Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Ja wole pada, ale jak ktos ma drewniane palce to moze faktycznie drewniane rece + drewniane K+M to najlepszy duet. Po 15 latach gry na padzie nie mam problemu z headshotami.

Ucz mnie mistrzu... Sorry ale 15 lat na myszce vs 15 lat na padzie i wiadomo kto wygra.

Chyba że jak w CoD, pad ma asystę do headów :E 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Jak będą takie cyrki na steam to

.. bne  🤣

Nie bój, w dniu premiery zaciągniesz JEDEN raz, już najnowszą wersję ... oby tylko potem takich cyrków nie robili :E

4 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Ja tak samo, ogram na padzie dla zwykłej wygody.

Ale wyłączysz wszelkie wspomagacze celowania? :E

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galakty napisał(a):

CoD, pad ma asystę do headów

Moj ostani CoD to Modern Warfare 2 z 2009 roku. Wtedy jeszcze K+M. Wylaczam wszystkie mozliwe wspomagacze. One tylko przeszkadzaja. Wylaczam tez wstrzasy kamery.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Póki co jest tylko jedna gra, której nie dałem rady ogrywać na padzie, mianowicie Far Cry 5 i po dziś dzień nie jestem w stanie określić co mi tam nie pasowało - czy gra była zbyt dynamiczna, czy też może czułość źle zbalansowana, nie wiem ale musiałem przerzucić się na K+M.

Jeśli tutaj odczuję jakikolwiek dyskomfort na padzie to również wracam do K+M - jestem rzadkim gatunkiem gracza, któremu pasuje jeden i drugi schemat sterowania więc jeśli któryś ma ułomności to przełączam się bezproblemowo.

Opublikowano
52 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie o to mi chodzi, w RTX HDR masz normalną kalibrację jak we wbudowanym HDR w grę. 

I o ile kojarzę to w CP2077 RTX wyglądał lepiej i brał więcej FPS. 

Pytanie tylko czy to faktycznie jest mapowanie pod HDR tak jak robi to AutoHDR czy ten RTX HDR nie robi czegoś bardziej na zasadzie ReShade?

Opublikowano
13 minut temu, caleb59 napisał(a):

Jeśli tutaj odczuję jakikolwiek dyskomfort na padzie to również wracam do K+M - jestem rzadkim gatunkiem gracza, któremu pasuje jeden i drugi schemat sterowania więc jeśli któryś ma ułomności to przełączam się bezproblemowo.

Gram na padzie dość dużo ale nigdy nie w strzelanki FPSy.

Najczęściej na padzie gam w gry z 3 osoby. Ograłem tak Horizonty czy LoU gdzie było trochę strzelania.

W niektóre gry gram nawet "hybrydowo". Np. w takie GTA5 jak jeździłem autkiem to pad jak strzelanie to na myszce. 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, galakty napisał(a):

Ucz mnie mistrzu... Sorry ale 15 lat na myszce vs 15 lat na padzie i wiadomo kto wygra.

Chyba że jak w CoD, pad ma asystę do headów :E 

Pad lepszy, dlatego we wszelkic cs'ach etc na mistrzostwach sie na nim gra, a nie czekaj.... :E 

20 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ale to i tak daje tylko 2-stopniowa skalę. Na padzie jest większy zakres. 

Pytales jak to robie to wytlumaczylem, to nie sa wyscigi gdzie otwarcie przepustnicy/wcisniecie hamulca ma znaczenie. Ja za to bede normalnie myszka w ekwipunku sobie wybierac rzeczy i nie bede sie pocic, przy obracaniu kamery. Ja wiele jestem przyjac i zrozumiec, bo sam czesto gram na padzie, ale gry gdzie trzeba sporo celowac a tym bardziej FPP to jest kpina na padzie. 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Dolicz godzinę bo nawet z szybkim netem to się będzie rozpakowywało trochę.

Po co rozpakowywać? Jak nie ma wczesnego pobrania, to grę i tak pobierze się w pełni bez rozpakowywania, co też zaoszczędzi się czasu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Pytales jak to robie to wytlumaczylem

Ok ale nie robisz tego i nie działa to tak precyzyjnie jak na padzie. 🤷 i myszka i pad mają swoje wady i zalety. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
8 minut temu, azgan napisał(a):

Pytanie tylko czy to faktycznie jest mapowanie pod HDR tak jak robi to AutoHDR czy ten RTX HDR nie robi czegoś bardziej na zasadzie ReShade?

Nie, to nie dziala na takiej samej zasadzie. 

4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ok ale nie robisz tego i nie działa to tak precyzyjnie jak na padzie. 🤷 i myszka i pad mają swoje wady i zalety. 

Jak nie dziala precyzyjnie, jak wlasnie dziala? Chce to ustawiam, nie chce to nie. NIe wiem w czym problem widzisz, mowiles, ze sie nie da, to CIe sprostowalem to teraz fikolki robisz, no po co? Maja, tak jak kazde urzadzenie, przy czym o ile nikt nie dyskutuje, ze w fife lepiej grac na padzie, w wyscigi na kierownicy o tyle takie pierdu pierdu, ze to na padzie sie super headshoty wali w fpp to troche smiech. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, azgan napisał(a):

czy ten RTX HDR nie robi czegoś bardziej na zasadzie ReShade?

ReShade to mozesz sobie zrobic w TV ustawieniem vivid. RTX hdr wykorzystuje AI i rdzenie Tensor do dynamicznego mapowania SDR na HDR.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, caleb59 napisał(a):

Póki co jest tylko jedna gra, której nie dałem rady ogrywać na padzie, mianowicie Far Cry 5 i po dziś dzień nie jestem w stanie określić co mi tam nie pasowało - czy gra była zbyt dynamiczna, czy też może czułość źle zbalansowana, nie wiem ale musiałem przerzucić się na K+M.

Zapewne też zagram na padzie, szkoda, że nie będzie obsługi pada dualsense, wtedy byłoby jeszcze lepiej, ale damy radę.

Co do pada vs k+m, znam kolesia na YT, kiedyś robił filmiki do BF3-4, grał na klawie, a od PS5 jak gra tylko na PS5, to normalnie łupie w BF2042 online crossplayem, powyłączał wszelkie assysty, zwiększył obroty na padzie, jak próbowałem jego ustawień, to nie mogłem się dostosować, obracanie gałką jest za szybkie, a on wszystkich leje na serwie, jest też jeszcze inny streamer, ale on typowy konsolowiec i widziałem jak ciśnie innych, jak ktoś ogarnięty to podoła, do tego odpalam na kompie BFa i grał na padzie.

Ja zaś nigdy nie wyłączam, nie zwiększam, ani nie zmniejszam ustawień asyst itp jakie domyślnie zostały wprowadzone do gry, i tak gram na padzie, taki RE 4 Remake, asysty ma wyłączone, a gram na padzie, bo mi lepiej, wszelkie Residenty to gram na padzie, Far Cry mi też nie przeszkadza, kwestia przyzwyczajenia się.

Opublikowano
41 minut temu, galakty napisał(a):

Wygra w czym? Ta gra to single player, nie ma tutaj żadnej rywalizacji.

• Upvote 1
Opublikowano

To sam ze sobą juz nie mozna rywalizować? Jak mam bić mobka 50% dłużej bo pad jest mniej precyzyjny to już nieważne, bo single?

Czekaj podłączę Guitar Hero i na nim przejdę Stalkera, przecież to bez różnicy bo nie ma rywalizacji :E 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kazdy niech gra na czym chce. Ja decydujac sie na pierwsza konsole PS3 bylem zmuszony do gry na padzie i po 15 latach doszedlem do takiego momentu, ze mi sie gorzej gra teraz na K+M. Jest przeogromna wygoda. Wiadomo, ze celowac myszka to mozna w pryszcza na twarzy oponenta, ale sterowanie klawiatura to dramat. Drewno, drewno i jeszcze raz drewno. Ja jestem w stanie poswiecic troche precyzji, bo wystarczy, ze trafie w glowe, ale za to wygoda to przepasc na rzecz pada. Trzeba sie tylko nauczyc grac bez wspomagaczy.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
9 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ta jak wg. Ciebie 50% dłużej będziesz ubijał mobka to znaczy, że granie na padzie to większe wyzwanie. :cool:

Raczej frustrację i wyrzucenie pada przez okno :E 

Ja rozumiem że ktoś woli pada, ale błagam, nie piszcie że precyzja jest taka sama jak na myszce. To jest możliwe tylko wtedy jak nie grasz myszką wcale i jesteś przyzwyczajony do pada. Gdybyście grali 50/50 to lepsze wyniki stawiam że zawsze będą na myszce. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galakty napisał(a):

a rozumiem że ktoś woli pada, ale błagam, nie piszcie że precyzja jest taka sama jak na myszce.

No wiadomo, nikt tutaj tego nie kwestionuje.

Poza tym co to za immersja granie na myszce, jak można się obrócić w 360* w ciągu 0.5 sec. Żaden człowiek tak się szybko nie obraca! Jakoś mało realistycznie. :P

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
24 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Dolicz godzinę bo nawet z szybkim netem to się będzie rozpakowywało trochę.

Nie bawiłem się już w takie aptekarstwo podczas moich, co warte podkreślenia, wielce skomplikowanych obliczeń :E 

Przyjąłem godzinę 17:00  za czas premiery światowej dnia 20 listopada Anno Domini 2024 oraz wyszedłem z założenia, że np. jacyś studenci w Japonii mogą mieć grę nawet w niespełna minutę czy tam dwie :P  

Ufam, że moje wyjaśnienia okażą się dla Waćpana satysfakcjonujące i będzie mi wybaczone to niezamierzone faux pas, które to mogło wprowadzić niektórych zacnych użytkowników forum w zakłopotanie za co korzystając z okazji nie omieszkam

Spoiler

908d230708_.jpg

NIE PRZEPROSIĆ!!!

Best regards :D 

• Upvote 1