Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, stefanbat84 napisał(a):

Właśnie dostałem sms, że mój astral zostanie wysłany dzisiaj. 

Ale uwierzę jak zobaczę :P 

a mozsz podac koncowke nr zamowienia - 5 cyfr - i o ktorej na mailu z xkom miales informacje o potwierdzeniu zamowienia?

Moze byc na PW

18 minut temu, kempes napisał(a):

Dostałem SMS z xkom że moje zamówienie zostanie wysłane dziś. I przepraszają za opóźnienie. (Astral 5090)

a mozsz podac to samo co wyzej?

Moze byc na PW

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
2 minuty temu, sovas napisał(a):

Skoro dostaliście sms z zamówień astrali, to pewnie w mystery boxie były też astrale ;)

Ważniejsze pytani. Czy @PiPoLiNiO dostał SMS?

No właśnie, wszyscy się chwalą, że dostali, tylko Pipo coś milczy - to trzeba mieć pecha... Pewnie x-kom mści się za donos...

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nawet gdyby tylko one miały nowy DLSS to kupienie tych kart byłby jakimś żartem mając RTX 4070 Ti i wyżej. :smiech:

Ja myślałem żeby kupić 5080 i przejść na półkę wyżej po prostu, ale nie z 16GB VRAM.... Jakby dali 20/24GB to bym się zastanowił, a tak to pluję na nich. 

Opublikowano
11 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

No i okaże się, że najlepszymi dealami na GPU przy początku roku będą 4070tiS i 7900XTX za ok. 3700zł, których zapas powoli usycha.

nic nie usycha 7900xtx jest od groma 100 sztuk na samym aledrogo

https://proline.pl/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-p8119882 - 3699 zł 

https://allegro.pl/oferta/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-17243515234

Opublikowano
2 godziny temu, Zachy napisał(a):

Dla pelnego obrazu sytuacji to by musial byc jeszcze niecelny rzut  Stevena Curry'iego, albo raczej moze celny za 3pkt Dennisa Rodmana :E:wariat:

Ja bym powiedział raczej Mutombo :D

Opublikowano
2 godziny temu, Zachy napisał(a):

@DżonyBi

5090@400W wyglada kuszaco dla mnie :)

@MJRegul

a mialo byc tak pieknie... :E

Ustawiajac PL 70%(ponoc to minimalny w blackwellu)jak trafisz sztuke co robi OC +500 mhz rdzen to na tych 400W bedziesz miał jeszcze lepsza wydajnosc, niz factory default, z tym że przy jakis heavy benchmarkach to nie, ale normalnie w grach powinno byc podobnie. I teraz jak to sie ma do polecanych przez wielu 5080 111%PL 400W max OC, które juz tylko odstaje 10% od 4090 xD No 5090 na undervolcie robi miazge efektywnoscią szczegolnie W per FPS, w dodatku 32GB ... zawsze fajnie miec

• Upvote 1