Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jestem ciekaw w jakim stanie ta gra by była jakby nie przesuwali premiery... Ciekawe czy w ogóle oni moogli ją włączyć :E

No i też wracamy  do tego, że wcześniejsze materiały po prostu były kłamstwem.

Przecież by to postawić na nogi to jakiś rok lub więcej łatania. Chyba szybciej III wojna światowa będzie niż to będzie chulać :E

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Nie no, daje im miesiac :niegrzeczny:, bo tyle mi zajmie przejscie FFVII Rebirth.

Co ty nie ma szans patrząc na aktualny stan. Ja nawet wątpię by oni naprawili optymalizację jak to jest w jądrze silnika.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano

10 h i 0 crashy czy bugów jak powyżej na filmie..ale czar prysł wczoraj wieczorem. Bug przez który nie mogę zrobić questa pobocznego ( szczescie w nieszczesciu) ale też jednocześnie nie mogę wejść na teren "miasteczka" w rejonie zakłady chemiczne.Stoi strażnik przed bramą, z niebieską flagą czyli side quest, zaczyna sie dialog że nie może mnie wpuścic bla bla i nie mogę mu nic na to odpowiedzieć..nie ma żadnej opcji dialogowej żeby rozmowe zakonczyc i jedynym wyjściem z sytuacji jest altf4.  Widziałem na reddicie że sam nie jestem, dobrze że to side quest niby, no ale przydałaby mi się na mapie kolejna opcja szybkiej podróży, a bez wejścia na teren może być ciężar. Człowiek k***y dostaje przez coś takiego

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Taki trend że teraz wydają niedopracowane gry żeby kasa się zgadzała. Do poziomu Veilguard daleko i grę czeka długie łatanie.

Co by nie mówić to rzeczywiście Dragon Age The Veilguard przynajmniej od strony czysto technicznej wypada solidnie 

• Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, JeanPepin napisał(a):

10 h i 0 crashy czy bugów jak powyżej na filmie..ale czar prysł wczoraj wieczorem. 

To nie jest bug, tak dzialaja spawnpointy w tej grze. Ktoś tam w jakiejś recenzji napisał, że takie wymagania co do procks bo przecież symulacja całego świata w tle leci aka A-Life 2.0 :E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Najbardziej irytują mnie respawny przeciwników. Wchodzisz do budynku w całkowicie pustej lokacji, wychodzisz, a za chwilę pojawia się kilku NPCów niedaleko ciebie. Pop-in też psuje immersję, patrzysz przez lunetę z 200 metrów i widzisz tylko wieżę, a gdy podejdziesz na jakieś 50 metrów, nagle na jej szczycie pojawia się strażnik, cofniesz się parę kroków i on znika. Mogliby też umożliwić spanie w każdym łóżku czy na materacach w grze. Obecnie, żeby zmienić porę dnia, muszę iść do głównej wioski albo bazy, co jest trochę męczące.

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Jaycob napisał(a):

Jakiegoś npca znalazłem co jęczał z bólu i chciał abym go wyleczył, zrobiłem to, a ten pierwsze co zrobił, to wstał i odpalił szluga. :E

Miałem to samo.

Co do grania, to więcej czasu tracę na problemy techniczne, ustawienie gry niż samo granie, ciężko pchnąć fabułę do przodu jak co raz jakiś cyrk, jak nie crash, to drugi raz pojawił mi się problem z T-pose i 7fps na ekranie, a dopiero co odpaliłem grę, jeszcze nawet nie zdążyłem nic zrobić. Zmieniałem dla testu na 1080p + plus wszelkie dlss, ale nawet w 1080p nie da się grać przez te problemy techniczne, jak nie migotanie cieni - najgorsze jest to jak się wychodzi z budynku, wszystko jakby się ładowało przed nosem. Pierwszy raz mam taki cyrk, choć ostatnio praktycznie nie kupuję nowych gier, to tu się skusiłem i chyba źle zrobiłem, jestem mocno wku..rzony na to jak się gra, bywa ok, ale te babole są nie do naprawienia. Próbowałem wywalić shadery by od nowa zrobił, ale nie mogę się doszukać gdzie jest plik.
Dla mnie to ta gra lepiej żeby nie wyszła w takim stanie, niech spieprzają w podskokach. :wariat:
Sorka musiałem wylać swoje "żale" bo wczoraj straciłem tylko czas na próbie grania, bo ciężko się gra jak wszystko migocze dookoła. Kilka restartów gry z każdą zmianą ustawienia, czy to cieni czy co innego... masakra.

• Upvote 1
Opublikowano
52 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

10 h i 0 crashy czy bugów jak powyżej na filmie..ale czar prysł wczoraj wieczorem. Bug przez który nie mogę zrobić questa pobocznego ( szczescie w nieszczesciu) ale też jednocześnie nie mogę wejść na teren "miasteczka" w rejonie zakłady chemiczne.Stoi strażnik przed bramą, z niebieską flagą czyli side quest, zaczyna sie dialog że nie może mnie wpuścic bla bla i nie mogę mu nic na to odpowiedzieć..nie ma żadnej opcji dialogowej żeby rozmowe zakonczyc i jedynym wyjściem z sytuacji jest altf4.  Widziałem na reddicie że sam nie jestem, dobrze że to side quest niby, no ale przydałaby mi się na mapie kolejna opcja szybkiej podróży, a bez wejścia na teren może być ciężar. Człowiek k***y dostaje przez coś takiego

Uroki grania na premierę. Za parę miesięcy ktoś usiądzie nad tą grą, poczyta Wasze posty i pomyśli "o czym oni gadają?"

Niedawno były podobne przykłady - Dragons Dogma 2, teraz nawet Outlaws zaczyna dostawać zmiany gameplayowe, poprawki i mody, kiedy wszyscy grający na premierę już dawno pokończyli.

Opublikowano

To jest tuż po uruchomieniu gry, nawet minuty nie przegrałem. To już drugi raz mnie spotyka:

A tu drugi filmik, problemy z cieniami, doszedłem do tego, że problem powoduje włączona opcja promieni słonecznych, żadne cienie, światło.

Spoiler

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Yeah, padzisław mi w końcu działa :D 

Wyspałem się, siadłem na spokojnie i zacząłem po kolei wszystko sprawdzać i testować aby to rozkminić na weekend ;)   

Nie wiedzieć czemu w apce "Akcesoria Xbox" nie widzi mi oryginalnego pada do Xbox Series :E 

Tzn. widzi: dzieje się to samo, co w grze - zjawia się i znika, śliczny taki - Mister of America :P   Identycznie jak w grze - wypinam, podpinam, mignie na sekundę i go nie ma xD   

To wziąłem jakiś zamiennik od PDP co mam podpięty pod konsolę Series X i eureka kurła, appka go widzi, Stalker 2 również i nareszcie DZIAŁA <3 

Nie wiem, czy  to jest jakiś bug, szczęście, kwestia firmware'u czy może jakiś soft się gryzie ze sobą no ale wygląda na to, przynajmniej u mnie, że jak w apce akcesoria xbox się pojawia to w grze również.

@DżonyBi dzięki za nakierowanie w tę stronę <3 

S-T-A-L-K-E-R-2-Heart-of-Chornobyl-23-11

• Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Element Wojny Nigdy nie grałem w KCD, i nie wiem co było na premierze, widocznie to norma i tak ma być, dlatego jak się skuszę na premierę to staram się wybierać grę, ale tu trafiłem jak nasi "kopacze do bramki", więc mam przechlapane, jedynym plusem klimat a reszta to poziom góra 2/10 bym obstawił, szczególnie, że chyba tylko ja tak jadę po grze w tym wątku, bo nie będę się patyczkował i za co trzeba ganić to ganię, aktualnie jestem na "skraju załamania nerwowego" przez tę grę :P 

Opublikowano
11 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Oj kłamczuszki, a na reddicie zaczynają coraz większą imbe o to kręcić.

RDT_20241122_2212581865154759603245855.thumb.jpg.05cf62bc02f7e74e8ebbd6bcf95a17e7.jpg

56 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

To nie jest bug, tak dzialaja spawnpointy w tej grze. Ktoś tam w jakiejś recenzji napisał, że takie wymagania co do procks bo przecież symulacja całego świata w tle leci aka A-Life 2.0 :E

Mam wrażenie że cały ten szumnie zapowiadany system A-Life 2.0 wypada gorzej od tego co było w poprzednich odsłonach wliczając w to AI 🤭

Coś musiało tam pójść bardzo nie tak i mamy to co mamy

Przecież to aż śmiesznie wygląda jak 15 letnia gra robi to lepiej :lol2:

Ja rozumiem że graficznie tytuł zaliczył downgrade i większość z nas nie gra dla grafiki tylko klimatu i immersji no ale coś takiego to jednak bije po oczach bardziej niż brak RT/PT.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Reddzik napisał(a):

@Element Wojny Nigdy nie grałem w KCD, i nie wiem co było na premierze, widocznie to norma i tak ma być, dlatego jak się skuszę na premierę to staram się wybierać grę, ale tu trafiłem jak nasi "kopacze do bramki", więc mam przechlapane, jedynym plusem klimat a reszta to poziom góra 2/10 bym obstawił, szczególnie, że chyba tylko ja tak jadę po grze w tym wątku, bo nie będę się patyczkował i za co trzeba ganić to ganię, aktualnie jestem na "skraju załamania nerwowego" przez tę grę :P 

A ktoś inny zagra w to za 6 miesięcy i będzie się bardzo dobrze bawił. Dlatego z zasady omijam premiery, bo to dla mnie zbyt wiele - gry mają bawić i odprężać a nie stresować i doprowadzać do "skraju załamania nerwowego". Warto budować sobie listę do gier do ogrania i się jej trzymać, tak żeby nowe gry trafiały na biurko kiedy są już w pełni grywalne. BG3 i KCD najlepszy przykład - BG3 totalnie mi się zabugował po premierze, KCD w zasadzie nie działało w ogóle. Obie ograłem rok później i bawiłem się doskonale. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

@lamparcicho to nic nie zmienia, u mnie od początku apka akcesoria xbox "widziała pada" i mimo wszystko w grze zero reakcji, jedyne co się zmienia to jak nacisnę guzik "A" na padzie i tylko ten jeden wtedy układ sterowania w grze zmienia się i widzę w rogu ekranu ikonkę "A" z Xboxowego pada zamiast klawiaturowego "F" i to tyle.

Pad podpięty oryginalnym przewodem od Microsoftu dedykowanym do padów Xbox.

Edytowane przez caleb59
  • Sad 1