RyszardGTS 518 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 9 godzin temu, Atomowa Sprawiedliwość napisał(a): W ATOM! Zegarem PcLabowej zagłady i've been summoned ATOMOWĄ SPRAWIEDLIWOŚĆ Nareszcie jesteś!!! nareszcie na tym forum będzie odrobinę luksusu bez limitów i całkowita pogarda biedy
BrocX 2 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Dzień dobry! Już ogarniał mnie starczy smuteczek, że fora umierają, a tu dosyć zorganizowany regroup z pclaba. Doliczcie mnie jako kolejnego migranta
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Jak padną fora, to ja się wypisuję z tych internetów. Zabieram modema i blokuję 0202122. 1 1
RyszardGTS 518 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @Gradzik18 @BrocX A witamy witamy... baraninka czy kurczaczek? baraninka, ok... dołóż bracie procenty....
Strutter 28 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Swego czasu w części publicystycznej wieszczono koniec komputerów stacjonarnych na rzecz urządzeń "ery post-pc" np. tabletów - finalnie to one straciły na rzecz smartfonów z większymi wyświetlaczami. Z forami może będzie podobnie. Masowość nie wróci, nisza wciąż może jednak pozostać "zwarta". 1
Wodzu 52 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 Za paręnaście lat kanał YT ciekawehistorie zrobi dokument o złotych czasach for internetowych i będzie można powspominać z łezką w oku. Swoją drogą, ciekawe jak wtedy będzie wyglądała wymiana informacji w sieci... 1
Strutter 28 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @Wodzu Myśmy chyba nawet rozmawiali na GG w "tamtych czasach", czyż nie?
RyszardGTS 518 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) Dziwny ten film, nikt nie jest wpatrzony w ekran smartfona... pewnie film to fake, stworzony przez AI. Edytowane 24 Listopada 2024 przez RyszardGTS 2
radzio_z 14 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 To ja się tylko tutaj tak przywitam....zmigrowany z PClab
Wodzu 52 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 42 minuty temu, Strutter napisał(a): @Wodzu Myśmy chyba nawet rozmawiali na GG w "tamtych czasach", czyż nie? Ręki sobie uciąć nie dam, ale też mi coś takiego świta. Edit: czy to nie było aby przy okazji Intel Core Club? Edytowane 24 Listopada 2024 przez Wodzu
RyszardGTS 518 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @radzio_z Siemka stary wygo Zawsze cię poznam po twoim ledżendary avatarze 1
Strutter 28 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @Wodzu W zasadzie to było przez Tlen, jedynie protokół GG. Ktoś ten program jeszcze pamięta? Twoje poradniki cpu lub mobo chyba też były. Przed Intel Core Club z tego co pamiętam, w okolicach 2007 - 2008.
RyszardGTS 518 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @Strutter No jak nie jak tak (Tlen). Tlen pomimo że GG miał od pewnego czasu dominację był popularny na AGH/PWr/itd, wydaje mi się że studenciaki z sentymentu używali Tlena do końca (studiów).
Wodzu 52 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @Strutter, tak jest, właśnie przed chwilą zrobiłem szybki przegląd swojej pełnoletniej kariery na Labie i przypomniałem sobie te poradniki. Z perspektywy czasu brzmi to zabawnie, bo poradniki na forach często polegały po prostu na skondensowaniu wiedzy społeczności, ja też nie byłem żadnych fachowcem od hardware'u. No ale takie to były czasy.
Strutter 28 Opublikowano 24 Listopada 2024 Opublikowano 24 Listopada 2024 @RyszardGTS Używałem do ostatniej wersji 7 beta. Była bez reklam, poprzednie też dało się tak "zrobić". Zakończyło się przejściem na Palringo, gdzie można było łączyć GG i FB w tamtym czasie. @Wodzu Zawsze jest jakiś początek, okres mojej względnej forumowej ciszy przypadał na lata "redaktorskie", co otworzyło dostęp do zasobów sprzętowych. Na szczęście wykształcenie umożliwiło inną ścieżkę kariery.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 6 godzin temu, Strutter napisał(a): @Wodzu W zasadzie to było przez Tlen, jedynie protokół GG. Ktoś ten program jeszcze pamięta? A ICQ?
Maxforces 295 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 6 godzin temu, RyszardGTS napisał(a): @Strutter No jak nie jak tak (Tlen). Tlen pomimo że GG miał od pewnego czasu dominację był popularny na AGH/PWr/itd, wydaje mi się że studenciaki z sentymentu używali Tlena do końca (studiów). W IT nikt nie uzywal Tlena. Pila Tomek urzywali GG.W tamtych czasach odpowiedz miales praktycznie natychmiastowa bo im zalezalo.
Mar_s 2 226 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 @Atomowa Sprawiedliwość 1 1
RyszardGTS 518 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) @Atomowa Sprawiedliwość Chyba piętnastego wysłałem ci PMkę, miałeś info na maila? (maila połączonego z kontem, no chyba że tego adresu e-mail już nie używasz) Takie pytanko bo sporo osób wysyła PMki i nawet jak forum padnie to w mailach jest info gdzie się przenieśliśmy czyli forum ith. Edytowane 25 Listopada 2024 przez RyszardGTS
skunRace 797 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 Czytam właśnie o pożegnalnym spotkaniu w wątku "Zamknięcie Forum" na Labie. Tymczasem Czesiek co kończy robotę o 15 w piątek 29 listopada, gasi światło i zamyka forum jak to było zawsze podczas ciszy wyborczej: My forumowicze:
RyszardGTS 518 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 E tam, forum to ludzie czyli forumowicze a ci są tutaj, forum przetrwało. Dlatego należy się cieszyć że mieliśmy miesiąc by przenieść jak najwięcej osób z PCL na ITH. Dodatkowo treści są archiwizowane przez wiele osób. Dlatego, zatańczmy
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 Ja miałem takie zakusy, by pytać, kto jest najstarszym z - metryki urodzenia - userem. Ale wychodzi na to, że tu same ramole i pytanie jest przez to średnio zasadne. Za to bardziej zasadne jest w kontekście, jak długo przeżyje formuła forum = KTO JEST NAJMŁODSZY, i kto z najmłodszych używa tak "archaicznej formy", jakim jest forum.
Mar_s 2 226 Opublikowano 25 Listopada 2024 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zakładam że niestety ja, nie wiem jak tam Rysiu @RyszardGTS? Przyznajemy się?
Rekomendowane odpowiedzi