sovas 662 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Czarne też były przez chwilę. No jak Astral piszczy to też bym zwrócił.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 3 minuty temu, sovas napisał(a): Czarne też były przez chwilę. No jak Astral piszczy to też bym zwrócił. No na czarnego nie zdazylem sie zalapac, na bialego juz tak. Ale udalo sie podmienic dzieki zyczliwosci pracownika ze sklepu z ktorego to wysla 12 minut temu, sovas napisał(a): @Tester Wrażeń No rozumiem, twoja kasa dla mnie to max 13,5 powinna kosztować. Racja powinna - ale cóż zrobić. Generalnie to ten aorus ma lepsze temperatury niż astral i suprim, fajnie rokuje
jankooo 298 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Ten astral mnie wkurza strasznie, a roznica w cenie wyjsciowej to 290zł tylko ;p No nie wiem czy to taki dobry deal bo teraz będzie Cię wkurzał aorus z warczącymi wentylatorami przy każdym wyłączeniu 3
ffallen 49 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca @Tester Wrażeń a tego Astrala zwracasz do sklepu czy na OLX? Ciekawe czy jak np. zrobisz zwrot, to wrzucą na outlet. A jak tak, to za ile.
darekz 67 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Co ten Komputronik odwala...? Na 4 karty, 3 mi anulowali,a teraz kiedy ja anulowalem Windforce i zamówiłem Tufa to mają pretensje, że generuje zbedny ruch Jeszcze muszę się tłumaczyć dlaczego zamówiłem coś... Przecież mogłem się rozmyślić i mieć kilkadziesiąt innych powodów. Naprawdę, od lat dużo zamawiam w różnych sklepach, ale z czymś takim pierwszy raz się spotykam. To oni są dla mnie czy ja dla nich, bo sam już się pogubiłem... Z pewnością przez to, będę ich omijał! Gość za bardzo w czuł się w rolę i szeryfuje jak może Edytowane 12 Marca przez darekz 3
Dr_bb 43 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca No coz, dla mnie akceptowalną ceną byla 15k i za tyle kupilem TUFa. Chociaz pewno za 17-18 tez bym kupil gdyby ceny lekko nie zaczely spadac. Są okreslone rzeczy, ktore musze miec na premierę. Jak okazalo sie ze wszystko smiga ok to puscilem Gainwarda 4090, ostrzegajac kupujacego ze hotspot wylecial w kosmos.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 12 minut temu, jankooo napisał(a): No nie wiem czy to taki dobry deal bo teraz będzie Cię wkurzał aorus z warczącymi wentylatorami przy każdym wyłączeniu W Astralu nie wlaczam 0dB fan bo wgl mi to 600rpm nie robi, ciekawe jak wyglada rpm na tym aorusie bez fan stop 14 minut temu, ffallen napisał(a): @Tester Wrażeń a tego Astrala zwracasz do sklepu czy na OLX? Ciekawe czy jak np. zrobisz zwrot, to wrzucą na outlet. A jak tak, to za ile. Zwracam
sovas 662 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 10 minut temu, darekz napisał(a): Co ten Komputronik odwala...? A nie chce pan ubezpieczenia do tego? Bo bez tego zamowienie nie przechodzi.
darekz 67 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 2 minuty temu, sovas napisał(a): A nie chce pan ubezpieczenia do tego? Bo bez tego zamowienie nie przechodzi. To już przerabiałem z nimi... Może to zemsta
Kabor 480 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Ogólnie w Komputroniku dziwi mnie ich sposób zapłaty. Robię zamówienie na stronie a za chwilę dostaję maila z linkiem do zapłaty. Dalej tak mają. Tu jest ładne pole dla oszustów podsyłając sfałszowany mail. Edytowane 12 Marca przez Kabor
Alek_M 238 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Jak czytam, ze akceptowalna cena za 5090 to od 15.000 i więcej, to zastanawiam się czy będziecie tacy skorzy płacić 20k za 6090 jak wyjdzie, bo taniej nie będzie? Edytowane 12 Marca przez Alek_M 2
sovas 662 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Ventus xd https://www.sferis.pl/karta-graf-msi-geforce-rtx-5090-32g-ventus-3x-oc-i561624 Może ktoś pod wodę chce // edit: chyba nie ma bloków na to nawet Edytowane 12 Marca przez sovas 1
Dr_bb 43 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 1 minutę temu, Somedude napisał(a): W co wy gracie że 5090 potrzebujecie xd Czasem kupuje sie Lambo, zeby stalo w garazu
sovas 662 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ja lubię mieć 150+ fps po prostu bez żadnych dropów. To raczej nie kwestia w co gramy, tylko na jakim monitorze Ventus stał z 15min całe
Dr_bb 43 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 3 minuty temu, sovas napisał(a): Ja lubię mieć 150+ fps po prostu bez żadnych dropów. To raczej nie kwestia w co gramy, tylko na jakim monitorze Ventus stał z 15min całe Taa, to jeden z powodow. Majac monit z 240hz tez daze do tego zeby miec jak najwiecej klatek. Mialem Ventusa raz w zyciu, nigdy wiecej. Z tej generwcji odpadl tez Palit i Gainward i chyba Inno. Palit i Gainward straszne suszary a Inno kreci sie nawet w idle….. 1
Crusio 9 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Dziś wpadł na testy Zotac Solid OC 5070 Ti. W porównaniu do Aorusa 5070 Ti to same plusy: - lepsze wykonanie (mniej plastiku i czuć jakoś tę wagę w ręce) - żadnego terkotu wentylatorów - lepsze OC (trzyma zegary rdzenia ~3350 Mhz) - chłodzenie deliaktnie cichsze niż w Gigabycie - cewki nadal słyszalne, ale zdecydowanie cichsze i na akcpetowalnym poziomie dla mnie Ze swojej strony bardzo polecam. 1 1 3
Phoenix. 4 971 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Godzinę temu, darekz napisał(a): Gość za bardzo w czuł się w rolę i szeryfuje jak może Znajomy pracuje w komputroniku i potwierdzam, ze anuluja zamowienia skalperom oraz pilnuja tego mocno, zeby na jedna osobe byla 1szt 4
Ver0s 0 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 8 minut temu, Crusio napisał(a): - żadnego terkotu wentylatorów Serio Gigabyte cały czas ma ten problem? Pamiętam jak męczyłem się z ich serwisem w tej samej sprawie przy okazji GTX 1060. Myślałem, że to ogarnęli po tylu latach, ale chyba będę spoglądał na inne firmy w takim razie 😬
xtn 77 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) RTX5070 poniżej 3000zł https://www.x-kom.pl/p/1323291-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-5070-solid-12gb-gddr7-dlss4.html 130zł powyżej msrp można przepłacić. Edytowane 12 Marca przez xtn
lamparcicho 697 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) @Crusio ile dałeś i gdzie kupowałeś? Też mi ten model wpadł w oko ale tam gdzie patrzyłem czyli na x-kom za 4500 bez złotówki aktualnie brak także smuteczek https://www.x-kom.pl/p/1318539-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-5070-ti-solid-oc-16gb-gddr7-dlss4.html Edytowane 12 Marca przez lamparcicho
Dr_bb 43 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Odnosnie kultury pracy to Gainward 4090 byl bardzo w porzadku. Nawet szum wentyli byl przyjemny jak sie juz rozkrecil. Nie wiem co odstawili przy 5090….
Radio Tirana 1 124 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 1 godzinę temu, darekz napisał(a): Co ten Komputronik odwala...? To jest trochę januszerska firemka. Kiedyś mi bezczelnie wysłali używanego RTX-a 3060 Ti mimo że oficjalnie miał być nowy.
Faflucy 312 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 13 minut temu, Phoenix. napisał(a): Znajomy pracuje w komputroniku i potwierdzam, ze anuluja zamowienia skalperom oraz pilnuja tego mocno, zeby na jedna osobe byla 1szt Każdy sklep tak powinien robić.
sovas 662 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca 10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Phoenix. Czyli jak wrzucą Astral to już sobie nie kupie bo kupiłem TUF? Ty nie, ale ktoś z twojej rodziny tak. 1
Rekomendowane odpowiedzi