Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Send1N napisał(a):

Może chcą się pozbyć bo ventusy im nie schodzą z racji tego że jest to zdecydowanie najgorsza wersja 5070ti :E 

ale nie ventus tylko inna jest stówę drożej 

Karta graficzna Palit GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16GB GDDR7 256bit DLSS 4
wersja bez rat nowe konto 3170 zl
wersja ratalna taniej 3034zł z nowym kontem cena w okolicy 2950 zł

Opublikowano

Windforce SFF jeszcze wychodzi podobnie jak ten Gainward. Wolałem dołożyć te 300zl do topowego chłodzenia. Liczyłem że dadzą też na Palita tą zniżkę 50 za 500zl ale byłoby za dobrze, też by był poniżej 3k.

Opublikowano

Jak ktoś szuka i musi to tak, ja chyba jednak tę gwarancję przeżyję i wolę poczekać, bo branie 5070Ti który jest niewiele wydajniejszy od 4070Ti to szkoda kasy, do premiery 6000 spokojnie mi wystarczy. 5080 z 16GB nie wezmę.

Jak ja się cieszę że nie mam monitora 4K xD 

Opublikowano

Ale to tylko prowizorka, potem odsprzedać też gorzej bo wszyscy patrzą na lepsze MSI czy Asusy. 

Te kilka stówek na 2-3 lata to nie jest dużo. U mnie gorzej bo ta karta byłaby na rok maksymalnie lub do czasu 6000. Średni interes.

Opublikowano

no ten palit trochę biednie wygląda ale za te piniądze i z 36 gwarancji nie ma co narzekać.
Ja na rtx 6000 to bym sie nie napalał bo nie wiadomo kiedy sytuacja z pamięciami się unormuje. 
Droższe pamięci= droższe karty

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Niepotwierdzone informacje najgorsze xD Tak to by człowiek sobie zaplanował idealnie.

Równie dobrze Super mogą nie wydać i dać 6000 od razu. Jakoś nie wierzę że będą dopiero w 2028.

Póki nie będzie oficjalnych informacji od producenta wszystkie informacje są niepotwierdzone - tak samo superki pod serię 5xxx. Na dziś to zwykły farmazon 😀 

Kwestia opłacalności całego przedsięwzięcia z perspektywy nvidii też wątpliwa. 

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio kupiłem do drugiego kompa  RTX 4080 ASUS TUF Gaming OC za 2800 na OLX i mam to wszystko w tyle PTM Gelid założony jest git.😊 Jak wyjdzie seria 6xxx się pomyśli no oczywiście się zobaczy  ceny 5080 super z 24 GB vram jak się wyrwie za odpowiednią kasę czemu nie.

Edytowane przez AudRob