AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
Hahahaha jeszcze 2 tygsy do jakichś konkretnych informacji co do ceny i wydajności a tu już się zaczyna licytacja Jak na labie, co by nie było haha. Każdy wydaje według własnej potrzeby i tak samo cena i pojęcie KOMFORTU u każdego będzie inne. -
Przez Keller · Opublikowano
1791 pkt dla 6600XT ujdzie czy coś skaszanione mam? -
Przez nosilence · Opublikowano
Mam problemy z przejściem z monitora starego LCD 19" Samsung 75hz 1440x900 2ms - przyjaznego moim oczom i nie dającego nigdy do dziś negatywnych jakichkolwiek odczuć na moim wzroku , problemy pojawiają się u mnie przy przejściu na monitor LED, miniLED oraz OLED, na moich oczach pojawia się zmęczenie oczu, delikatne pieczenie, szczypanie, obecnie mam OLED 27" MSI na matrycy Samsung 240hz, to porządny monitor, ale jednak nie moge se poradzić z moją nadwrażliwością wzroku na nowe monitory a obecnie na OLED, odczuwam w dalszym ciągu dyskomfort powyższych opisanych objawów, mogę dodać, że miałem podobny wręcz chyba taki sam problem z objawami na oczach przy przechodzeniu z tv starego LCD Samsung full hd na nowy tv neo qled z podswietleniem MiniLED, jest to tv Samsung tam oczy mi się przyzwyczaiły w miesiąc lub nieco ponad miesiąc, ale na poczatku juz zmniejszylem jasność i kontrast i tak probowalem na "chama" przyzwyczajać wzrok, tam się udało, natomiast z przejściem na monitor nie mogę sobie poradzić, może potrzeba więcej czasu ? Ja zawsze na monitorach Samsungach bylem , to samo na telewizorach, obecnie mam monitor MSI, czy może to być winowajcą, że to firma i wypadałoby spróbować monitor Samsung OLED ? Janość w monitorze OLED MSI aktualnym probowalem rozne opcje jasnosci i kontrastu np. 15% jasność, 15% kontrast, w grach 25% jasność, 25% kontrast, albo 30-40% jasność a kontrast 0% itp. Niestety problem dalej z dyskomfortem i objawami na oczach występuje nadal. Miałem na testach monitor FULL HD Samsung Odyssey, niestety poszedł do zwrotu jak porównałem go do obecnego OLEDa MSI, słaba jakość obrazu z porownaniem do OLEDa , wolalbym zostać na OLED, tylko jak to zrobić. Problem ze przejściem na nowy monitor już ciągnę kilka lat -
Przez muszka · Opublikowano
Ja tam już 5k przygotowane na 5070ti mam ale fajnie jakby poniżej 4.5k chodziła. -
Przez miki333 · Opublikowano
A jeszcze mam pytanko, aktualizowałem dzisiaj sterowniki w programie driver booster, wszystko hula natomiast zauważyłem ze podczas uruchamiania gier teraz na przykład laptop wydaje dźwięk takiego jakby pojedyńczego bzyknięcia (nie wiem jak to nazwać) tak jak podczas uruchamiania mojego laptopa się wydaje, przed aktualizacją sterowników tego nie było. Nie przeszkadza mi to natomiast bardzije ciekawi, co to może być? Czy nowe sterowniki mogą taką zmianę wprowadzić? Podczas podłączania pendrive do laptopa przez USB też takie pojedyńczy dźwięk się wydaje, z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam. Edytuję : Dźwięk ten daje znać podczas ładowania gry w league of legends , podłączaniu pendrive, uruchomiłem przed chwilą inna grę i tego dźwięku nie ma. Czy możliwe że zbugował mi się dźwięk uruchamiania laptopa? ( pojedyńcze niegłośne bzyknięcie, taki jakby rozruch sprzętu).
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi