Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Gret

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

@DyndaSjak twoj monitor, nadal piszczy?? Zastanawialem sie nad nim ale zasilacz w monitorze to chyba jest gorsze niz wbudowany wentylator.

jaka tm jest powloka, blyszczaca?

Diode da sie wylaczyc ale trzeba wgrac najnowszy firmware.

Cewki jak piszczą, to same nie ucichną... To kwestia konstrukcyjna, i nie magicznego, że piszczą i przestaną. Przykładowo acer i xiaomi potrafią w cewki, a LG wiecznie nie.

Jak mam ustawione na 240 Hz w windzie to cisza, ale jak niżej dam, to na czarnym tle czy ciemnych scenach piszczą. No ale raczej każdy będzie tego używał na 240Hz. Musze sprawdzić w bardziej wymagających bardziej aktualnych grach jeszcze dla niższego lub zablokowanego FPS. Przy RDR w każdym razie z lockiem na 90 fps nie słyszałem nic tak ze 2x się nasłuchując.

Oczywiście przy wyłączonym monitorze je słychać.

Tak, powłoka jest błyszcząca. Mi to akurat średnio pasuje. Wolałbym jednak taką satynę, bo nie chcę też agresywnej matowej.

Tak, to już ktoś inny dał mi cynk i wgrałem nowy firmare, który pozwala to wyłączyć.

Edytowane przez DyndaS

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

To piszczy wbudowany zasilacz generalnie. Slysysz to z normalnej odlegolosci od monitora?? Cy trzeba przylozyc ucho ?

Wszystko zależy jak kto jest wyczulony i jakie ma tło. Teraz to ciężko powiedzieć, bo na 240Hz przy włączonym nic nie zauważam. Takźe normalnie użytkując nie będzie to problemem. Chociaż jakbym miał te 120 czy 144Hz, to na pewno bym słyszał właśnie w przypadku ciemnego ekranu/sceny lub czarnego tła. To czy komuś przeszkadza, że to brzęczy jak jest wyłączony to już sprawa indywidualna.