PaVLo 1 367 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) @trybcio86 Nigdy się nie nie zdarzyło w żadnej gze. To są jakieś multimedialne urządzenia wymagające specjalnych sterowników? Edytowane 24 Sierpnia przez PaVLo
samsung70 493 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 2 godziny temu, trybcio86 napisał(a): Czy wam tez z niewyjasnionych powodów nagle przestaje dzialac klawiatura i myszka w grze ? nie, u mnie wszystko działa jak nalezy
ODIN85 5 175 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 2 godziny temu, PaVLo napisał(a): @trybcio86 Nigdy się nie nie zdarzyło w żadnej gze. To są jakieś multimedialne urządzenia wymagające specjalnych sterowników? Obstawiam Corsair
samsung70 493 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia W dniu 21.08.2026 o 08:23, ODIN85 napisał(a): Będziesz chłonąć waląc z buta te kilometry nie klamał... przez 25 gosdzin sporo już sie nachodziłem tam i z powrtoem.. miazga ale i masakra 1
PaVLo 1 367 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Dla próby wgrałem moda na polski dubbing, ale ku mojemu zaskoczeniu, przy wczytywaniu zapisu), gra wypluła info, że mody wpływają na balans gry i osiągnięcia zostają wyłączone ... qrrr ... mod zastępujące UK(dla próby) gadki Dlatego zrezygnowałem z modem na ciężar ekwipunku. Dzisiaj znalazłem technika, który ulepszył mi kamizelkę i mam +8kg udźwigu i jest już nieco lepiej, ale nadal trzeba latać z fantami do sprzedawców, więc energetyki to najważniejsza rzecz w ekwipunku
caleb59 2 423 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Edytowane 25 Sierpnia przez caleb59 2
samsung70 493 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 15 godzin temu, PaVLo napisał(a): Dla próby wgrałem moda na polski dubbing, ale ku mojemu zaskoczeniu, przy wczytywaniu zapisu), gra wypluła info, że mody wpływają na balans gry i osiągnięcia zostają wyłączone ... qrrr ... mod zastępujące UK(dla próby) gadki Dlatego zrezygnowałem z modem na ciężar ekwipunku. Dzisiaj znalazłem technika, który ulepszył mi kamizelkę i mam +8kg udźwigu i jest już nieco lepiej, ale nadal trzeba latać z fantami do sprzedawców, więc energetyki to najważniejsza rzecz w ekwipunku jest mod, który przywraca osiągnięcia. nie wiem jednak czy działa czy nie Edytowane 25 Sierpnia przez samsung70
Funky Koval 246 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Kupiłem ale po godzinie poleciał zwrot. Optymalizacja tego szrota dalej leży. A kompa mam dobrego. Niestety, stan techniczny gry jest zły. 2 2
Reddzik 4 189 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia U mnie jest git z optymalizacją, ładnie działa. Różnica jest kolosalna. Nawet bez FG, to mam 70-90fps, czasem może lekko spaść na 60 parę, ale przeważnie nawet w mieście mam 70+ i to na 1440p DLAA + maks detale.
sideband 3 243 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Od strony CPU to tak, ale polecam wyłączyć RB gra mniej szarpie bez RB. A samo RB praktycznie nic nie wnosi do wydajności. 1
PaVLo 1 367 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 4 godziny temu, samsung70 napisał(a): jest mod, który przywraca osiągnięcia. nie wiem jednak czy działa czy nie Jest aktualizacja z 20 sierpnia do wersji 2.0.0, ale na razie radzę sobie bez niego https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/1493?tab=description 3 godziny temu, Funky Koval napisał(a): Kupiłem ale po godzinie poleciał zwrot. Optymalizacja tego szrota dalej leży. A kompa mam dobrego. Niestety, stan techniczny gry jest zły. Jaki to komp, że nawet w FHD nie daje rady?
PepePanDziobak 143 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 5 godzin temu, Funky Koval napisał(a): Kupiłem ale po godzinie poleciał zwrot. Optymalizacja tego szrota dalej leży. A kompa mam dobrego. Niestety, stan techniczny gry jest zły. coś mi się nie chce wierzyć Chyba że grasz na 1060 jak mój sąsiad w dniu premiery teraz gra na 5060ti i chwali że wsjo zapjerdala aż miło u mnie na 5900x +5070 + 32gb ddr4 , lata to cudownie zwłaszcza teraz po 2.0 2
samsung70 493 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia świetna gra, ale od weekendu znów wrocił mój syndrom, że wracam do domu siadam na kanape, myśle wracam walczyć o zonę, siadam i nawet steam nie odpalam bo mi się nie chce, ludzie ratujcie 1
ODIN85 5 175 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Pomyśl ile kasy poszło na kompa i że się nie może marnować.
samsung70 493 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 5 godzin temu, sideband napisał(a): Od strony CPU to tak, ale polecam wyłączyć RB gra mniej szarpie bez RB. A samo RB praktycznie nic nie wnosi do wydajności. rb? resize bar? 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Pomyśl ile kasy poszło na kompa i że się nie może marnować. tak robię, działa na chwilę 1
sideband 3 243 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Ta Ps. NV dodała RB do nowej wersji NVAPP to tylko świadczy, że mają wywalone sami sobie kombinujcie Edytowane 25 Sierpnia przez sideband
trybcio86 109 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia W dniu 24.08.2026 o 14:51, ODIN85 napisał(a): Obstawiam Corsair niet mam klawe steeseries apex 3 i myszke logitecha g203 i tylko w tej zawszonej grze mi sie tak dzieje. Wpisalem komende rozruchu -nogamepad moze pomoze bo ludziom tez sie dzieje to samo 1
Funky Koval 246 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Gówno tam. Ustawiłem epickie detale suwakiem. Do tego dlss quality, fg na on. Gra ma stutter, reaguje ociężale. Cb2077 bez problemu zapierdala w maks detalach z maksymalnym ray tracingiem. Dopiero na path tracing klęka. 1440p Rtx4080 4 godziny temu, PepePanDziobak napisał(a): coś mi się nie chce wierzyć Chyba że grasz na 1060 jak mój sąsiad w dniu premiery teraz gra na 5060ti i chwali że wsjo zapjerdala aż miło u mnie na 5900x +5070 + 32gb ddr4 , lata to cudownie zwłaszcza teraz po 2.0 Nie wiem na jakich detalach kolega gra. Ale w stalkerze chodzi o klimat, swiatlo i cień. A w dupie mam użeranie się z niekompetencja devów. Ta gra jest źle napisana I tyle. W ue5 trzeba umieć
Reddzik 4 189 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Ja mam Ryzen 7700 i RTX 4080S i nie ma problemów, gra działa o niebo lepiej niż na 1.9 i starym numerku UE5. Może procek za słaby
STALKER 171 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 16 minut temu, Funky Koval napisał(a): Gówno tam. Ustawiłem epickie detale suwakiem. Do tego dlss quality, fg na on. Gra ma stutter, reaguje ociężale. Cb2077 bez problemu zapierdala w maks detalach z maksymalnym ray tracingiem. Dopiero na path tracing klęka. 1440p Rtx4080 Nie wiem na jakich detalach kolega gra. Ale w stalkerze chodzi o klimat, swiatlo i cień. A w dupie mam użeranie się z niekompetencja devów. Ta gra jest źle napisana I tyle. W ue5 trzeba umieć Nie bądź troll.
Funky Koval 246 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, STALKER napisał(a): Nie bądź troll. Ale jaki troll. Ja poważnie. Kupiłem stalkera myślałem że se polatam po zonie w max detalach a tu zonie, silnik gry dostaje zadyszki. Dno jak na tyle czasu naprawiania produktu. 2 godziny temu, Reddzik napisał(a): Ja mam Ryzen 7700 i RTX 4080S i nie ma problemów, gra działa o niebo lepiej niż na 1.9 i starym numerku UE5. Może procek za słaby I912900k więc powinno być spoko. Ale nie jest tak się wkur**** że poleciał zwrot. Nie mówię, że grać się nie da. Da się. Ale ja oczekiwałem "smooth experience" a dostałem coś co od biedy działa. Edytowane 25 Sierpnia przez Funky Koval
lukadd 3 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 14 minut temu, Funky Koval napisał(a): I912900k Nie bawiłem się tym procem, ale gdzieś mi się obiło, że po wyłączeniu e-cores na tym procu powinien być lepszy minimalny i mniej stutterów. Ale to musiałbyś sprawdzić, ale kogoś podpytać kto w to grał na tych intelach. Edytowane 25 Sierpnia przez lukadd 1
sideband 3 243 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Wszystkie paski w prawo na 4080 genialny pomysł Chyba pierwsza styczność z grą na UE5.x Edytowane 25 Sierpnia przez sideband
j4z 1 995 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Jezu ja chyba znienawidzę epic za to, że go stworzyli.
Rekomendowane odpowiedzi