Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie nie bez powodu na allegro wrzucili tylko 30szt. Stawiam że tym co kupili przez portal to wyślą bez problemu. No ale się okaże. Ram miałem na drugi dzień w domu, więc zastrzeżeń nie mogę do nich mieć. 

Opublikowano (edytowane)

Na Allegro to poszły 2szt z 30, potem zamknęli tą aukcję.

Ja tam wszystkim życzę żeby dostali ten procek ale trudno uwierzyć, że jakaś mała hurtownia ma takie ilości a XKOM czy MORELE nie ;)

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano
W dniu 13.01.2025 o 20:15, PiPoLiNiO napisał(a):

@lukadd efekt jest, ale wygląda to tragicznie i druciarsko... 

Looool a ja autentycznie patrzyłem na to zdjęcie i miałem w głowie "kurde chłop fajnie to ogarnął" :E 

Opublikowano

No bo fajnie :E Ten wentylek pasuję tam jakby był stworzony do bycia tam. 5 sekund montaż, góra się zapiera na ramce GPU, a dół trzymają przewody zasilające od wentyli, które i tak muszą tamtędy lecieć :E Easy life dosłownie. Lubię takie szybkie mody.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nex1m Jak de**ile przestaną za 3k kupować wtedy zejdą do 2800zl może%-)... Jestem zaskoczony ilu mamy takich ludzi w naszym kraju, co do pytania kiedy to przypuszczam że sierpień wrzesień jak wystrzelają się napalence z milionów cebulionow to może w październiku osiągniemy msrp... Chyba że deb**li jest więcej w co raczej nie wątpię to msrp może będzie za rok, mogę wyciągnąć szklaną kulę powróżyć z fusów mogę mieć rację mogę się mylić, ale jednego jestem pewien że nawet taki profesjonalista jak wróżbita Maciej nie udzieli ci konkretnej odpowiedzi, bo skala tego gówno hajpu jest taka ogromna że gownometr nie jest w stanie tego udźwignąć, gówniane czasy gowniani ludzie gówniane ceny, sam czekam na obniżki jestem mega poirytowany bo mam wszystko oprócz procka i ramu 

2 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

To nasz kolega z forum @PiPoLiNiO i jego opinia o tym sklepie?:E Ogólnie metody działania mają jak słynny sklep NET-S.

image.png.a2a0f840bac9a861840f4a14531c95ef.png

Neonet tak samo robi kupowałem dysk na Sata, nie polecam tych obsrancòw za zwrotem pieniędzy czekałem ponad półtora tygodnia, co najzabawniejsze ten dysk cały czas stał w tym ogłoszeniu jeszcze miesiąc w takiej samej cenie omijać szerokim a tfuu na takie praktyki

Edytowane przez JanuszekCebulion XVllsty
Opublikowano

Może wyrażam ekspresję swoich emocji w sposób aż naddto impulsywny może ta forma nie trafić do każdego tak jak każdego nie da się zadowolić na tym świecie, jak mnie coś faktycznie irytuje czy nawet wkur..ia nazywam rzeczy po imieniu daje w ten sposób upust negatywnym emocjom, słyszałeś kiedyś o efekcie gotującej się żaby? Co do nicku bardziej odzwierciedla nasze Polskie realia, etap gimbazy każdy miał w młodości niezależnie od pokolenia czy systemu bo ten jest niezmienny od przysłowiowego średniowiecza także taka forma nie sprowokuje mnie w żaden sposób bo to tylko przekąs w stylu gryzącego komara :lovin: pozdrawiam was serdecznie :lovin:

Opublikowano
1 godzinę temu, some1 napisał(a):

Się nie śmiej. Pokolenie, które chodziło do gimnazjum ma obecnie między 21 a 39 lat :E

Mieszcze sie w tych liczbach ;p

54 minuty temu, JanuszekCebulion XVllsty napisał(a):

etap gimbazy każdy miał w młodości niezależnie od pokolenia

Nie nie, tamta gimbaza wiele lat temu, a obecna gimbaza to tak jakbys mowil o wodzie i ogniu ;)  

Opublikowano

Niby tak ale programowanie umysłu na tych samych zasadach tylko posiadając inne narzędzia i prawa, schemat  i metodyka ich działań pozostaje niezmienna, jedyna różnica to stosowanie przemocy fizycznej a jej brak, są zwolennicy bezstresowego wychowywania a tych od wychowywania metoda wpierdol**u też nie brakuje, jakby obiektywnie na to spojrzeć obie metody mają swoje wady i zalety ciężko się opowiedzieć po jakiejkolwiek ze stron ale można wyciągnąć z tego wspólny mianownik w postaci uświadamiania, rozmowy,uczeniu się na cudzych błędach, pokazywaniu świata realnego (nie wkładać pociechy w bańkę), bańka kiedyś pęknie i brajan jest wtedy w szoku, łatwo mi to mówić z perspektywy osoby która wychowała się w latach 90, szczerze nie chciałbym dorastać we współczesnym świecie przebodzcowanym świecie gdzie na każdym kroku coś kusi, jest dobrobyt tak wszelaki że ciężko się skupić na jeden konkretnej rzeczy, młodsze pokolenia niby mają wszystko a tak naprawdę nie mają nic, można tutaj przytaczać wiele powieści porównań każdego co pamięta "tamte czasy" ale to jest kwestia która oddzialowuje w indywidualny sposób dla każdego inaczej ale  gdy się głęboko człowiek zastanowi jest w tym jakaś spójność

Opublikowano
11 godzin temu, Sebastiansbk napisał(a):

Prawie 700  sztuk poszło jak świeże bułki w godzinę na super tech wow... 

Jest to co przypuszczałem. Sklepy wykupują od siebie nawzajem jak ktos da normalna cene, dziwny proceder, niewiedzialem ze to w ogole legalne. Raz dziennie sobie klikam ceny bo mam na klikniecie i wczoraj praktycznie niebylo dostepnego 9800x3d w 5-10 sztuk 3500zl 1 sklep 3300. A dzisiaj całą masa dostepnych w cenie oczywiscie niedorzecznej
13131313.thumb.png.d6b40f0ec30e82d02437a03e774a2fbe.png

Opublikowano
Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Polskie januszexy jak zwykle w formie. Nawet proline który uważałem za przyzwoity odkleiło z ceną 3400 lol. 

Jak tak patrzę poza PL to mimo wszystko większość sklepów zdecydowanie bardziej konkurencyjne ceny proponuje. 

To juz same sklepixy w PL wpływaja na te ceny. W mindfactory cały czas cena od 2450 do 2550~.  Błąd robią ludzie, którzy kupuja w takich cenach, chociaż widać ze nikt nie kupuje bo te procik cały czas im tam wisza.

Opublikowano
1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

chociaż widać ze nikt nie kupuje bo te procik cały czas im tam wisza.

Jak naloza sie nowe dostawy i procki beda wisialy w kazdym sklepie to zaczna schodzic z ceny. Ale serio dziwi mnie, ze ktos potrafi kupic  8 rdzeni za 3k :D

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Musi nieźle piec wiadomo co, albo mają po prostu tyle kasy że im nie robi różnicy cena, jakbym był milionerem to też bym brał topkę co premierę i lał na to :E 

Ale realnej potrzeby to zbytnio nie ma... Ktoś kto ma 9800X3D zazwyczaj gra już w 1440p albo 4K, a tam te różnice ogromne nie są.

• Like 1