PCLab a czego nie możemy zrobić sami

- zniesienie limitu reakcji oraz zwiększenie ich + poprawne wyświetlanie 

- więcej emotikon w tym ukochanego "szczerbola"

Dziękujemy  

Nie :D

Przed chwilą, Palladino1990 napisał:

Niestety ale jak teraz patrzę to forum już wogóle funkcjonalne nie jest, wyświetla główną stronę i nic po za tym...Jak się wejdzie w jakiś temat czy dział to krzaczki wychodzą i amen 

Tam są drzwi :fuck:

4 godziny temu, sc0rpow napisał:

Bardzo fajnie, że forum mocno przypomina to z pclaba. Czuję się, jakbym nadal siedział na labie, który po prostu dostał nieco inny layout :witojcie2:

To jest spory plus ale jednak nie wszystko jest jeszcze odpowiednio dostosowane 

3 minuty temu, JeRRyF3D napisał:

Jak miło się widzi te avatary w stawce!
Mamy ich!!! Przejmujemy ten teren!

Żartuję.
Miło, że nas przyjęli.
Odpłacimy się dobrem.

image.thumb.png.23e903d53699786eb9b9b4cf26ae5020.png

Z takim gościem jak dziarson aka pajac kiepsko to widzę. Nie zna chyba słów nuty " pocałuj mnie w D... I jak g.... Poczuj się "

Edytowano przez Palladino1990

3 godziny temu, EvilKillaruna napisał:

Niestety nie mam wiedzy na ten temat, ale mam kilka podejrzeń.

Myślę, że najbardziej prawdopodobne jest to, co pisałem u siebie na Discordzie o potencjalnych kwestiach prawnych związanych z działalnością niektórych osób na forum (tj. pamiętny Grożeniok). Tam było ponoć bardzo grubo. To by tłumaczyło czemu forum nie zostanie pozostawione nawet jako read-only, tylko od razu następuje kasacja danych na twardo + wypowiedzenie umów (to było kierowane ewidentnie do X-koma i Komputrona).

Być może konieczność składania zeznań wraz z koniecznością cięcia (wszelkich) kosztów spowodowało to co spowodowało.

Zawsze coś, dzięki za info 

• Like 1

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...