Tornado3 14 Opublikowano wczoraj o 09:46 Opublikowano wczoraj o 09:46 8 godzin temu, leven napisał(a): bo znowu klatki w dół i nerwy. Dopóki nie zmienisz cepa na każdej karcie będziesz miał klatki w dół niezależnie od ilości VRam 1
Totek 38 Opublikowano wczoraj o 10:11 Opublikowano wczoraj o 10:11 (edytowane) 8 godzin temu, leven napisał(a): Pewnie, że poczekam. Ale jak 5070 będzie mieć bieda 12GB Vram, to zostanę zmuszony na grzałkę 3090ti. Na 4080 16GB ? no nie da rady (mały portfel) a to cudna karta (granica pojemności Vram) Brak ficzerow trochę przeszkadza w serii 3000, ja sobie radzę dodając mody na FG i do tej pory wszystko w miarę działa jak w serii 4000, zostaje upierdliwość że trzeba wszystko robić samemu ręcznie. Z drugiej strony za chwilę Ada będzie przestarzała, NV wyda nowe ficzery dla 5000 i praktycznie Ada będzie tak samo w tyle jak Amper. Jak dla mnie to są dwie opcje, brać najtańsze 4070 (zamiast 3080) albo od razu 4090, rozwiązania pomiędzy to utylizacja pieniędzy. 3090ti to świetna i mocna karta, ale będzie coraz mocniej odstawać w nowych grach, względem nowszych generacji. Edytowane wczoraj o 10:15 przez Totek
cichy45 114 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 4 godziny temu, Tornado3 napisał(a): Dopóki nie zmienisz cepa na każdej karcie będziesz miał klatki w dół niezależnie od ilości VRam Nie zawsze spadki FPS to wina cepa. Są na YT benchmarki gdzie 4070 z 12 GB zaczyna dropić bo po aktywacji FG brakuje jej VRAM w CP2077 przykładowo.
Karro 32 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) Ja miałem 3070 i też żadnych spadków . Raz jedyny na 980ti gdzie 6 GB nie starczyło na VH tomb rider rise.Takze vram przereklamowany Skoro 5070 dostanie 12 to się nie boje o to na następne 2 lata a i pewnie do ps6 Edytowane 19 godzin temu przez Karro
Spl97 107 Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu Zotac przenosi się z Hong Kongu do Singapuru (siedziba) oraz Indonezji (fabryka). https://videocardz.com/newz/zotacs-owner-relocates-its-hq-and-factory-amid-geforce-rtx-5090-5080-export-restrictions
Zachy 75 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Ida gdzie taniej. Ale cen produktow nie obniza i tak
Spychcio 115 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Nvidia ma wszystko przemyślane, 5090 zapowiada się mocarnie a warto pamiętać, że nadal będzie produkowany "tylko" w 5nm (4NP). 3nm zostawiają sobie na serię 6xxx.
ShaDow_Pro 26 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu A nie zejdą przypadkiem z 5nm na 4nm z serią 5000?
razeks 23 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @ShaDow_Pro Nie zejdą, zresztą gb100 ma również proces 5nm: https://www.techpowerup.com/320555/nvidia-blackwell-geforce-rtx-to-feature-same-5nm-based-tsmc-4n-foundry-node-as-gb100-ai-gpu 1
ShaDow_Pro 26 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu A to lipa, myślałem że chociaż trochę mniejszy proces będzie.
razeks 23 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Podobno chyba rtx 6000 ma być w 3nm ale to jeszcze daleka droga
wrobel_krk 144 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jak zejdą to w AI/data center nie dla gracza kiełbasa
muszka 69 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ja raczej już poczekam co zaprezentują nam w styczniu, w końcu mniej niż 2 miesiące zostały. 9800x3d i tak da mi spory boost w niektórych grach nawet jakbym miał rok czekać na odświeżone wersje. Trochę mi głupio brać teraz 4070tiS/4080S nawet na dobrej promo, bo znając nvidię jeszcze jakieś feature'y dorzuci tylko dla nowej serii które z dupy 30% klatek dadzą. Edytowane 1 godzinę temu przez muszka
razeks 23 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak dla mnie teraz ryzykownie kupować kartę za 4/5k bo nie znamy cen serii 5000 ani finalnej wydajności. Zresztą do CES zostało 1,5 miesiąca i trochę dziwne że nie ma więcej przecieków... Ja czekam na 5080, zobaczymy co zaprezentuje względem 4090 i w jakiej cenie. Jak okaże się kupa to najwyżej kupię wtedy używkę 4090 i po problemie
Karro 32 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, razeks napisał(a): Jak dla mnie teraz ryzykownie kupować kartę za 4/5k bo nie znamy cen Jak nie znamy?Prezes nvidi mówil ze bedzie kosztować tyle co 4080 czyli 6-7K,choć brak amd myśle ze to zrewiduje szybko
razeks 23 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @KarroMasz jakiś link do tej wypowiedzi? Bo ja nic takiego nie kojarzę
razeks 23 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Aha, no czyli pewnie bzdura bo śledzę temat mega uważnie i nie kojarzę jakiejkolwiek wypowiedzi Jensena w tym zakresie
Karro 32 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A ja nie śledze,bo szkoda mi na to głowy bylo na polskich portalach IT 1
razeks 23 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jakby było to byś wrzucił bez problemu a nie pisał bzdury. Przynajmniej w jednym masz rację: strata czasu 1
Karro 32 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu 2 posty ci napisalem czemu i pogódź sie z tym 1
razeks 23 Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu (edytowane) No no, to pogódź się z tym że masz na swoją tezę tyle samo argumentów jak na tą że ziemia jest plaska Edytowane 50 minut temu przez razeks
Karro 32 Opublikowano 48 minut temu Opublikowano 48 minut temu wklejonego dowody a nie argumentu Niektórzy nie potrafią zrozumieć prostej wiadomości... 1
razeks 23 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu Ale czego człowieku nie potrafisz zrozumieć? Tego że piszesz bzdury bo przyśniło ci się że ktoś coś powiedział? Daj sobie na wstrzymanie albo wklej link mówiący że Jensen potwierdził cenę 5080. Czekam 1
sk09372 14 Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu 4 minuty temu, razeks napisał(a): Ale czego człowieku nie potrafisz zrozumieć? Tego że piszesz bzdury bo przyśniło ci się że ktoś coś powiedział? Daj sobie na wstrzymanie albo wklej link mówiący że Jensen potwierdził cenę 5080. Czekam Daj sobie z nim spokój, nic takiego nie mówił o 5080 1
Rekomendowane odpowiedzi