Brolly 36 Opublikowano Sobota o 13:54 Opublikowano Sobota o 13:54 4 minuty temu, Gret napisał(a): a co będzie w lutym? poczekaj do wieczora, to dopiero będziesz miał opad szczęki Mniejsze ceny a u mnie może zdolność kredytowa jakaś albo gotówka 1
ShaDow_Pro 36 Opublikowano Sobota o 13:56 Opublikowano Sobota o 13:56 (edytowane) 43 minuty temu, Gret napisał(a): aa to już wiesz o co w tym chodzi, to nie będzie pewnie takiego efektu jak być miał pierwszego oleda I tak względem iiyamy 3480, jest przepaść Edytowane Sobota o 14:38 przez ShaDow_Pro 1
ODIN85 406 Opublikowano Sobota o 16:17 Opublikowano Sobota o 16:17 2 godziny temu, Gret napisał(a): a co będzie w lutym? poczekaj do wieczora, to dopiero będziesz miał opad szczęki Trzynastka i zwrot z pita 1
Godlike 82 Opublikowano Sobota o 21:13 Opublikowano Sobota o 21:13 Da się w monitorach msi wyłączyć to logo jak się wyłącza monitor? I druga sprawa ściereczki takie jak do okularów będą dobre do czyszczenia? Bo coś takiego wynalazłem i nie wiem czy kupować czy nie. https://allegro.pl/oferta/3-x-sciereczka-do-okularow-duza-wygodna-mikrofibra-pro-12190691007?fromVariant=11381970096
Czarny_PLone 6 Opublikowano Sobota o 22:38 Opublikowano Sobota o 22:38 (edytowane) 1 godzinę temu, Godlike napisał(a): Da się w monitorach msi wyłączyć to logo jak się wyłącza monitor? I druga sprawa ściereczki takie jak do okularów będą dobre do czyszczenia? Bo coś takiego wynalazłem i nie wiem czy kupować czy nie. https://allegro.pl/oferta/3-x-sciereczka-do-okularow-duza-wygodna-mikrofibra-pro-12190691007?fromVariant=11381970096 Ściereczka prima sort ale polecam Ci te taniej i pakiet 40cmx40cm x4 sztuki bez porównania lepsza oferta https://www.amazon.pl/Fosmon-ściereczki-czyszczenia-delikatnych-powierzchni/dp/B07CP3ZGG9/ref=sr_1_14?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=2WQMNF6MEST8J&dib=eyJ2IjoiMSJ9.kJ7pH3XPUmBrwfO0liGjttxpO-xXhL6TtO-06zfq3WHATPUY3Wu7f2KuNoF6vfZRkaYB0fbuC-Oq6Ib-4qh6JK6hYTcGJdj1WB7JjMFVhc31ECILrvejba7dl3bHUSa1IdOiAaa6wXkfTodGtnEUMn1yHiEtyHO_WOJhyLeoz4dkgwQD3CKEZFiwDdi0GbQjWzjy3DEMXo0Hu06vz8dRAAeCMzsqdnw61LQfNlScVLpP2UviJZQPFwh8oVknbBQFvhEz4ZMxd2Ouc9FdtcXXL11_qPKspF5yCBEXaFoK8oc.LiQIrUf53OIIQ05cY6PchawsnS2BccrQbq4BhCY3kAw&dib_tag=se&keywords=fosmon&qid=1731591436&sprefix=fosmon%2Caps%2C84&sr=8-14&th=1 Edytowane Sobota o 22:44 przez Czarny_PLone 1
Godlike 82 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu A zapytam jeszcze o ustawienia monitora, ustawiacie je jakoś konkretnie jeśli chodzi o jasność i kontrast, czy lecicie na ustawieniach z pudełka?
Gret 106 Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu jasność na pewno każdy ustawia do siebie, z pudełka masz pewnie połowę skali a większość leci na niskich wartościach na ~80nitach
Godlike 82 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu No ja sobie ustawiłem na 34 czyli to chyba odpowiednik około 120 nitów. 1
Gret 106 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu W dzień było by spoko ale w nocy u mnie zdecydowanie za jasno.
ShaDow_Pro 36 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Jak miałem VA to w nocy spokojnie 100nitów używałem, teraz na oledzie mam 50nitów, nie wiem jeszcze jak to możliwe ale jak ustawię więcej to mnie razi w oczy.
Brolly 36 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Promki na xkom jak by ktoś chciał na MSI
sideband 50 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 20 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a): Jak miałem VA to w nocy spokojnie 100nitów używałem, teraz na oledzie mam 50nitów, nie wiem jeszcze jak to możliwe ale jak ustawię więcej to mnie razi w oczy. Na pewno przez kontrast, a jak lecisz na pełnym gamucie to większe nasycenie/przesycenie kolorów też bardziej dojeżdża oczy. 2
ostryb 1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Może ktoś podpowie bo nie wiem co mam zrobić Kolega zażartował że zabierze mój monitor G7 32 incze 2k za 200£ a ja se mam kupić nowy. Ja dla żaru sprawdziłem co mogę kupić i z żartu zaczęła się rozkmina. Ten jest za 1000£ https://www.samsung.com/uk/monitors/gaming/odyssey-oled-g9-g95sc-49-inch-240hz-curved-dual-qhd-ls49cg954suxxu/ Kody zniżkowe mam na 100£ plus 200£ za G7 i wyszedł by mnie 700£. Teraz mnie glowa boli czy zmieniać czy nie. Od roku się zastanawiam na tym monitorem ale czytałem że w nowym roku najpóźniej początek 2026 samsung ma pokazać jeszcze lepsze takie monitory. Ewentualnie pozostać przy 34 calach ale wejść w 4k. https://www.samsung.com/uk/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g85sd-34-inch-oled-ultra-wqhd-ls34dg850suxxu/ Dram glownie w shotery BF , COD. Edytowane 1 godzinę temu przez ostryb
ShaDow_Pro 36 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, sideband napisał(a): Na pewno przez kontrast, a jak lecisz na pełnym gamucie to większe nasycenie/przesycenie kolorów też bardziej dojeżdża oczy. Akurat kolory turbo przesycone to bardzo lubię, na VA miałem +15 w ustawieniach monitora i +6% w panelu NV. Ale może to być tak jak mówisz, teraz mam w dzień jakieś 80 nitów i jest idealnie. Także widzę że teoretycznie niższa jasność s SDR nie będzie przeszkadzać, bo teraz dużo niższe wartości są dla mnie wystarczające (około polowy poprzednich).
kamilos69 30 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 47 minut temu, ostryb napisał(a): Zażartował że zabierze mój monitor G7 32 incze 2k za 200£ a ja se mam kupić nowy. Ja dla żaru sprawdziłem co mogę kupić i z żartu zaczęła się rozkmina. Spadłem z krzesła Buzi też było 51 minut temu, ostryb napisał(a):Może ktoś podpowie bo nie wiem co mam zrobić Od roku się zastanawiam na tym monitorem ale czytałem że w nowym roku najpóźniej początek 2026 samsung ma pokazać jeszcze lepsze takie monitory. Ewentualnie pozostać przy 34 calach ale wejść w 4k. https://www.samsung.com/uk/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g85sd-34-inch-oled-ultra-wqhd-ls34dg850suxxu/ Dram glownie w shotery BF , COD. G8G85SD to nie jest monitor "4k". Jeżeli szukasz oleda uwqhd to są zdecydowanie lepszy monitory niż Samsung g8.
galakty 248 Opublikowano 27 minut temu Opublikowano 27 minut temu To jestem spokojny o swojego WOLED, po 1-2 latach jak go wymienię nie będzie większych śladów
Rekomendowane odpowiedzi