maxmaster027 886 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października 2 godziny temu, jankooo napisał(a): minuta bezczynności max mam ustawiony na 89° (popularnie ludzie ustawiają 85°) ale bez jakiegoś bardzo specjalnego obciążenia nie dochodzi do takiej temperatury. Zwykle w grach mam w przedziale 60-75. Ty masz trochę mniejsze chłodzenie więc temperatury mogą być wyższe Te samo chłodzenie, podobne temp. u mnie dodtkowo PTM.
AudRob 130 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października 2 godziny temu, jankooo napisał(a): minuta bezczynności max mam ustawiony na 89° (popularnie ludzie ustawiają 85°) ale bez jakiegoś bardzo specjalnego obciążenia nie dochodzi do takiej temperatury. Zwykle w grach mam w przedziale 60-75. Ty masz trochę mniejsze chłodzenie więc temperatury mogą być wyższe Procesor dobry ale płyta to przypadek czy taki padł wybór😊
wallec 804 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października To jak Panowie, przyszłościowa podstawka?
Phoenix. 4 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października https://videocardz.com/newz/amd-next-gen-zen-6-cpus-rumored-to-support-600-800-series-motherboards-with-both-32-mb-and-64-mb-bios Nie wiedziałem że są dwa rodzaje pojemności kości w płytach 😁 2
galakty 3 322 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Powtórka z podstawki B450. Tam też były mniejsze i większe kości i te mniejsze miały nie dostać wsparcia dla nowych Zenów. Po wielkiej aferze w necie takie MSI się ogarnęło i wydało wsparcie z okrojonymi BIOSami (nie ma interfejsu graficznego). 2
wrobel_krk 851 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Jak bedą chcieli płyty (chipsety pod) x970 i b850 itp sprzedać to zblokują na pewnie pare miesięcy support na 600-tkach. Ale to maks tyle 2
Reddzik 2 768 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Jak to czytałem to się mocno zdziwiłem, że nadal płyty mają różne kości pamięci biosu. Mam nadzieję, że nie stracę na kupnie b650, bo płyta mi pasuje, a być może zmieniłbym procka na nowszy model i wtedy miałbym full wypas.
galakty 3 322 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października No i potem wychodzi "kupuj najtańszą podstawkę i płytę bo to AMD i super wsparcie". I potem się palą procki na Asrockach I potem nie będzie BIOSu na premierę nowej generacji bo trzeba sprzedać droższe najpierw. Nie zdziwię się jak B650 będą mocno opóźnione we wsparciu nowych Zenów, a nawet jeśli nie dostaną tego wsparcia wcale.
Phoenix. 4 726 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Wszystkie pojemności kości dostaną nowy BIOS , co najwyżej wytną support dla najstarszej generacji. I to są kości 32mb a nie 16mb jak na am4. Edytowane 16 Października przez Phoenix.
Send1N 4 171 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 12 godzin temu, Crew 900 napisał(a): Osiągnąłeś prawie 100c podczas grania w DSR?
ju-rek 448 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Jak teraz łatwo manipulować ludźmi, wojna na ukraine - obsrani, paliwo po 8zł - obsrani ... płyty bez wsparcia - obsrani. Paranoja jakaś. 6
bourne2008 1 206 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Dobre serca mają, troszczą się o innych
wrobel_krk 851 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Ja kupiłem 9950x i b650 zakładajac że może być jak z b350, bo wiedziałem że raczej szybko procka nie zmienię. Też nie widzę problemu procka z płytą wymienić, na am4 miałem wsparcie dla 5800x na b450 ale i tak wymieniłem płytę bo miałem taką zachciankę. Edytowane 16 Października przez wrobel_krk
bourne2008 1 206 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) 57 minut temu, galakty napisał(a): No i potem wychodzi "kupuj najtańszą podstawkę i płytę bo to AMD i super wsparcie". I potem się palą procki na Asrockach I potem nie będzie BIOSu na premierę nowej generacji bo trzeba sprzedać droższe najpierw. Nie zdziwię się jak B650 będą mocno opóźnione we wsparciu nowych Zenów, a nawet jeśli nie dostaną tego wsparcia wcale. Yhm na pewno Przykładowo ASUS na każdej płycie ma BIOS 32MB, nawet tych najdroższych. I co? Odetną wsparcie? Stawiam klatkę jabłek, że za niedługo zobaczymy pierwsze biosy ze wspraciem dla tajemniczych "next gen AMD CPU-s" Edytowane 16 Października przez bourne2008
maxmaster027 886 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 2 godziny temu, wallec napisał(a): To jak Panowie, przyszłościowa podstawka? AM6
galakty 3 322 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października No okey, zobaczymy to zobaczymy, czas pokaże jak to gwiazda disco polo mawiała. Mnie już nic nie zdziwi, po prostu, sam nie mam AM5 więc mi to wisi
Kadajo 7 411 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Zanim mój 9800x3D zdechnie (jeśli wcześniej nie wybuchnie czy coś) to już będzie AM15 wiec co to za różnica 3
panicz patryk 44 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 48 minut temu, ju-rek napisał(a): Jak teraz łatwo manipulować ludźmi, wojna na ukraine - obsrani, paliwo po 8zł - obsrani ... płyty bez wsparcia - obsrani. Paranoja jakaś. Dokladnie. Dzieje sie tak poniewaz strach jest uzywany do wywolania pozadanych mysli na dany temat wsrod spoleczenstwa. Jak juz dany temat jest postrzegany przez ludzi w w wymagany sposob mozna wtedy latwo manipulowac ludzmi przedstawiajac im rozwiazania problemow, na ktore w normalnych warunkach nie zgodziliby sie. Najgorszy jest podzial miedzy ludzmi, to on powoduje ze tak niewielu ma wladze nad wszystkimi. 1
Reddzik 2 768 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 15 minut temu, Kadajo napisał(a): Zanim mój 9800x3D zdechnie (jeśli wcześniej nie wybuchnie czy coś) to już będzie AM15 wiec co to za różnica Mając Asrocka to nie byłbyś tego pewny A tak możesz spać spokojnie 1 2
galakty 3 322 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Tak jakby na innych płytach się nie paliły
Crew 900 1 000 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Osiągnąłeś prawie 100c podczas grania w DSR? no jak widac.
Send1N 4 171 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Jak to było chwilowe podczas kompilacji shaderów bez uv na zwykłym pure rock 3 to jeszcze nie ma co panikować
Crew 900 1 000 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) 8 minut temu, Send1N napisał(a): Jak to było chwilowe podczas kompilacji shaderów bez uv na zwykłym pure rock 3 to jeszcze nie ma co panikować tzn. co jakis czas skoczy podczas rozgrywki ale jak na razie takie temperatury tylko w tej grze. w innych ponizej 80 stopni. Edytowane 16 Października przez Crew 900 1
Send1N 4 171 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Kolega z gry po zakupie 9800x3d też miał problemy z wysokimi temperaturami dopóki nie zrobił UV mimo że ma ALF 360
wallec 804 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Zanim mój 9800x3D zdechnie (jeśli wcześniej nie wybuchnie czy coś) to już będzie AM15 wiec co to za różnica No ale przecież am5 kupuje się bo przyszłościowa podstawka! Jak to, kupiłeś am5 żeby nie wymienić tylko procesora? zmienisz od razu na am15? 2 godziny temu, wrobel_krk napisał(a): Ja kupiłem 9950x i b650 zakładajac że może być jak z b350, bo wiedziałem że raczej szybko procka nie zmienię. Też nie widzę problemu procka z płytą wymienić, na am4 miałem wsparcie dla 5800x na b450 ale i tak wymieniłem płytę bo miałem taką zachciankę. O to samo, nagle nie potrzebuje przyszłościowej podstawki jak AMD wydymalo bez mydła ale lga1700 nie można kupować bo martwa Edytowane 16 Października przez wallec
Rekomendowane odpowiedzi