Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę już zmienić moją 3070ti a skoro 5070 może mieć tylko 12gb co jest żartem w 2025 to wezmę najtańszą 70/80 z minimum 16gb. Pytanie tylko czy są już jakieś przecieki dot ceny 70ti? Raczej bym nie chciał wydawać więcej niż 5-5,5k na zabawkę do gierek. 

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja to powtorze raz jeszcze bo pisalem o tym wielokrotnie, nowy gen zaora stary gen nowymi ficzerami AI ;)

Zaora na pewno, szczególnie na slajdach od nvidii 8:E

Wiadomo, że napakują AI i AI i jeszcze więcej AI. Czystej mocy nie będzie wiele na tym procesie. Ale gry nie będą tego wykorzystywać od tak i przyjdzie na to poczekać.

A jak to przystało na betatesty nowych technik i implementacji pojawią się kolejne babole :E A na 2025 rok poza KCD2 na początku, który nawet grama RT nie będzie posiadał to nic ciekawego z dużych gierek AAA się nie zapowiada :E

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Chcę już zmienić moją 3070ti a skoro 5070 może mieć tylko 12gb co jest żartem w 2025 to wezmę najtańszą 70/80 z minimum 16gb. Pytanie tylko czy są już jakieś przecieki dot ceny 70ti? Raczej bym nie chciał wydawać więcej niż 5-5,5k na zabawkę do gierek. 

Ja licze, ze 5070ti bedzie za te 4500zl do kupienia. WIecej nie planuje wydac a najlepiej by bylo 4k :D

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Spychcio napisał(a):

Na zagranicznych stronach kolejne przecieki od producentów GPU o 5080 w  tylko jednej wersji...16GB.

Nvidia to dno z tą chamską strategią.

Nie popłacz się nawet jeżeli będzie 24GB to nie na start, ponieważ nie ma jeszcze kości o większej gęstości.

Premiera 5xxx zapewne też zostało przełożona ze względu na dostępność GDDR7.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, lukadd napisał(a):

A na 2025 rok poza KCD2 na początku, który nawet grama RT nie będzie posiadał to nic ciekawego z dużych gierek AAA się nie zapowiada :E

Będzie czas ograć ponownie W3, RDR2 i Indianę przejść ze 3x - bo świetny. ;)

10 minut temu, Spychcio napisał(a):

Na zagranicznych stronach kolejne przecieki od producentów GPU o 5080 w  tylko jednej wersji...16GB.

Nvidia to dno z tą chamską strategią.

Mistrzowie!

image.png.6fd09cceabb599d9b7e96a0d99604c9b.png

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Ej, ej, ale ta kompresja tekstur może być całkiem dobrym pomysłem. W końcu to obrazy 2D...
Nvidia zawsze miała dobrą kompresję tekstur, więc czasem te okrojone karty dają radę. Pytanie jaki % Vramu zajmują same tekstury.
A to że oprogramowaniem chcą podbić marżę to mnie nie dziwi, pytanie czy to nie będzie sam marketing  :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Będzie czas ograć ponownie W3, RDR2 i Indianę przejść ze 3x - bo świetny. ;)

Ja wracam po Indianie do mojej kolejki growej. Jest tego tyle, że nigdy nie ogram wszystkiego co bym chciał :E

Opublikowano
25 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ej, ej, ale ta kompresja tekstur może być całkiem dobrym pomysłem. W końcu to obrazy 2D...
Nvidia zawsze miała dobrą kompresję tekstur, więc czasem te okrojone karty dają radę. Pytanie jaki % Vramu zajmują same tekstury.
A to że oprogramowaniem chcą podbić marżę to mnie nie dziwi, pytanie czy to nie będzie sam marketing  :E 

Czekam na technologie kompresji ceny :hihot:

• Haha 6
Opublikowano
6 godzin temu, Tankietka napisał(a):

Czyli kolejny rok czekania. 7800x3d sobie poczeka dalej na gpu xd

U mnie rok czekania na RTX 5080 SUPER lub kupię RTX 5090. 19.10.2024 zrobiłem upgrade kompa, ale siedzę dalej na GTX 1070, przynajmniej do premiery nowej serii kart.