Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, x-kom napisał(a):

Podrzucamy Wam kilka modeli z większą dostępnością w start sprzedaży RTX 5070 ti

Link do wszystkich kart -> RTX 5070 ti

Śmiechłem bardzo. Niektóre modele powyżej 5000 zł a większość w okolicach 4800zł :D

:hahaha:

Opublikowano
19 minut temu, Spl97 napisał(a):

Na początku zawsze jest wysoka cena czegoś nowego, jak tu pamięci GDDR7, z czasem cena tych pamięci GDDR powinna spadać.

GDDR7 są spoko dla high endu co do ceny zacznie spadać ale wolno bo produkcja masowa ma się zacząć pod koniec tego kwartału więc tak  pod koniec roku ceny pewnie zejdą do tylko 2x drożej od GDDR6 , ale GDDR6 są ciągle w porządku dla tańszych kart.

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Z tego co widze bralbym tylko tego Inno3D za 3899, ale przeciez to beda realnie 3-4 sztuki. 

Toć to chyba najmniejsza karta - jakie to musi być chłodzenie. gruba na 4cm wysoka na 11,5...

Opublikowano

Ja tam chciałbym wiedzieć, który z tych 5070 Ti to największy szrot, na którego najmniej ludzi się rzuci. 

Zawsze kupowałem pierwszy lepszy model, pierwszego lepszego producenta, co było najtańsze i zawsze byłem zadowolony. 

Może trzeba na Ventusa polować, bo go tu chyba ludzie nie lubią.

Opublikowano (edytowane)

Prawde mowiac zadna mi sie z tym nie podoba, ale chyba nikt nie upadl na glowe by brac 5070Ti z granicy 5k. 

1 minutę temu, kociol21 napisał(a):

Może trzeba na Ventusa polować, bo go tu chyba ludzie nie lubią.

No jest powod dlaczego Ventusy nie sa lubiane, wystarczy popatrzec na testy tych modeli z ostatnich generacji. Jak cale zycie siedziesz na budzetowkach to roznicy pewnie nie zauwazysz, ale jak siedzisz na kartach mid tier+, to taki Ventus zaboli. 

Ja myslalem ze moj poprzedni FE po UV byl cichy, ale cisza nastala dopiero jak wrzucilem do obudowy Gaming Slim. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Jak by mnie cieszyło jak konsumenci okazali się mądrzejsi i tym sklepom porobiły Fucky by im ten towar lezał na półkach... można pomarzyć

Opublikowano

Rozumiem polowanie na 5090, ale szarpanie się o 5070 Ti za 4.5k w sensownej wersji, to już wyższy poziom. Tak czy inaczej powodzenia tym, którzy przechodzą z niższych generacji, posiadaczom 4xxx smacznego popcornu. :hihot:

• Upvote 1