Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Olać to. Będzie lepsza dostępność to może coś się trafi :)

wystawisz na OLX, wyjdziesz na plus, a jak przetrwasz 3 miesiące na tym co masz to kupisz następną sztukę, może lepszą trafisz.  

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

A że musisz się do mnie przyjebać w każdym poście, to już Twój problem. Jak Ci tak przeszkadzam na forum to usuń moje konto i tyle.

A widzisz, żebym się do kogokolwiek innego (cytując) "przyjebywał"? Każdy dostaje takie traktowanie, na jakie zasługuje swoim zachowaniem :)

• Upvote 1
Opublikowano

Panowie, przebrnąć ten wątek to jakiś armagedon. 

Może ktoś pisał może nie, ale mam pytanie:
1. Czy opłaca się brać 5090 FE czy lepiej dopłacić do jakiegoś konkretnego modelu? Jak, tak, to jakiego?
2. Będę ją wrzucać na full cover, widziałem że EKWB coś ma, ale będę czekać na Alphacool, chyba że już coś wiadomo że nie będzie?

3. Są już jakieś inne fullcovery na 5090 FE?

Dlaczego patrzę w kierunku FE, bo po swojej służbie jak reszta kart trafi do kolekcji na regał, a jest to ciekawa konstrukcja :) 

Opublikowano
4 minuty temu, DrKleiner napisał(a):

1. Czy opłaca się brać 5090 FE czy lepiej dopłacić do jakiegoś konkretnego modelu? Jak, tak, to jakiego?
2. Będę ją wrzucać na full cover, widziałem że EKWB coś ma, ale będę czekać na Alphacool, chyba że już coś wiadomo że nie będzie?

Dlaczego patrzę w kierunku FE, bo po swojej służbie jak reszta kart trafi do kolekcji na regał, a jest to ciekawa konstrukcja :) 

Alphacool na CES mowil prasie, ze raczej FE nie bedzie, ale to moze ulec zawsze zmianie. EKWB ma w produkcji i jeszcze chwile to potrwa.

Opublikowano
14 minut temu, DrKleiner napisał(a):

Ja kupiłem TUF'a, do niego szybko blok ma być 28.03.

Opublikowano

@PiPoLiNiO fajnie, że w końcu masz karciochę i na prawdę się z tego cieszę ( tyle się chłopie wyczekałeś ) - choć z tego co czytam to tak te cewki psują trochę całkowity odbiór.

@Nex1M czyli mówisz, że brać tego RTX'a? Jeśli będę miał kartę - uśmiechnę się do Ciebie o instruktarz dla zrobienia UV.

Opublikowano
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Pomijając cewki, sama jakość wykonania i wygląd karty to klasa światowa. 

Po UV na 0.9V i 2700MHz, w cyberpunk i wiedźmin 400-440W przy temperaturze 66-67 stopni i bios silent. 

Dużo ciszej i chłodniej niż w Gainward :)

No ale nie pomijając cewek, to karta tylko na śmietnik na tą chwilę :)

Serio az tak, ze smietnik? Nie mozesz cos ladniejszego powiedziec jak zamowilem 2gą sztukę? 
image.thumb.png.8360248e13ac6c6354a969d553397e36.png