Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@dhyde00Sugerujesz się tym przelicznikiem rat? Za duża ta cena na zwykłego Suprime, skoro ma być 2400$.

Na pewno taka będzie cena, przelicznik rat zawsze pokazuje cenę, gdy dany przedmiot jest "out of stock". Tak samo działa to na przykład w Media Expert czy Euro AGD.

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ta, bankowo ludzie spia w namiotach pod sklepem zeby kupic 5090. Jesli to zdjecie ma cokolwiek wspolnego z rzeczywistoscia, to bylo robione przez marketingowcow od Nvidii, ktorzy sami te namioty rozkladali. 

Jak po głupie gierki tak stoją to po karty tymbardziej.

Opublikowano
51 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ta, bankowo ludzie spia w namiotach pod sklepem zeby kupic 5090. Jesli to zdjecie ma cokolwiek wspolnego z rzeczywistoscia, to bylo robione przez marketingowcow od Nvidii, ktorzy sami te namioty rozkladali. 

Ludzie koczowali przed applem, na dlugo przed moda na brak towarow na premiere. Czy zdjecie jest prawdziwe, nie wiem. Ale wcale bym sie nie zdziwil jakby ktos dla zysku 2k dolarow spedzil tak np 3/4 noce. 

Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Na pewno to kiedyś umrzesz. Suprim 13099 zł, a Suprim Liquid 13299zł. Różnica miedzy nimi 100$ czyli 400 zł + VAT, a u nas 200 zł? Nie widzę tego.

hue hue hue czas pokaze 

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Na pewno to kiedyś umrzesz. Suprim 13099 zł, a Suprim Liquid 13299zł. Różnica miedzy nimi 100$ czyli 400 zł + VAT, a u nas 200 zł? Nie widzę tego.

Ja widzialem na nieoficjalnych listach 50 dolarow roznicy miedzy suprim i liquid ale w wersji 5080, wiec mozliwe, ze liquid bedzie w miare wyceniony. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Umpero Ty skończyłeś 20? Latasz zgrzany po tych forach, przeżywasz wszystko jak stonka okres. Wyluzuj poślady bo na zawał zejdziesz. Prawda jest taka, że masz uja do gadania. Wchodzisz w czwartek 0 14.55 i albo Ci pasuje cena albo nie :)

Nie zdarzy się zastanowić i karty znikną :E

46 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W to nie wątpię. Ale wątpię w różnice 200 zł między nim, a zwykłym :)

W usa ma być 50 dolarów. Za 3 dni się przekonamy. Ten liquid chyba najlepiej wyceniony ze wszystkich patrząc na to co oferuje, o ile cena się sprawdzi

Opublikowano

Ale wiecie, że to tylko w x-komie premiera o 15:00?

Takie morelaki to wstawią pewnie o dowolnej godzinie.
Na komputronika to w zasadzie nie liczę bo tam to pewnie tak jak w MM cena z doopy i jak coś się pojawi to pewnie dopiero po premierze.

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wszędzie jest premiera o 15.

Mogą sprzedawać od 15:00.
Bazując na tym co było na premierę 9800X3D to zakładam, że mogą uruchomić sprzedaż też o późniejszej godzinie.
Komputronik też nie ruszył ze sprzedażą o 15.

Opublikowano
2 godziny temu, mortir napisał(a):

Te namioty to Ku(r)tas i reszta zarządu szykują sobie nowe lokum.

News z innego portalu:

"Wieści o przełomie technologicznym z Chin wywołują też panikę na giełdach w Europie i USA. NVIDIA już traci w poniedziałek ok. 9%, a holenderski ASML, który produkuje maszyny fotolitograficzne, stracił od rana prawie 12% na swoich akcjach. Spada też mocno, o ponad 8%, Advantest Corp (partner biznesowy NVIDIA) oraz Furukawa Electric (11%). Wyraźnie obrywają też kryptowaluty. Przykładowo Bitcoin stracił 5% przez weekend, a Ethereum 6%."

Ładnie Chinole porobiły Kurteczkę tym swoim AI:lol2: :thumbup:

Ich AI jest podobno lepsze a kosztowało tylko 3% tego co to z USA:hihot: 

Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie wiem na czym bazujesz, ja bazuje na rzeczywistości. O 14.57 miałem w koszyku X-kom 9800X3D, o 14.59 miałem w koszyku na Media Expert 9800X3D, o 15.00 miałem w koszyku na Morele :) O 15 też widziałem, że jest w Komputronik :)

O 15.30 widziałem, że nie ma nigdzie :)

Kurde. Byłem przekonany, że morele ruszyło ze sprzedażą jakoś ze sporym opóźnieniem.
Co do komputronika to też mi się jakoś zakodowało w głowie, że oni dopiero udostępnili ofertę jakoś pół godziny później.

Opublikowano
24 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ale wiecie, że to tylko w x-komie premiera o 15:00?

Takie morelaki to wstawią pewnie o dowolnej godzinie.
Na komputronika to w zasadzie nie liczę bo tam to pewnie tak jak w MM cena z doopy i jak coś się pojawi to pewnie dopiero po premierze.

O 15:00 :) 

Opublikowano
1 minutę temu, x-kom napisał(a):

O 15:00 :) 

Zobaczymy ile sztuk macie dla nas. :E

2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

3 doby zostały, a Wy dalej nie możecie napisać klientom co będziecie sprzedawać? Przecież to śmieszne jest. 

Nie napiszą, to będzie wyścig.

tenor.gif

Opublikowano
20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie wiem na czym bazujesz, ja bazuje na rzeczywistości. O 14.57 miałem w koszyku X-kom 9800X3D, o 14.59 miałem w koszyku na Media Expert 9800X3D, o 15.00 miałem w koszyku na Morele :) O 15 też widziałem, że jest w Komputronik :)

O 15.10 widziałem, że nie ma nigdzie :)

Ok za ile w końcu kupiłeś 9800X3D na premierę. Chciałbym, mieć porównanie po ile teraz można kupić.

Opublikowano
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

3 doby zostały, a Wy dalej nie możecie napisać klientom co będziecie sprzedawać? Przecież to śmieszne jest. 

Pewnie nie zależy to od pracownika, który obsługuje tutaj konto.
Być może są jakieś odgórne nakazay, zakazy.
Zauważ, że w przypadku x-koma masz najwięcej informacji o premierze.

3 minuty temu, Pawlos napisał(a):

Ok za ile w końcu kupiłeś 9800X3D na premierę. Chciałbym, mieć porównanie po ile teraz można kupić.

Na pepperku widziałem dzisiaj ofertę za 2499.
Oferta chyba foxkomputers na allegro.

Opublikowano
15 minut temu, Doamdor napisał(a):

Zobaczymy ile sztuk macie dla nas. :E

15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Sklepy już opchnęły wszystko pod ladą do kopaczy AI :E o 15:00 zmieni się status z "wkrótce dostępne" na "brak na magazynie" :E

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO od morelaków i komputronika nie masz za to żadnej informacji ani komunikacji z ich strony.
U morelaków normalnie nie podejrzysz oferty, a w x-komie masz normlanie podgląd. W komputroniku zero.
Napisałem też do komputronika i do morele. Pierwszy cisza. Drudzy nawet nie byli w stanie odpowiedzieć o której ruszają ze sprzedażą.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że sam jestem głodny większej ilości informacji odnośnie premiery.

Edytowane przez Umpero