Przeczytaj wszystkie wypowiedzi w tym temacie to zrozumiesz? Ogólnie mowa właśnie o tym, że na palaczy czy alkoholików jest kasa żeby im zapewnić leczenie, wsparcie itd. a na niektóre choroby nie ma.
Teraz z tego co czytam, to na szczęście trochę się zmienił sposób podejścia i "leczenia" SM, ale te 10-12 lat temu, nie wszystko było dostępne i wiekowa klasyfikacja pacjentów również miała miejsce. Co z resztą zaznaczałem, że nie do końca wiedziałem jak to się obecnie odbywa, a to był po prostu przykład, bo rentę alkoholową czy badania profilaktyczne dla palaczy wprowadziło się bez problemu już jakiś czas temu, a dostępność leczenia na różne choroby się spowalnia, redukuje lub w ogóle usuwa z dofinansowania NFZ. O to mi chodziło.
Dzięki za pomoc.
To w takim razie pewnie wezmę tego rx'a 6600 tylko chyba nowego. Z jakiej firmy polecacie bo jest ich sporo. PowerColor, Asus, Gigabyte, Inno3D, Sapphire, Asrock, Msi, Xfx. Nie wiem czy coś pominąłem. Generalnie to widziałem za 899 zł PowerColor ze znanego sklepu dostępnego na miejscu. Jeszcze pytanie czy może jakaś inna karta z tego przedziału typowo pod battlefieldy i mój setup by pasowała? Może któraś lepiej współgra z tą i5 w Bfach? Czy jednak nie ma to takiego znaczenia i nie ma co cudować, tylko brać 6600.?
PS. Kiedy będzie najlepszy (karty będą najtańsze) czas na kupno grafiki? Domyślam się, że raczej po 10 stycznia, ale czy warto jakoś rzeczywiście dłużej czekać? A może jednak jeszcze przed 7 stycznia?
Pozdrawiam.
@ernorator Jak dobrze wskazałeś zależy o jakim zastosowaniu mówimy. Temat jest o kartach graficznych, w dziale kart graficznych i ciągle mówimy o kartach graficznych (o tej z tematu i innych przykładach), stąd nie dziw się, że poruszyłem temat pod kątem kart graficznych
Na CPU większość past się sprawdzi, a termopad nie będzie miał magicznie lepszych właściwości bo jest IHS. Sam zmieniłem MX-4 na termopada w 7500F ale tylko dlatego, że mi zbywał bo specjalnie nie ma najmniejszego sensu - pasta spokojnie wystarczy.
Natomiast jeżeli chodzi o GPU na goły rdzeń większość past jest do dupy, tutaj albo termopad i święty spokój, ew. jakaś gęsta pasta ale prędzej czy później trzeba będzie ją wymienić.
A co do ponownego użycia PTM - skoro jego stan jest bardziej "ciekły" im bardziej jest gorący, można spróbować zeskrobać go z procka, dorzucić do radiatora, radiator nad kuchenkę i jak PTM się rozpłynie to jako tako po radiatorze go rozprowadzić równomiernie. Po ponownym zamontowaniu na procka docisk+wygrzanie powinny pomóc aby się równomiernie rozszedł ale to tylko teoria. Może kolega @sideband który handluje PTM będzie coś w stanie więcej powiedzieć (chociaż z perspektywy sprzedawcy lepiej napisać, że jest do jednorazowego użycia :P)
Rekomendowane odpowiedzi