Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Johnny Tomala napisał(a):

Ile max przeznaczacie na zakup RTX 5090? Ja ustawiłem sobie 10000 zł, do tej kwoty mogę kupić, czy to w sklepach, czy na OLX. Powyżej nie, czekam na RTX 5080 24 GB. W sklepie brałbym na raty, w OLX od kogoś, z zaplombowanym pudełkiem, to za gotówkę.

Nerkę i pożyczkę u bociana. :wariat:

53 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ja i tak nie wiem co tak ludzie na cenę napalają jak wydajności nie znają i z góry wykładają a to 10k, a to 13k itd :E.

Prawdziwego wymiatacza od nvidii w niższym procesie i tak dopiero możemy się w 2026 spodziewać  :E

Kurteczka lubi takich klientów, powinien wystawić RTX 5090 w przedsprzedaży. :E

W 2026r nowy wymiatacz, w nowej wyższej cenie. xD

• Haha 3
Opublikowano

Mam nadzieje, że tak do max 6k uda się coś sensownego kupić bo mój 2070 super no już średnio daje sobie rade : /

Obawiam się wysokiego poboru mocy bo mam wrażenie, że wpływa on na takie rzeczy jak piszczące cewki albo po prostu głośną pracę. Do tego mam zasilacz 650W i nie zamierzam go zmieniać.

Opublikowano
2 minuty temu, Zhao napisał(a):

Zawsze jest streaming i wtedy można mieć za PC coś małego co nie je za dużo prądu xD

Albo Steam Deck ;) Rozwiązuje się problem i prądu i wydajności. Sam się śmiałem kiedyś, ale patrząc na to co się dzieje z rynkiem PC to coraz mniej głupia opcja :E 

Opublikowano
3 minuty temu, Slayer napisał(a):

Dobra, nic nie pisałem bo zaraz tu się posypią na mnie srogie pociski  ;) wyjdzie nowa seria to coś tam się wybierze.

Bardziej bym się martwił o pomieszczenie w jakim grasz, bo jak jakieś małe bez klimy. To ta nowa 5080 z przecieków ma brać 400W na stock. Jak się sprawdzi to jajka się zagotują w lecie nawet po UV :E 

Dla porównania 2070S na stock ma 215W.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Slayer napisał(a):

Dobra, nic nie pisałem bo zaraz tu się posypią na mnie srogie pociski  ;) wyjdzie nowa seria to coś tam się wybierze.

Spokojnie ja 1.5 roku temu się zorientowałem że zasilacz weźmie tyle prądu ile potrzeba nadaną chwilę a nie ze ciągnie max W non stop, i dlatego przy zmianie kompa kupiłem w promce solidne markowe 1000w :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Stjepan napisał(a):

Tylko co to jest karta za 10k do auta za 3,5 mln zł. :E  

No właśnie. Taki 5090 to jak na waciki wydać przy takim aucie :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Slayer napisał(a):

Hehe. Nie bierz tego personalnie do siebie, tylko jako "zagadnienie". Masz apetyt na dobre GPU wartości 6K, ale szkoda, bo zasiłka fajna w budzie. To trochę tak, jakby mieć tico, i szansę na zamianę z dopłatą do mesia, ale się wahasz, bo w tico, to masz w pytę dywaniki. ;). Tu nie ma się co oglądać i do GPU za 6K odżałować te parę stówek na zasiłkę. Zobaczymy zresztą, jakie będą real pobory. Może się obejdzie. Ja 4090 tłukłem 7-mcy na 650W! ;)

11 minut temu, Zhao napisał(a):

Błagam.. Tylko nie zaczynajcie znowu serialu z cyklu "Towar luksusowy" :E

A co to ITH chciałoby tylko profity?
Tylko statystyki i odwiedziny?
A trochę syfu z PClola, to nie łaska? ;)

• Like 1
  • Haha 4