Spychcio 802 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Dramat, na tym slajdzie jest "4K" z dlss performance + frame gen + reduktor RAMu Szykuje się ładna sieczka z obrazu i jeszcze gorsza optymalizacja 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Gdzieś Ci umknęło "to może być..."? Skoncz te swoje glupoty, dedykowana technologia tworzona dla mass to nie jest zaden odprysk. Takie kropo nie tworza czegos przypadkowo, tam jest juz zaplanowane na kilka lat do przodu wszystko majac ponad 80% rynku gpu.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 2 minuty temu, Spychcio napisał(a): Dramat, na tym slajdzie jest "4K" z dlss performance + frame gen Przecież to mamy na co dzień? 2 minuty temu, Spychcio napisał(a): (...) + reduktor RAMu Tego nie znamy zupełnie. Wpływu, zalet, wad. 3 minuty temu, Spychcio napisał(a): Szykuje się ładna sieczka z obrazu i jeszcze gorsza optymalizacja I skąd ten wniosek? Na bazie w/w?
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 11 minut temu, Phoenix. napisał(a): Skoncz te swoje glupoty, dedykowana technologia tworzona dla mass to nie jest zaden odprysk. Takie kropo nie tworza czegos przypadkowo, tam jest juz zaplanowane na kilka lat do przodu wszystko majac ponad 80% rynku gpu. Spróbuj dyskutować, jak cywilizowany człowiek, albo awansujesz, zaszczytnie do ignora (póki co jest tylko jeden taki delikwent), bo słabo się czuję, gdy ktoś używa tak opryskliwego tonu (skończ te swoje głupoty, teorie z dupy, itp.). Pracujesz w nV, że to wiesz? Czy też tylko dywagujesz, tyle, że w tonie "zjadłem wszystkie rozumy"? Edytowane 29 Grudnia 2024 przez JeRRyF3D
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Spróbuj dyskutować, jak cywilizowany człowiek, albo awansujesz, zaszczytnie do ignora Ktos kto wymysla teorie z pupy jak Ty nie nadaje sie do dyskusji wiec smialo dodawaj, a oszczedzisz mi tych bajek Mi sie nawet nie chce z kims takim dyskutowac, a odprysk to mozesz miec co najwyzej na lakierze. EOT. Nie sztuka jest sobie wymyslic teorie z dupy i nad nia dyskutowac jak to w twoim przypadku bywa i jechac po kims kto ja krytykuje 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 23 minuty temu, Spychcio napisał(a): Dramat, na tym slajdzie jest "4K" z dlss performance + frame gen + reduktor RAMu Szykuje się ładna sieczka z obrazu i jeszcze gorsza optymalizacja Przecież Jensen mówił że przyszłość obrazu w grach to AI. Niedługo zejdziemy do 720p i NVIDIA zmieli to swoim AI i wypluje 8K 🤭 Oczywiście tylko nieliczni dopatrzą się problemów. Tak jak było na początku z DLSS. Ludźmi jest tak łatwo manipulować i wmówić im praktycznie wszystko 😇 1
Skitter 41 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Ale ta kompresja textur to może myć całkiem niezły wynalazek. Ciekawe czy np. w Blenderze da się wykorzystać, mi często texturki idą pod korek w większych wizualizacjach.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nie sztuka jest sobie wymyslic teorie z dupy i nad nia dyskutowac jak to w twoim przypadku bywa i jechac po kims kto ja krytykuje Nie do krytyki mam uwagi, a Twojej formy wypowiedzi. Szkoda, że tego nie potrafisz zauważyć. EOT. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez JeRRyF3D
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Przecież Jensen mówił że przyszłość obrazu w grach to AI. To jest najmniejszy problem gier tylko ich jakosc i to co prezentuja niz sama warstwa techniczna, mi to zwisa jak to jest renderowane ale ludzie dzis to krytukuja jednoczesnie oczekujac realizmu w grach a ten realizm to tez grafika, ktora zjada zasoby wiec szukamy nowych sposobow na zwiekszenie mocy i mamy dzis to cale AI. 2 minuty temu, Skitter napisał(a): Ale ta kompresja textur to może myć całkiem niezły wynalazek. Tylko to pewnie bedzie w pakiecie z innymi ficzerami nvidia po wlaczeniu dlss i fg.
Kadajo 7 405 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Szkoda już czasu w życiu tracić i kolejnej kasy na to czy i kiedy zrobią "dobrą grę". Moim zdaniem ten rynek jest już nie do uratowania w obecnej formie i ilości kasy, jaka przez niego przechodzi. Na szczęście nie trzeba w tym uczestniczyć a wcale nie trzeba rezygnować z grania. Im szybciej to zauważycie , tym lepiej będzie dla was i dla samego rynku, który wreszcie się zcrashuje i może wyjdzie z tego coś dobrego. 5
Skitter 41 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Z wielkim bólem mogę dać 15 k za 5090, ale najbardziej dołuje fakt szybkiej utraty wartości, mało sprzętu w takiej cenie po 4 latach tak mocno leci na dno. RTX 3090 teraz 2500 zł, czyli 5090 za 4 lata 3 koła? Wychodzi na to, że jak już masz TOP to co 2 lata wymieniasz na nowy model z najmniejszą stratą, bo inaczej po 4 latach, prawie że musisz wykładać 80% wartości karty. 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 A nie zastanawia cię sam fakt, że masz coś robić w ogóle z "wielkim bólem" ? Przecież to jest wyraźnie znak, że chcesz zrobić coś, do czego kompletnie nie jesteś przekonany.
Skitter 41 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Racja i wielce się zastanawiam nad wydaniem takiej kasy.
Kadajo 7 405 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Sam pamiętam jak kiedyś zmiana GPU to była ekscytacja i czysty fun. Teraz... nie ma ani jednej rzeczy z tych, które napisałem. Mamy drogie GPU, które coraz mniej mają faktycznej mocy a coraz więcej "udawaczy" a to wszytko dla coraz gorszych gier, które kompletnie już nie są warte swoich cen. Przecież to wszytko to już nie jest żadne hobby ani fun. To się stało czystą farsą. 5
Gość P.Wiśnia Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 51 minut temu, Kadajo napisał(a): Ciekawy jestem jaką bajkę wymyślili że to tylko dla RTX 5xxx będzie 🤭 Ponieważ tylko 5xxx ma pamięci GDDR7? Daleko nie trzeba było szukać. I pewnie potrzebna jest duża przepustowość pojedynczej kości.
Marvf 67 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Dla mnie plan na następne lata to wyciśnięcie z 3070 ostatnich kropelek potu i przesiadka na RTX6000 + jakiś spadkobierca 5800x3d na premierę Wieśka 4. Korzystam z obecnej sytuacji w jakiej rynek gier się znajduje, może pewnego dnia przyjdą wiosenne roztopy i wiatr ponownie zawieje w dobrą stronę. 0 straty, aktualna karta w zupełności pozwala ograć wszelkie nowości. Właśnie skończył się instalować CP 2077, robię pierwsze podejście
Gość P.Wiśnia Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 3 minuty temu, raul_ole napisał(a): Ciekawe co na to amd Dobra weźcie cenę obetnijcie o 1/6 i będzie git. AMD na pewno lepiej wyceni swoje nowe karty. Jak te wykresy nie okażą się fejkiem to 12GB vram wystarczy do grania z DLSS 4 w najnowsze gry w 4K 120FPS na RTX 5070 hehe Edytowane 30 Grudnia 2024 przez P.Wiśnia
AltzHaimer 0 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 a mi by starczylo takie 4070super gdyby tylko mialo 2 kodeki av1
Doamdor 1 778 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 11 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Kolejny leak: Jeżeli to prawda, to no robi wrażenie jeżeli obraz będzie ostry. Skąd bierzesz te fałszywe wykresy?
Gość P.Wiśnia Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 30.12.2024 o 01:09, Doamdor napisał(a): Skąd bierzesz te fałszywe wykresy? Pod discordach i chińskich stronach latają więc podrzuciłem. Oczywiście jestem świadom że zwłaszcza przed premierą będzie sporo fake newsów. Ale postanowiłem się z wami tym podzielić. Może jutro pojawią się u pewnego youtubera? hehe A właśnie odnośnie przecieków: https://web.archive.org/web/20241217194235/https://inno3d.com/news/inno3dces2025 Edytowane 7 Stycznia przez P.Wiśnia
sideband 1 772 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Te wykresy to robił niepełnosprytny lolek. A to chłodzenie to lata po sieci od dawna z karty, która nie weszła do produkcji
sideband 1 772 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 4 godziny temu, Auberon napisał(a): Tylko to jest nie zgodne z oficjalna dokumentacje CUDA jaką jest udostępnione prze sam a NV. Wydajność była blokowana jak jeszcze CUDA nie było. Nie znajdziesz żadnych informacji na ten temat w dokumentach od NV bo i po co mieli o tym pisać. Wydajność jest "popsuta" na poziomie sterownika i jak pisałem nie ma znaczenia jak to zrobili ważne, że skutecznie.
Spychcio 802 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 9 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): To już potwierdzone że fake, na pewno aż takiego wzrostu wzgledem DLSS 3 nie będzie. 2 krotny wzrost to już dużo. Tylko jakim kosztem? Byle nie mydłem na ekranie. Całe szczęście mi wystarcza 60fps, więc w większość gier mogę grać w natywnej rozdzielczości ---> 4K
Rekomendowane odpowiedzi