PepePanDziobak 105 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Jednak mam smużenie trawy i smużenie w około choinki od wykrywacza artefaktów. Odziwo wszystko zniknęło bo miałem innego dlss'a z pacza. Po zaimplementowaniu najnowszego dlssA problemy wizualne są niby wygląda ładniej ale wkurrrza mnie to smużenie . Wieczorem może wbije na roztok sprawdzić czy są frizy i spadek klatek
STALKER 75 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Po tym najnowszym patchu zauważyłem że wzrosło użycie CPU chwilami łapie 100% R5 5600. A jak włączę generator klatek to już wogóle proc szaleje blisko non stop w okolicy maksa wcześniej tak nie było.
Crew 900 999 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Te odbicia Lumen to syf. Z niewielkiej odległości to wygląda jak glitch graficzny.
sideband 1 772 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Zawsze można odpalić sprzętowy Lumen to będziesz miał lepszej jakości odbicia.
trybcio86 72 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Czyli 3 miesiace po wydaniu nadal niewiele sie zmieniło, cena również XD 1
Frog67 389 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 34 minuty temu, trybcio86 napisał(a): Czyli 3 miesiace po wydaniu nadal niewiele sie zmieniło, cena również XD Większość problemow jeśli idzie o wydajność to zniknie dopiero po aktualizacji silnika do nowszej wersji czyli pewno nieprędko.
Alek_M 233 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Coś się sypie gierka po ostatnim paczu, następuje spory wyciek pamięci. Gra się zawiesza, a pamięć zapełniona pod korek oraz plik wymiany rośnie w tempie 1GB na sekundę i się nie zatrzymuje. 2
reddy 152 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego GSC Weźcie w to nie grajcie, póki nie wyjdzie ostateczna wersja (choć na pewno i tak nie poprawią wszystkiego i moderzy będą to ratować). Byłem na te grę napalony jak Wezuwiusz na Pompeje… ale szkoda czasu, życia na gnioty. 1 1 1
Crew 900 999 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 22 godziny temu, sideband napisał(a): Zawsze można odpalić sprzętowy Lumen to będziesz miał lepszej jakości odbicia. CZyli jak to zrobić?
Alek_M 233 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego @reddy będę grał dalej, a nawet napiszę, że po tym błędzie odpaliłem jeszcze raz grę i nie było już tego problemu. Nie mam za bardzo w co grać, a AC Valhalla wychodzi mi już bokiem, więc sobie ją dawkuję co kilka dni. 1
reddy 152 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Rozumiem, bo sam ze 100h w to przegrałem zaglądając do każdej chaty. Świat stworzyli fajny ale babole mnie zmęczyły.
Spychcio 802 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Ja podtrzymuję swoją decyzję. Kolejne podejście do gry (rozegrałem tylko jakieś 7h) planuje dopiero w pierwszym kwartale 2026r. Niech przez ten czas ogarniają ten bałagan. 1 1
eciepecie 91 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego A ja zacznę po Indianie, myślę że jeszcze przez ten czas dodadzą parę aktualizacji, tym bardziej że mało czasu mam na granie. Wczoraj przeszedłem zadanie z fontanną, i chyba jeszcze długa droga przede mną.
damianKr 3 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Cześć, właśnie zakupiłem upragnionego STALKERA 2 . I mam pytanie czy z taką specyfikacją: - Ryzen 7 5700X, 3.4 GHz - Radeon RX 6950 XT Red Devil 16GB GDDR6 - 32gb RAM DDR4 Powinienem oczekiwać stabilnych 60FPS w 2k, ustawienia mieszkanka WYSOKIE/ŚREDNIE, bez upscalingu i FSR? Bo na ten moment to tak słabo, średnio mam 55FPS i dropy do 40FPS...
reddy 152 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Tak, norma, wszystko z twoim sprzętem jest w porządku. Witaj w zonie 1
sideband 1 772 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 18 godzin temu, Crew 900 napisał(a): CZyli jak to zrobić? Z tego co pamiętam wrzucałem mod w temacie, która poprawia odbicia
damianKr 3 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Pograłem trochę i wygląda na to że kiepska wydajność to będzie mój najmniejszy problem... chyba będzie trzeba poczekać z ogrywaniem STALKERA.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego O tym się pisze od premiery...na każdej stronie, no nawet jakby na co drugiej to taka informacja jest powtórzona ok 100 razy, ale ludzie dalej kupują i się dziwią... 1
damianKr 3 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 16 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): O tym się pisze od premiery...na każdej stronie, no nawet jakby na co drugiej to taka informacja jest powtórzona ok 100 razy, ale ludzie dalej kupują i się dziwią... Jestem fanem STALKERA, już i tak czekałem wystarczająco długo, więc jak tylko pojawił się najnowszy patch 1.2 to się podjarałem i kupiłem ;). .. tak jakby trochę bez czytania recenzji...
eciepecie 91 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 50 minut temu, damianKr napisał(a): Jestem fanem STALKERA, już i tak czekałem wystarczająco długo, więc jak tylko pojawił się najnowszy patch 1.2 to się podjarałem i kupiłem ;). .. tak jakby trochę bez czytania recenzji... proponuję pograć w inną grę, lub ze dwie i wtedy wrócić do STALKERA
damianKr 3 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 18 minut temu, eciepecie napisał(a): proponuję pograć w inną grę, lub ze dwie i wtedy wrócić do STALKERA Tak zrobię. Mam jeszcze do ogrania Metro Exodus.
Isharoth 597 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 2 godziny temu, damianKr napisał(a): Jestem fanem STALKERA, już i tak czekałem wystarczająco długo, więc jak tylko pojawił się najnowszy patch 1.2 to się podjarałem i kupiłem ;). .. tak jakby trochę bez czytania recenzji... A ja grałem od premiery i przeszedłem chyba nawet przed pierwszym dużym patchem, czyli 1.1. Po tym co piszcie mam wrażenie że oni bardziej tę grę psują niż naprawiają. Trochę czasu im jeszcze zejdzie
PepePanDziobak 105 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Graj , nie patrz na błędy. Dla mnie gra jest na prawdę spoko fajnie widać s grze jak to się wszystko poprawia i rozwija.
Amp 20 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Dawałem tej grze szanse dość długo pomimo błędów które powodowały że grę zwieszało jak i całego kompa. Niestety doszedłem do punktu bez odwrotu czyli chyba końcówka gry, niestety nie da się przebrnąć dalej. Zwiecha za zwiechą w tych podziemiach praktycznie w jednym miejscu. Straciłem cierpliwość, gra idzie do beki, może wrócę za rok, dwa.
Little Sun 61 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Też kupiłem i gram od wersji 1.2. Cyberpunka na premierę przeszedłem i No Man's Sky to i taki Stalker mi nie straszny
Rekomendowane odpowiedzi