ODIN85 146 Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu W dniu 4.11.2024 o 14:57, Brolly napisał(a): Już po promce https://www.x-kom.pl/p/1225070-monitor-led-32-i-wiekszy-msi-mag-341cqp-qd-oled.html?sm=pepper&utm_tag=ppr-pl-614222130 Nowa https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-341cqp-qd-oled-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret 40 Opublikowano 21 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 18 godzin temu, dagedy napisał(a): Kupiłem kabel Kabel Silver Monkey HDMI 2.1 HD-030SM2-1. O ile w Windows mogę ustawić odświeżanie 240 Hz o tyle w panelu sterownia nvidia max 60. Co moze być przyczyna takiej sytuacji? Na DP 1.4 mogłem bez problemu ustawić 4k 240 hz. zjedź na dół i ustaw rozdzielczość PC Edytowane 21 godzin temu przez Gret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenioElektryk 0 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Miło widzieć że tematy z pclaba dostają drugie życie Panowie co sądzicie o Alienware AW3225QF vs MSI MPG 321URX QD-OLED? Zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich, ale nie mogę się zdecydować na którego. Dell przemawia do mnie ceną(4300 zł zamiast 4900-5200 za MSI), ale też krzywizną - sporo gram w FPSy, i myślę, że to lekkie zakrzywienie dobrze by się sprawdziło przy 32". Z drugiej strony czytałem o problemach z ogarnięciem dldsr/brakiem możliwości wyłączenia DSC i między innymi taką sobie maksymalną jasnością w trybie HDR(nawet w trybie peak 1000) oraz zbyt jasne cienie i skale szarości w trybie SDR jak i HDR. Ogólnie jak czytam, to jedni wychwalają Della pod niebiosa a inni piszą, że zwracają do sklepu i ogólnie meh. Co do MSI to opinie raczej pozytywne, niektórzy tylko narzekali na zbytnie przesycenie niektórych kolorów w trybie HDR. No i ta cena, Dell jednak prawie 1000 zł taniej przy tym samym panelu i jednak zbliżonych parametrach(pomijam bajery typu KVM i 90W porty USB - nie jest mi to potrzebne ) + ta lekka krzywizna, która mi się podoba. No ciężki wybór, może ktoś coś doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 67 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu NA Rtings https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/dell-alienware-aw3225qf-vs-msi-mpg-321urx-qd-oled/46677/47132 Wypadają w praktycznie identycznie, dell am nawet lepsze kolory od strzała, 1000zł różnicy bardzo dużo, jak do gier i lubisz zakrzywione do bierz Della bez zastanawiania się;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 39 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Nowa https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-341cqp-qd-oled-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved Dobry ten monitor? Ktoś może używa? Czytałem jakieś tam testy i chwalą go ale nie do końca ufam recką, a zależy mi na naprawdę porządnym HDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly 8 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 14 minut temu, Godlike napisał(a): Dobry ten monitor? Ktoś może używa? Czytałem jakieś tam testy i chwalą go ale nie do końca ufam recką, a zależy mi na naprawdę porządnym HDR. Ta sama matryca co Dell Alienware AW3423DWF który jest kozakiem do dziś. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODIN85 146 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 5 godzin temu, Godlike napisał(a): Dobry ten monitor? Ktoś może używa? Czytałem jakieś tam testy i chwalą go ale nie do końca ufam recką, a zależy mi na naprawdę porządnym HDR. Masz 2tyg na testy. Możesz stracić tylko czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos69 8 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Jest nowszy model 341cqpx na panelu 1gen z wyższym odświeżaniem ale cena z czapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 39 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Masz 2tyg na testy. Możesz stracić tylko czas A jak zamówię przez neta ale z odbiorem osobistym w sklepie to też mogę zwrócić i zwrócą całą kwotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagedy 3 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu @HenioElektryk mi mija właśnie pierwszy miesiąc z Alienware AW3225QF, używając kodów i kuponów kupiłem go za 3500 PLN. Jak już pisałem na labie, to mój pierwszy OLED i jest to coś wspaniałego, uwielbiam delikatnie zakrzywione matryce, gram głównie w single no i ostatnio w Space Marine. Używam trybu HDR TrueBlack 400 z również włączonym trybem Dolby Vision na dark, plus kalibracja HDR narzędziem Widnows. ABL praktycznie zerowy, brak migotania. Podsumowując polecam. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODIN85 146 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 34 minuty temu, Godlike napisał(a): A jak zamówię przez neta ale z odbiorem osobistym w sklepie to też mogę zwrócić i zwrócą całą kwotę? To już zależy od sklepu. Każdy ma inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 39 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu A no właśnie, no nic będzie się trzeba przed zapalceniem dowiedzieć, kurier odpada bo na ogół w godzinach w ktorych jeżdżą nie ma mnie w domu a bujać sie po ich bazach nie mam zamiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 91 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu @HenioElektryk czemu nie Samsung G8? https://www.samsung.com/pl/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g80sd-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32dg802suxdu/ Miałem Della i mam Samsunga. Samsung dla mnie wypada o wiele lepiej. Z Dellem miałem problem, że jak bym go nie ustawił to bolały mnie przy nim oczy. Przy Samsungu zero problemów. Do tego dostajesz jeszcze system Tizen, który daje wiele innych możliwości. Ja swojego wyrwałem za 4200 zł gdy w trakcie olimpiady łącznie można było dostać zniżkę 15%. Teraz widzę łącznie, że 10% z kodami. Według rtings najlepszy OLED 4K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gret 40 Opublikowano 6 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Niestety nie wchodzą oba kody na 5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablloo 6 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 17 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Nowa https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-341cqp-qd-oled-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved Dzięki, teraz się udało zamówić 3 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 39 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 godzin temu, dagedy napisał(a): @HenioElektryk mi mija właśnie pierwszy miesiąc z Alienware AW3225QF, używając kodów i kuponów kupiłem go za 3500 PLN. Jak już pisałem na labie, to mój pierwszy OLED i jest to coś wspaniałego, uwielbiam delikatnie zakrzywione matryce, gram głównie w single no i ostatnio w Space Marine. Używam trybu HDR TrueBlack 400 z również włączonym trybem Dolby Vision na dark, plus kalibracja HDR narzędziem Widnows. ABL praktycznie zerowy, brak migotania. Podsumowując polecam. A da się wyłączyć podświetlenie tego logotypu co jest na tyle ekranu i tego numeru oznaczającego ilość cali? I jeszcze pytanko o przyciski, ma je z prawej, lewej na środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenioElektryk 0 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Umpero napisał(a): @HenioElektryk czemu nie Samsung G8? https://www.samsung.com/pl/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g80sd-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32dg802suxdu/ Miałem Della i mam Samsunga. Samsung dla mnie wypada o wiele lepiej. Z Dellem miałem problem, że jak bym go nie ustawił to bolały mnie przy nim oczy. Przy Samsungu zero problemów. Do tego dostajesz jeszcze system Tizen, który daje wiele innych możliwości. Ja swojego wyrwałem za 4200 zł gdy w trakcie olimpiady łącznie można było dostać zniżkę 15%. Teraz widzę łącznie, że 10% z kodami. Według rtings najlepszy OLED 4K. Myślałem też o G8 ale chciałem coś z matrycą QD-OLED no i zakrzywieniem ekranu, a u Samsunga to jedyne QD-LEDy jakie znalazłem to 1440p albo format 21:9, co mi już średnio pasuje(chyba że któryś model pominąłem). Kupiłem ostatecznie tego Della - ostatnie 15 lat spędziłem na monitrach 19-22" z rozdziałką Full HD, także myślę że przeskok jakościowy i tak będzie gigantyczny. Potestuje go i zobaczymy. Jak mi nie podpasuje albo będą jakieś problemy ze wzrokiem to mam chwilę czasu na ewentualny zwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 91 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Przecież ten model co podałem to QD-OLED 32" 4K... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagedy 3 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, Godlike napisał(a): A da się wyłączyć podświetlenie tego logotypu co jest na tyle ekranu i tego numeru oznaczającego ilość cali? I jeszcze pytanko o przyciski, ma je z prawej, lewej na środku? Oczywiście, można zarządzać wszystkimi podświetlanymi elementami z poziomu OSD monitora i aplikacji. Przycisk on/off znajduje się po prawej stornie ekranu (można wyłączyć podświetlanie), kontroler menu OSD znajduje się na środku obudowy, "od dołu". Dodam jeszcze, że na HDMI 2.1 wbrew temu co można wyczytać na RTX 4090 G-sync działa bez problemu. Aczkolwiek pierwsze co zrobiłem pod podłączeniu to zaktualizowałem firmware. Niedługo ma wyjść nowy usuwający kolejne problemy. Edytowane 46 minut temu przez dagedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenioElektryk 0 Opublikowano 6 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 minut temu Godzinę temu, Umpero napisał(a): Przecież ten model co podałem to QD-OLED 32" 4K... No teraz widzę, na rtings też jest matryca qd-led w opisie. Jak na samym początku patrzyłem po sklepach to wyskoczyła mi informacja, że to zwykły OLED i szukałem dalej innych modeli. Mój błąd, trzeba było odrazu zweryfikować na stronce producenta albo rtings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi