Spychcio 943 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Świetnie się gra, mam 8% fabuły i 60h bo uwielbiam chodzić po mapie i odkrywać nowe miejscówki, bunkry itp. Zaszedłem też już do Prypeci i odkryłem tutaj TOPową miejscówkę na kase. Monolitowcy w przedszkolu i zaraz obok jest blok z dziurą od boku i tam też jest od groma Monolitowców. Jedno przejście i wpada nawet 100tys. Ze sprzętu to Exoskeleton Diamond, broń to Unikatowa Saiga z największym magazynkiem (20szt.), unikatowy Dnipro, no i pistolet NightStalker + snajperka. Udźwig z artefaktami 140kg. Jak dla mnie świetna gra, no i ten klimat w ciągu dnia jak i w nocy Gram na PS5 PRO. 1 1
galakty 5 421 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 31 minut temu, Spychcio napisał(a): bo uwielbiam chodzić po mapie i odkrywać nowe miejscówki, bunkry itp. A czy te miejscówki mają wartość? Czy cieszysz się "o bunkier" w którym jest konserwa? Nigdy nie rozumiałem tego łażenia, jedynie W3 i questy poboczne mnie motywowały, ale tam każdy niósł coś ze sobą, a nie puste osiągnięcie zbierz 100 gołębi. 1
pieciak 52 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Godzinę temu, Spychcio napisał(a): Świetnie się gra, mam 8% fabuły i 60h bo uwielbiam chodzić po mapie i odkrywać nowe miejscówki, bunkry itp. Zaszedłem też już do Prypeci i odkryłem tutaj TOPową miejscówkę na kase. Monolitowcy w przedszkolu i zaraz obok jest blok z dziurą od boku i tam też jest od groma Monolitowców. Jedno przejście i wpada nawet 100tys. Ze sprzętu to Exoskeleton Diamond, broń to Unikatowa Saiga z największym magazynkiem (20szt.), unikatowy Dnipro, no i pistolet NightStalker + snajperka. Udźwig z artefaktami 140kg. Jak dla mnie świetna gra, no i ten klimat w ciągu dnia jak i w nocy Gram na PS5 PRO. W jaki sposób doszedłes do Prypeci mając 8% fabuły ? Przecież to nie jest możliwe bo na wczesnym etapie jest zablokowana droga
Spychcio 943 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 3 minuty temu, pieciak napisał(a): W jaki sposób doszedłes do Prypeci mając 8% fabuły ? Przecież to nie jest możliwe bo na wczesnym etapie jest zablokowana droga Przecież w tej grze zrobili patent z drewnianymi skrzynkami:) Wszędzie są... dopychasz ją do ogrodzenia w dobrym miejscu i przeskakujesz:) Ja zawsze lubię sprawdzać czy da się jakoś przejść... w każdej grze No i się dało Po dojściu do obozowiska w Prypeci wszystko normalnie działa w tym Przewodnicy po Zonie. W jedną i drugą stronę, więc twórcy gry to przewidzieli:) Zwłaszcza, że w jednym miejscu płot między wagonami jest zdecydowanie za niski:) Czyli zrobili to z premedytacją:) 1 1
PepePanDziobak 144 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) 4 godziny temu, Spychcio napisał(a): Świetnie się gra, mam 8% fabuły i 60h bo uwielbiam chodzić po mapie i odkrywać nowe miejscówki, bunkry itp. Zaszedłem też już do Prypeci i odkryłem tutaj TOPową miejscówkę na kase. Monolitowcy w przedszkolu i zaraz obok jest blok z dziurą od boku i tam też jest od groma Monolitowców. Jedno przejście i wpada nawet 100tys. Ze sprzętu to Exoskeleton Diamond, broń to Unikatowa Saiga z największym magazynkiem (20szt.), unikatowy Dnipro, no i pistolet NightStalker + snajperka. Udźwig z artefaktami 140kg. Jak dla mnie świetna gra, no i ten klimat w ciągu dnia jak i w nocy Gram na PS5 PRO. łażenie i zwiedzenie w tej grze to poezja ! nie ma nic lepszego Zaraz musze to odpalić na dlss5 Jak to śmiga na ps5PRO ? musze ziomka namówić aby w końcu do tego zasiadł na sonce Odpalam drineczka i siadam do Stalka! Edytowane 11 Września przez PepePanDziobak 1
ODIN85 5 291 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września 7 minut temu, Spychcio napisał(a): Przecież w tej grze zrobili patent z drewnianymi skrzynkami:) Wszędzie są... dopychasz ją do ogrodzenia w dobrym miejscu i przeskakujesz:) Ja zawsze lubię sprawdzać czy da się jakoś przejść... w każdej grze No i się dało Po dojściu do obozowiska w Prypeci wszystko normalnie działa w tym Przewodnicy po Zonie. W jedną i drugą stronę, więc twórcy gry to przewidzieli:) Zwłaszcza, że w jednym miejscu płot między wagonami jest zdecydowanie za niski:) Czyli zrobili to z premedytacją:) Ja bym się tak nie cieszył bo znając stan tej gry mogłeś coś sobie zablokować tą akcją
Spychcio 943 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) 11 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): łażenie i zwiedzenie w tej grze to poezja ! nie ma nic lepszego Zaraz musze to odpalić na dlss5 Jak to śmiga na ps5PRO ? musze ziomka namówić aby w końcu do tego zasiadł na sonce Odpalam drineczka , medyka i siadam do Stalka! Dobrze śmiga nawet w 60fps. Na PROsiaku wygląda to dobrze po przejściu na nową wersję UE5. @ODIN85 Spokojnie mam save przed skokiem przez płot bo też brałem to pod uwagę ale jak mówiłem wszystko śmiga, zwłaszcza Przewodnicy po całej zonie, więc powinno być oki:) Edytowane 11 Września przez Spychcio
nalewator 65 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Pod pingwinem żadnych problemów na radeonie , gra działa nawet lepiej jak pod Windows
PaVLo 1 411 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września https://store.steampowered.com/news/app/1643320/view/699902057256059296 1 1
maras2574 1 261 Opublikowano Wtorek o 13:07 Opublikowano Wtorek o 13:07 Źródło: Bezprawnik https://share.google/y68hWedBt5uFyr2Gk
AndrzejTrg 3 647 Opublikowano Wtorek o 13:54 Opublikowano Wtorek o 13:54 W dniu 11.09.2026 o 17:58, galakty napisał(a): A czy te miejscówki mają wartość? Czy cieszysz się "o bunkier" w którym jest konserwa? Nigdy nie rozumiałem tego łażenia, jedynie W3 i questy poboczne mnie motywowały, ale tam każdy niósł coś ze sobą, a nie puste osiągnięcie zbierz 100 gołębi. Nie wiem ale ja przy każdym AC miałem po prostu "muszę to zrobić" bo mnie denerwowały znaczki że coś jest niepodniesione, mimo że to były same pierdoły to po prostu musiałem to zrobić, takie jakieś zboczenie
galakty 5 421 Opublikowano Środa o 06:39 Opublikowano Środa o 06:39 16 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Nie wiem ale ja przy każdym AC miałem po prostu "muszę to zrobić" bo mnie denerwowały znaczki że coś jest niepodniesione, mimo że to były same pierdoły to po prostu musiałem to zrobić, takie jakieś zboczenie I dlatego w AC nie grałem od trzeciej części, kopiuj wklej i głupie zbieranie po mapie. Pusta gra. 2
ODIN85 5 291 Opublikowano Środa o 07:29 Opublikowano Środa o 07:29 Ani tu ani tam nie trzeba tego robić żeby ukończyć grę.
AndrzejTrg 3 647 Opublikowano Środa o 07:52 Opublikowano Środa o 07:52 Godzinę temu, galakty napisał(a): I dlatego w AC nie grałem od trzeciej części, kopiuj wklej i głupie zbieranie po mapie. Pusta gra. Ja się zgodzę, ale jakby nie było to tylko AC mnie trzymał przy graniu do Miraga 🙂 a teraz ogrywając produkcje FS i godne soulslike to brzydzę się sobą jak mogłem grać w AC 1
Funky Koval 247 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jak się włącza dlss 5? I co to daje?
szafir00 13 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Użyj kombajnu np. ,,dlss5 swapper,, - parę klików i po sprawie. Co daje? lepszą (kwestia subiektywna) grafikę co daje? spory spadek fps Oczywiście nawet nie próbuj stosować podmianki w grach multi - tak dla jasności. 1
Funky Koval 247 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ok, a po tej wrześniowej poprawce jest lepiej z optymalizacja? Mniej dronów?
Reddzik 4 270 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jest dużo lepiej. Gram w Stalkera 2 od początku by go przejść pierwszy raz, jestem gdzieś ponad połowie gry. Gram w DLAA + FG x2, a teraz z modem FG x3/4 i mam te 200fps. Jest to na spokojnie grywalne na myszce, bo tak gram. Zresztą masz też test tego patcha do wglądu https://ithardware.pl/testyirecenzje/stalker_2_patch_2_0_test_cpu_gpu-53598.html
caleb59 2 459 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ja z kolei musiałem wrócić do pada. Od razu widać, że sterowanie było w pierwszej kolejności pomyślane pod konsole. Na początku pograłem trochę na myszy i klawie ale sens niektórych klawiszy i ich funkcji jest tak nieintuicyjnie pokraczny, że aż mdli na rzyganie - tak, wiem, że można to zmienić ale nie na tym to polega. Odpaliłem pada i od strzała wszystko logicznie ułożone pod palcami, nawet kombinacje typu LT+Y by zmienić tryb strzelania wydają mi się bardziej rozsądne niż leczenie na "Q" na klawie a to tylko przykład. Zobaczymy ile wytrzymam - jak pojawią jest jakieś dzikie glitche czy bugi to gra leci z dysku i czekam dalej na poprawki. Edytowane 55 minut temu przez caleb59
Rekomendowane odpowiedzi