ODIN85 5 175 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, Funky Koval napisał(a): Nie, mam spore doświadczenie. I tu nie chodzi o poziomie detali bo jak dałem wszystko na minimum i bez FG to miałem podobne odczucia. Gra się.... drewnianie. Sterowanie na myszcze to mix lekkiego laga i m. smootheringa (engine gry musi to sam robić). Może tak jak kolega pisał odbiłem się bo jestem przyzwyczajony do nowszych produkcji a to był mój pierwszy od 10 lat kontakt ze stalkerem. 4k wszystko max,dlss q i fg i nawet na premierę dobrze latało. Edytowane 27 Sierpnia przez ODIN85 1
sideband 3 243 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 godziny temu, Funky Koval napisał(a): Nie, mam spore doświadczenie. I tu nie chodzi o poziomie detali bo jak dałem wszystko na minimum i bez FG to miałem podobne odczucia. Gra się.... drewnianie. Sterowanie na myszcze to mix lekkiego laga i m. smootheringa (engine gry musi to sam robić). Może tak jak kolega pisał odbiłem się bo jestem przyzwyczajony do nowszych produkcji a to był mój pierwszy od 10 lat kontakt ze stalkerem. Drewno to niestety to fakt. Trochę jakbyś grał w 20-letniego stalkera z lepszą grafą niektórym to nie przeszkadza
Stjepan 2 889 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia Na 1650 chodzi to czemu ma na RTX3050 nie chodzić.
samsung70 493 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Godzinę temu, maras2574 napisał(a): Ktoś powie o co chodzi z tym przewodnikiem ?!!!? Nie mam zamiaru z buta na Hałdę zadupcać to jest tak jakby fast Travel to jest po prostu taki fast Travel ta będziesz miał ze 2 lokalizacje do wyboru.
Stjepan 2 889 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia Ze Stalkerem 2 jest jak z trylogią Stalkera, No Man's Sky oraz Cyberpunk 2077. 1
Stjepan 2 889 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia Jeden jest DLSS zrównoważamy, drugi ultra wydajność, detale średnie. 1
Stjepan 2 889 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia Chodzi o grę na tym CFG: HP Pavilon Gaming 15: Ryzen 5600H, RTX 3050, 32GB DDR4 3200 CL22, 512GB SSD+1TB SSD
PepePanDziobak 143 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) W dniu 25.08.2026 o 21:40, Funky Koval napisał(a): Gówno tam. Ustawiłem epickie detale suwakiem. Do tego dlss quality, fg na on. Gra ma stutter, reaguje ociężale. Cb2077 bez problemu zapierdala w maks detalach z maksymalnym ray tracingiem. Dopiero na path tracing klęka. 1440p Rtx4080 Nie wiem na jakich detalach kolega gra. Ale w stalkerze chodzi o klimat, swiatlo i cień. A w dupie mam użeranie się z niekompetencja devów. Ta gra jest źle napisana I tyle. W ue5 trzeba umieć sąsiad ma 89 lat, nie mam pojęcia na jakich gra detalach , ale tam ma am5 i ddr5 + 5060ti więc podejrzewam że w 1440 na pewno większość na epickich leci , narzekał tylko że jest zbyt kolorowo na wersji 2.0 Ja u siebie całkowicie na maxa gram w 1440p i jedynie po premierze ( w 2024) były memory leaki ale miałem wtedy 4060 8gb vram, teraz nie mam się do czego przyczepić , oprócz tych cholernych łatek nadpisujących po 100gb na m2 Edytowane 27 Sierpnia przez PepePanDziobak 1
maras2574 1 236 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 14 godzin temu, samsung70 napisał(a): to jest tak jakby fast Travel to jest po prostu taki fast Travel ta będziesz miał ze 2 lokalizacje do wyboru. No właśnie nie ma żadnej opcji, żadnej lokalizacji, nie podobam mu się i ch... !! Poszedłem z papcia !
ODIN85 5 175 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Tu ciągle masz masę zbędnego chodzenia. Sztuczne wydłużanie gry.
maras2574 1 236 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Wiem o tym, DLC chcę ograć. Podstawkę przeszedłem na premierę, zaraz po Tobie
łukasz850 184 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Tu ciągle masz masę zbędnego chodzenia. Sztuczne wydłużanie gry. Klimat jest niesamowity.
samsung70 493 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 2 godziny temu, łukasz850 napisał(a): Klimat jest niesamowity. jest! BUT... trochę mnie już zaczyna drażnic to chodzenie, mam teraz już pełny plecak, a do najbliższej bazy gdzie będe to mógł sensownie sprzedać kilka dobrych km, więc albo wywalam, albo się z tym męczę, albo cisnę przez pół mapy... a z drugiej strony, fajną sobie immersję można zrobić jak się człowiek wczuje, że za każdym rogiem czeka śmierć, fajnie mi się szwęda po tym świecie, ale myślę, że i tutaj dojdzie do nasycenia i będzie irytować, póki co imersja jest fajna, dawno nie miałem czegoś takiego, że wczuwałem się w ten świat, fabularnie jestem przy etapie odpalania tego odbiornika na wieży. 1 1
PaVLo 1 367 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Na początku wydaje się, że punktów sprzedaży jest malo, ale mam już ich z 5-6 i do kazdego nie dalej jak kilkaset metrów, a żeby być szybciej, to biegam na energetykach. 1
Stjepan 2 889 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia 15 minut temu, PaVLo napisał(a): Na początku wydaje się, że punktów sprzedaży jest malo, ale mam już ich z 5-6 i do kazdego nie dalej jak kilkaset metrów, a żeby być szybciej, to biegam na energetykach. Ja mam narazie dwa, nie jest daleko, ale teraz ta Zona bardzo mi przypomina Zonę z dawnej trylogii, tak sobie odpaliłem S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla - Enhanced Edition, przeszedłem Kordon i wreszcie to jest ten klimat.
łukasz850 184 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 4 godziny temu, samsung70 napisał(a): jest! BUT... trochę mnie już zaczyna drażnic to chodzenie, mam teraz już pełny plecak, a do najbliższej bazy gdzie będe to mógł sensownie sprzedać kilka dobrych km, więc albo wywalam, albo się z tym męczę, albo cisnę przez pół mapy... a z drugiej strony, fajną sobie immersję można zrobić jak się człowiek wczuje, że za każdym rogiem czeka śmierć, fajnie mi się szwęda po tym świecie, ale myślę, że i tutaj dojdzie do nasycenia i będzie irytować, póki co imersja jest fajna, dawno nie miałem czegoś takiego, że wczuwałem się w ten świat, fabularnie jestem przy etapie odpalania tego odbiornika na wieży. Mozna wgrac moda na cięzar i energie.
samsung70 493 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 10 minut temu, łukasz850 napisał(a): Mozna wgrac moda na cięzar i energie. wgrałerm, ale mam tendencję do chomikowanie, i teraz znów mam pod korek
Kadajo 10 371 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Może Neural Rendering uratuje nowego Stalkera 1
Little Sun 78 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Nie wiem czy było ale obejrzałem sobie i w końcu ten A-Life widać że ogarnia i przypomina to w końcu przynajmniej częściową symulację Zony, nie jest idealnie ale do około 1.3 km od nas nawet poza zasięgiem renderowania dużo rzeczy się dzieje jest symulowanych i śledzonych. Render niestety to dalej tylko 100m wokoło gracza, ale przynajmniej nie ma tak jak w starszych wersjach że po wyśjciu z tego dystansu gra zapomina i nie śledzi stalkerów. Wręcz przeciwnie, walki, trasy, lootowanie może się dziać gdzieś daleko i możemy dojść do miejsca już po lub w trakcie tego i będziemy widzieć tego następstwa. 1
PaVLo 1 367 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia W grze jest dużo momentów, które przykuwają wzrok ... a ta anomalia szczególnie potrafi przy-kłuć 1
PaVLo 1 367 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) https://store.steampowered.com/news/app/1643320/view/710033254358450527 Tym razem patch 190MB i kolejne 130GB mielenia przez ten UE5 (tym razem 150GB) Edytowane 28 Sierpnia przez PaVLo
piet 45 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): Może Neural Rendering uratuje nowego Stalkera Cholera , może lepiej nie... Dopiero co wróciłem z urlopu w Zakopanem i daję słowo wygląda jak właściciel mojej kwatery (mega gość tak poza tym). 1
samsung70 493 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 3 godziny temu, PaVLo napisał(a): W grze jest dużo momentów, które przykuwają wzrok ... a ta anomalia szczególnie potrafi przy-kłuć takie zaczepne pytanko do tych co zaczęli grac po premierze wersji 2.0, jak daleko jesteście? Ile artefaktów i jak je zbieracie? bo mnie krew zalewa - jakieś tipy?
PaVLo 1 367 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Nie wiem ile jest lokacji, ale chyba coś koło 20, a ja do tej pory mam nie do końca odkrytych koło 4, mniej więcej coś takiego. Za mną 66h gry Co do artefaktów, to w końcu zdobędziesz lepszy detektor Hilka, który łatwiej znajduje artefakty w anomaliach. Taki mały trik, jak wchodzisz w anomalie, to możesz zdjąć zbroję i hełm, wtedy go nie uszkadzasz, ale wiadomo obrażenia są większe, jednak apteczki są łatwo dostępne 2
Rekomendowane odpowiedzi