Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Michael_ napisał(a):

Chyba wszystkie 5090 nie mają hotspota.

Moja też nie ma.

Ale za to max pobór mocy linii gpu ładny. 992W

A widzę, karciocha jeszcze nie była dobrze zagrzana, weź ją przyciśnij tak konkret i zobacz ile tam wleci.

Opublikowano
22 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No to jest szansa ze to wina PCie Gen5 bo coraz więcej info ze coś miesza.

Na PCIe 4 przetestowane i dalej jest tak samo. Temperatury też niskie

Dobrze żeby wyszły nowe sterowniki na dniach to bym miał większe rozeznanie co dalej

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ka314 napisał(a):

Panowie, powiedzcie mi bo się nie znam Takie pierdzenie cewek to norma czy jednak jakiś wadliwy egzemplarz i do wymiany ? Tylko przy większym obciążeniu

5080 tuf oc 

U mnie jest deko ciszej . Z czasem jest szansa ,ze będzie lepiej .U mnie po paru dniach  trochę się poprawiło

PS .Jak byś miał dostęp do Uncharted 4 i mogł sprawdzić czy przy zbieraniu skarbów nie wyświetlają sie artefakty i dał byś znać byłbym wdzięczny

Edytowane przez Alonzo
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DżonyBi napisał(a):

U mnie na Trio 4090 w Cyberku ~380-400W 72-73C@1500-1550rpm

No to coś nie tak z wentylacją budy masz. Aio czy wieża?

Edytowane przez Smalec
Opublikowano (edytowane)

@Smalec

AiO na CPU. Po dobrym wygrzaniu coolera tak to u mnie wygladalo. Jak patrzylem wtedy w internecie to bylo podobnie.

Ponizej test HU.

76C@1400rpm

Moze u mnie bylo 72-73C@1400-1450rpm (a nie 1500-1550 jak podalem wczesniej). Nie pamietam juz dokladnie, ale nie bylem do konca zadowolony. Moim zdaniem niepotrzebnie zrezygnowali z komory parowej. Na pewno byla cichsza niz Aorus 4090 po wyjeciu z pudelka. Ja juz tej karty 2 lata nie mam. Wtedy zmienilem na 4090 Suprim Liquid X.

Screenshot_20250205_200309_YouTube.thumb.jpg.42b87a770d11fa906df186f4a168814a.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
9 minut temu, ka314 napisał(a):

Panowie, powiedzcie mi bo się nie znam Takie pierdzenie cewek to norma czy jednak jakiś wadliwy egzemplarz i do wymiany ? Tylko przy większym obciążeniu

5080 tuf oc 

Cewki to loteria, w jednych modelach cichsze i w innych głośniejsze. Jak dla mnie do wymiany, chyba, że lubisz owady.

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, ka314 napisał(a):

5080 tuf oc 

KurVvicy bym dostał przy czymś takim. Serio.
Karta za tyle papugi powinna mieć perfekto cewki. 
Sorry ale płacąc taki kesz wypada żeby gpu hałasowało tylko wentlami a nie cewkami :D To nie radeon za 1/3 ceny

Opublikowano
18 minut temu, ka314 napisał(a):

5080 tuf oc

Ooo diesel :E

To jest nic, miałem gorzej w Gigabyte 3080 WB ;). Według producenta/sklepów towar nie jest wadliwy, według mojego ucha już tak... Rękojmi nie uznają na tak ćwierkające cewki...