b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) frame proteza gpu Zawsze chciałem mieć kartę która ssie 600W. Qrwa słabo że nie udało się nabyć. Edytowane 3 Lutego przez b1ela5
darkezowsky 17 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Mi się dziś w Komputroniku udało zamówić 5080 Ventus OC Plus w pięknej cenie 6390 zł, zawyżonej tylko o niecałe 600 zl od ceny startowej, bo to jest ta droższa wersja z rzekomo lepszym chłodzeniem, ale tragedii nie ma bo 1,5 rocznego 4080 Aero sprzedałem wczoraj za prawie 5 tysi, a nie spodziewałem się, że dostanę za niego więcej niż 4 (przesiadam się na SFF). Btw. Mam z pierwszej ręki info od sympatycznego Pana Marcina z Komputronika, który kompletował mi zamówienie, że 5080/5090 od Gigabyte w ilości większej niż pojedyncza sztuka raz na kilka dni, będą mieć najwcześniej w marcu.
Michael_ 55 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 13 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Ten, kto łyknął te TUFy 5090 nonOC za 10K, to tak, jak łyknąć 3080 za 3290 zł kiedyś. Najpierw to muszą to zrealizować, ale nie jak z 3080 za 3290 zł gdzie po roku czekania dostałeś maila że już nie produkują tej serii. Btw, u mnie dalej nic. I tak jak czytam różne newsy to wydaje mi się że pierwszy miesiąc to 5090 powinien przeleżeć w pudle.
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, darkezowsky napisał(a): Mi się dziś w Komputroniku udało zamówić 5080 Ventus OC Plus w pięknej cenie 6390 zł, zawyżonej tylko o niecałe 600 zl od ceny startowej, bo to jest ta droższa wersja z rzekomo lepszym chłodzeniem, ale tragedii nie ma bo 1,5 rocznego 4080 Aero sprzedałem wczoraj za prawie 5 tysi, a nie spodziewałem się, że dostanę za niego więcej niż 4 (przesiadam się na SFF). Btw. Mam z pierwszej ręki info od sympatycznego Pana Marcina z Komputronika, który kompletował mi zamówienie, że 5080/5090 od Gigabyte w ilości większej niż pojedyncza sztuka raz na kilka dni, będą mieć najwcześniej w marcu. Sympatyczny pam Marcin chyba musi wiedzieć że wyroby gpu-podobne od gigabyte nie są pierwszym wyborem przytomnych userów. To jest straszna qpa drogi kolego. Tego nikt świadomy nie chce. Wg mnie na dziś są 2 przyzwoite karty, asus astral. asus tuf. msi vanguard. msi supreem, reszta mogłaby nie powstać, w sumie szkoda chipów na tą całą nędzną resztę. Edytowane 3 Lutego przez b1ela5 2
Umpero 979 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 4 minuty temu, b1ela5 napisał(a): Sympatyczny pam Marcin chyba musi wiedzieć że wyroby gpu-podobne od gigabyte nie są pierwszym wyborem przytomnych userów. To jest straszna qpa drogi kolego. Tego nikt świadomy nie chce. Wg mnie na dziś są 2 przyzwoite karty, asus astral. asus tuf. msi vanguard. msi supreem, reszta mogłaby nie powstać, w sumie szkoda chipów na tą całą nędzną resztę. Sam jesteś qpa. Jakieś dziwne uprzedzenia macie do tej marki. Miałem kilka produktów od GB o złego słowa nie mogę powiedzieć. Moja obecna karta to oaza ciszy, a testy Gaming OC 5080 pokazują, że to udana konstrukcja. Kolejną 5090 też zamierzam mieć od GB. 4
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) To kup i jutro nam powiedz ile ma obrotów i czy Ci jest Ci cicho ... Beznadziejny brand jeśli chodzi o gpu. Edytowane 3 Lutego przez b1ela5
GAZuOOT 192 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego To zależy, ja miałem 3080 Ti Mastera, to była strasznie lipna karta (albo egz), wyło to, grzało się prawie do 80 stopni, dopiero deshroud + 2 noctuy ogarnęły troszkę tą kartę. 1
Umpero 979 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @b1ela5 gdyby była tylko dostępna to już dawno bym zamówił
Grexons 7 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego No i co z tym windforce 5080 który miał być dziś w Mediaexpert... Ktoś się orientuje?
PepePanDziobak 105 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Dla mnie gigabajty są OK . obecnie mam 4 gpu od Gigabyte, błoga cisza podczas grania i zero problemów. Raz tylko wymieniałem śmigła w 1660 super bo łożyska padły po 2 latach 2
Umpero 979 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, Faflucy napisał(a): Gigabyte to ma racje. Sale przedszkolne to nie ta sala... Edytowane 3 Lutego przez Umpero
Faflucy 312 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Ja posiadałem płytę główną i kartę graficzną jedno i drugie padło zaraz po gwarancji. Co prawda to było dawno temu ale uraz do firmy został.
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Też miałem właśnie aorusa 3080. Nie chce od nich gpu nawet za darmo. Trauma jeśli chodzi o hałas.
aetern 9 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 29 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Ten, kto łyknął te TUFy 5090 nonOC za 10K, to tak, jak łyknąć 3080 za 3290 zł kiedyś. Piękna cena - gdzie i kiedy były?
Nequrix 4 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 10 minut temu, b1ela5 napisał(a): Sympatyczny pam Marcin chyba musi wiedzieć że wyroby gpu-podobne od gigabyte nie są pierwszym wyborem przytomnych userów. To jest straszna qpa drogi kolego. Tego nikt świadomy nie chce. Wg mnie na dziś są 2 przyzwoite karty, asus astral. asus tuf. msi vanguard. msi supreem, reszta mogłaby nie powstać, w sumie szkoda chipów na tą całą nędzną resztę. Ja tam na moją 4080s gaming oc nie narzekam, a mając do wyboru inny model lub gigabyte z dodatkowym rokiem gwarancji wybór był prosty.
Zachy 586 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 2 minuty temu, aetern napisał(a): Piękna cena - gdzie i kiedy były? Ponoc na premiere w x-komie. Ja jak klikalem 5090 to widzialem tylko Astrala i TUF OC. Tego Non-OC nie wyswietlilo mi jako dostepnego. 1
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Nequrix napisał(a): Ja tam na moją 4080s gaming oc nie narzekam, a mając do wyboru inny model lub gigabyte z dodatkowym rokiem gwarancji wybór był prosty. Nie chciałem wywołać gównoburzy, jeśli jesteś zadowolony, to nie ma o czym gadać. i bez urazy proszę Z mojego doświadczenia z 3080 aorus master, śmiech na sali. Dno i metr mułu. Wielki głośny i gorący Edytowane 3 Lutego przez b1ela5
Aero27 8 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Grexons na sferisie widnieje jeden Gigabyte ale cena niezbyt atrakcyjna.
Kaczkofan 243 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Też mam Gigabyte 4080S - ta sama wersja co Nequrix - jest w pytę Zero problemów, aczkolwiek dość duża locha
Totek 774 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Mój giguś 3080 waterforce WB drze ryja cewkami jak by ktoś egzorcyzmy odprawiał 3
lukadd 2 908 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 15 minut temu, b1ela5 napisał(a): Wg mnie na dziś są 2 przyzwoite karty, asus astral Ten to szczególnie gdy, aby było cicho to trzeba odpiąć i całkowicie wyłączyć tylni wentylator Edytowane 3 Lutego przez lukadd 1
darkezowsky 17 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Ja tam bardzo dobrze wspominam swojego Gigabyte 4080 Aero OC, kultura pracy rewelacyjna, temperatury niskie, ale to był straszny kloc z wielkim chłodzeniem. W innych modelach może jest gorzej, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.
Rekomendowane odpowiedzi