Już z 10 godzin godzin siedzę na intelach bo trzeba trochę gruzu sprzedać i dawno takich randomowych lagów nie widziałem podczas korzystania z systemu a tylko pulpitowe rzeczy robię, benchmark lub apkę odpalam. Chipset B760 i 2 x Z790, procki 12100, 13400 i 14600K. Raz odpala szybciej niż mrugniesz, innym razem czekasz bo podanie rozpatrują. Klikam w Wyszukaj aby Painta odpalić i to samo. Raz przy kliknięciu w menu Start chyba ze 2 sekundy czekałem aż się pojawi.
Może to kwestia Systemu na ssd bo widział już nie jedną płytę i ma kilka sterowników do chipsetu w tym do AMD, audio, lan, wifi itp pierdół. Rozważałem przejście na intela bo platforma jak za darmo, ale chyba podziękuję. Wkrótce może będzie płyta na B650 i Ryzen 7900 to będzie porównanie w krótkim odstępie czasu na tym samym zasyfionym ssd.
Ale też chodzi o to aby nie był to jakjs trup tylko laptop z aktualnym procesorem np i5-226v albo Ryzenem 220/350. Ewentualnie jeden gen do tyłu. (No chyba że 5gen do tyłu za 1000zl)
Czyli taki procesor ~20W z 32GB ram który z jednej strony bedzie bezgłośny, zamknięty w ultrabooku i drugiej pozwalał na normalną pracę czyli mający sensowną wydajność.
Sam juz prawie kupiłem Galaxy Tab z klawiaturą ale to jednak nie to samo z powodu braku Windowsa. Bez Windowsa to jest urządzenie tylko do multimediow.
Rekomendowane odpowiedzi