@Phoenix. Chyba ich Sony do sadu wezmie Watpie czy tego typu gra naprawda powstanie. To tak bezczelna zrzynka z HZD, ze jestem w szoku iz wypuscili w ogole taki trailer
Tak odnośnie pokrycia kolorów srgb pisąłem odnośnie działania w trybie sRGB nie HDR, w każdym monitorze trzeba sprawdzić w instrukcji jak się on nazywa i jak go włączyć.
@katalonczykfcb
Większość monitorów ma w OSD tryb sRGB w którym kolory nie są przesycone. Czasem nazywa się to opcją "Auto-Native", wtedy monitor w trybie "Auto" przełącza się w szeroki gamut tylko jak wykryje sygnał HDR. Ale to trzeba przeczytać w instrukcji albo recenzji każdego monitora, bo trafiają się takie bez.
Te 135% sRGB czy inne wartości są podawane dla trybu kolorów "native", czy HDR. Wszystkie monitory obsługujące HDR, czyli praktycznie wszystkie OLEDy muszą mieć obsługę szerokiego gamutu więc bedą miały katalogowo takie wartości. Po prostu trzeba kupować takie z możliwością "przycięcia" kolorów do sRGB.
Ja co prawda nie pracuję w budżetówce ale biorąc pod uwagę inflację to po kilku latach zarabiam ledwo trochę lepiej mając znacznie większą wiedzę, umiejętności i odpowiedzialność...
Rekomendowane odpowiedzi