Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Benecol napisał(a):

Zaletą tego modelu jest to, że nikt jej nie chce bo Windforce, bo wiadomo że na sygnaturce lepiej wyglada Suprim albo Aurus niz bieda Windforce, ale ja tam nie narzekam;)

Masz tego Windoforca?
Jak chłodzenie?

Opublikowano
8 minut temu, Kiper09 napisał(a):

No ja mam zwykłą, czy lepiej wziąć Gaming OC lub Suprime? 

To juz zalezy od twoich preferencji czy zalezy ci na doplacie do kultury pracy czy nie ;)  Tylko obecny okres to i tak najgorszy na kupowanie karty wiec bym sobie poki co darowal.

Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

To juz zalezy od twoich preferencji czy zalezy ci na doplacie do kultury pracy czy nie ;)  Tylko obecny okres to i tak najgorszy na kupowanie karty wiec bym sobie poki co darowal.

Niby ma być dzisiaj Gaming OC na ME, jak mi się uda kupić to zobaczę jaka cena i wtedy zdecyduje czy zostawiam czy nie 

Opublikowano
18 minut temu, Kanzu napisał(a):

To witaj w klubie. Swoją opchnąłem w listopadzie. ;D 

Mnie ta "premiera" trochę ominęła, bo akurat wracałem do domu o 15 i mimo odświeżania sześciu sklepów nawet dostępności nie widziałem. 

Ten nowy Vanguard nie miał być półkę wyżej od Gaming Trio? Dziwi mnie wycena na xkomie gdzie ten pierwszy jest tańszy. 

No ten Vanguard właśnie niby półka wyżej, Gaming Trio niby nie ma komory parowej a Vanguard ma, ale z tego co widziałem na necie, to sobie radzi bardzo dobrze ten Trio (napewno lepiej niż Palit xd), tylko ciężko to odnieść np. do Suprima z testów Techpowerup, bo wiadomo inne warunki testów :)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Umpero napisał(a):

Masz tego Windoforca?
Jak chłodzenie?

Po OC mam 72-73 stopnie. Co do kultury pracy to nie chce nikogo wprowadzić w bład, Na pewno 7900 XT referent był głośniejszy na defaultowym ustawieniu. Karta jest słyszalna w stresie, mi to nie przeszkadza, ale Tobie już może, każdy jest z nas jest inny:)

Edytowane przez Benecol
Opublikowano

W życiu nauczyłem się jednego - cicha karta to podstawa bym nie wylądował w psychiatryku. 

Gram bez słuchawek i toleruje lekki szum ale Windforce Gigabytowe te co slyszalem u znajomych potrafiły wyć. 

Sam kupilem KFA2 4070 Super jakis czas temu mowiac sobie "tanio, ciepło i głośno ale tanio". No i nie, oddalem, wyjący świst i gorąco. 

Ja osobiscie wole dopłacić niż męczyć się z próbami na siłę schodzenia z zegarów i obniżania prędkości wiatraków by przy okazji nie ugotować karty. 

• Thanks 1
  • Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Ja osobiście wole dopłacić niż męczyć się z próbami na siłę schodzenia z zegarów i obniżania prędkości wiatraków by przy okazji nie ugotować karty. 

Mam tak samo. Miłem Zotaca 4090 to oddałem w sekundę.

Opublikowano
33 minuty temu, lysyn napisał(a):

5199 to cena ok.

Problem w tym że te całe 5080 to się powinno nazywać 5070 i wtedy cena nie jest OK. Cytując klasyka "Ludzie są tak głupi że to działa" Mateusz Morawiecki.

• Like 1
Opublikowano

Nv odrobila lekcje z 4080 12gb i poleciała w kulki z 5080

7 minut temu, Umpero napisał(a):

To wreszcie dzisiaj/jutro dostajecie te 5090tki z x-koma czy dopiero w ramach dostawy w dniu 05.02 ?

To pytanie do @x-kom

Czy dzis bedzie jednak wysylka 5090ek?

Tak jak było napisane w pierwszym mailu po zakupie 5090?

Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj dostałem (zgodnie z informacją przekazaną w piątek przez konsultanta na czacie) info o wysyłce 5090 (Inno3D), którą zamówiłem 31 stycznia w X-Kom, więc jutro powinna przyjść. ;)

Edytowane przez eXplosiV
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, eXplosiV napisał(a):

Ja dzisiaj dostałem (zgodnie z informacją przekazaną w piątek przez konsultanta na czacie) info o wysyłce 5090 (Inno3D), którą zamówiłem 31 stycznia, więc jutro powinna przyjść. ;)

Skąd?

Opublikowano
4 minuty temu, eXplosiV napisał(a):

Ja dzisiaj dostałem (zgodnie z informacją przekazaną w piątek przez konsultanta na czacie) info o wysyłce 5090 (Inno3D), którą zamówiłem 31 stycznia, więc jutro powinna przyjść. ;)

Jak to zamówiłeś 31 stycznia?
Przecież sprzedaż była 30 stycznia...

Opublikowano
5 minut temu, eXplosiV napisał(a):

Ja dzisiaj dostałem (zgodnie z informacją przekazaną w piątek przez konsultanta na czacie) info o wysyłce 5090 (Inno3D), którą zamówiłem 31 stycznia w X-Kom, więc jutro powinna przyjść. ;)

To z-kom mial inno3d jakies?

Jaki dokładnie model?

1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Sneakingfuckingbustrad ;)

Opublikowano
8 minut temu, Faflucy napisał(a):

Problem w tym że te całe 5080 to się powinno nazywać 5070 i wtedy cena nie jest OK. Cytując klasyka "Ludzie są tak głupi że to działa" Mateusz Morawiecki.

Dokładnie, ja bym dał ponad 5k za kartę ale wybitnie mi nie leży, że prawdziwa 5080 powinna pobić 4090 i mieć te przynajmniej 20GB VRAMu dlatego takiego produktu po prostu nie kupię.

Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

30 stycznia też próbowałem zamówić jakikolwiek egzemplarz 5090 (miałem jedną w koszyku, ale strona X-Komu wtedy była mocno przeciążona i finalnie się nie udało), praktyka w sumie pokazuje, że łatwiej jest dostać dany towar w kolejnych dniach, jak już tylu ludzi nie czeka i pojawiają się częściowe dostawy kolejnych sztuk. Pewnie czasami zdarza się też tak, że ktoś zamówił dla siebie więcej niż 1 kartę/zrezygnował w ogóle z zakupu i wracają na stan sklepu/dystrybutora.

Opublikowano
Teraz, eXplosiV napisał(a):

30 stycznia też próbowałem zamówić jakikolwiek egzemplarz 5090 (miałem jedną w koszyku, ale strona X-Komu wtedy była mocno przeciążona i finalnie się nie udało), praktyka w sumie pokazuje, że łatwiej jest dostać dany towar w kolejnych dniach, jak już tylu ludzi nie czeka i pojawiają się częściowe dostawy kolejnych sztuk. Pewnie czasami zdarza się też tak, że ktoś zamówił dla siebie więcej niż 1 kartę/zrezygnował w ogóle z zakupu i wracają na stan sklepu/dystrybutora.

A idź w pieruny %-)
Masz już kupca na 4090? :E