Reddzik 175 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Mam kilka gier, gdzie gra mi się wygodniej na klawiaturze z myszką, takie jak BG3, Pathfinder, Divinity OS2, i nawet hack slashe, bo jednak ogarnianie lootu jest dużo szybsze plus skille pod klawiszem a w takim Pathfinderze nie jest tak różowo, aniżeli latanie gałką po ekwipunku, ogólnie gram w 95% gier na padzie i mi takiemu tam Danielowi, gra się zajefajnie, szczególnie, że te nowsze gry mają dobrą implementację pada, nie ma z nim problemu, Cyberpunka ograłem na padzie dualsense z jego bajerami. Ostatnio ograłem Warhammera Space Marine 2 na padzie, do tego nie muszę siedzieć bliżej monitora, odsuwam się kawałek dalej, albo ciut podsuwam kanapę i siedząc na niej gram na padzie bo mi jest wygodniej. Zobaczymy co będzie ze Stalkerem jak się będzie grać na padzie. Ja miałem lepsze wyniki na padzie w BF na PS5 niż na kompie na myszce, ale ja nie jestem wymiataczem w multi, odpalę raz na ruski rok, i na padzie bywa, że gra mi się lepiej. Nie jestem graczem multi fps, więc nigdy nie osiągnę idealnej precyzji na myszce, i to zależy od gry, i tak gram w same single + czasem coopa przeciw PVE, a nie PVP.
galakty 180 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 5 minut temu, Jaycob napisał(a): No wiadomo, nikt tutaj tego nie kwestionuje. Poza tym co to za immersja granie na myszce, jak można się obrócić w 360* w ciągu 0.5 sec. Żaden człowiek tak się szybko nie obraca! Jakoś mało realistycznie. A to da się poprawić tylko wtedy by nikt nie grał. Rozwiązanie jest mega proste, podam na przykładzie gierek czołgowych: Większość gier działa tak, że myszka jest na sztywno przyklejona do celownika, tam gdzie ruszysz myszką tak wieża/działo się porusza, baaardzo duża precyzja co do piksela Dla przykładu stare gry (nie pamiętam nazwy) albo z nowych GHPC ma takie rozwiązanie, że myszką dajesz wektor i siłę, a działo rusza się jakby "w budyniu" i nie jest przyklejone do myszki 1:1. Można też to nazwać bezwładnością? Ciężko opisać. W strzelance można zrobić coś podobnego, do tego większy recoil itp, ale wtedy by się ludzie zapłakali Edytowane 1 godzinę temu przez galakty 3
Joloxx9 118 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, Jaycob napisał(a): No wiadomo, nikt tutaj tego nie kwestionuje. Poza tym co to za immersja granie na myszce, jak można się obrócić w 360* w ciągu 0.5 sec. Żaden człowiek tak się szybko nie obraca! Jakoś mało realistycznie. Przeciez na padzie tez mozesz ustawic predkosc obrotu i magia realizmu pryska. Nie kazdy, gra z dpi 16K
DżonyBi 162 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, Reddzik napisał(a): Mam kilka gier, gdzie gra mi się wygodniej na klawiaturze z myszką No np. w RTSy czy izometryczne RPGi ja też nie wyobrażam sobie grania na padzie, ale u mnie takie gry stanowią 3% biblioteki. 1
Joloxx9 118 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, galakty napisał(a): A to da się poprawić tylko wtedy by nikt nie grał. Rozwiązanie jest mega proste, podam na przykładzie gierek czołgowych: Większość gier działa tak, że myszka jest na sztywno przyklejona do celownika, tam gdzie ruszysz myszką tak wieża/działo się porusza, baaardzo duża precyzja co do piksela Dla przykładu stare gry (nie pamiętam nazwy) albo z nowych GHPC ma takie rozwiązanie, że myszką dajesz wektor i siłę, a działo rusza się jakby "w budyniu" i nie jest przyklejone do myszki 1:1. Można też to nazwać bezwładnością? Ciężko opisać. W strzelance można zrobić coś podobnego, do tego większy recoil itp, ale wtedy by się ludzie zapłakali GHPC jest mega irytujace przez to Jednak w czolgu masz normalnie stick, i jak swoj podpialem to sie celowalo spoko, ale niestety, wtedy jazda jest troche pokraczna. Dlatego ciezko przypisac wszystko do 1 osoby. 1
Jaycob 131 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Przeciez na padzie tez mozesz ustawic predkosc obrotu i magia realizmu pryska. Nie kazdy, gra z dpi 16K Niby tak, ale ogarniecie 100% czułości na padzie to już wyższa szkoła jazdy - przynamnjiej dla mnie. Sam gram na jakiś 60%. Na myszce taki obrót to pryszcz.
Joloxx9 118 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Jaycob napisał(a): Niby tak, ale ogarniecie 100% czułości na padzie to już wyższa szkoła jazdy - przynamnjiej dla mnie. Sam gram na jakiś 60%. Na myszce taki obrót to pryszcz. No pryszcz, ale nikt nie gra z takim DPI
galakty 180 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Joloxx9 tam znowu przesadzili, bo o ile w T-55 jest to w miarę realistyczne, o tyle jak masz M1 no to litości, tam wszystkim kieruje komputer
Joloxx9 118 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, galakty napisał(a): W strzelance można zrobić coś podobnego, do tego większy recoil itp, ale wtedy by się ludzie zapłakali Ekhm niedawny update army, dodal takiego realizmu, ze ludzie przestali grac wlasnie przez recoil 1 minutę temu, galakty napisał(a): @Joloxx9 tam znowu przesadzili, bo o ile w T-55 jest to w miarę realistyczne, o tyle jak masz M1 no to litości, tam wszystkim kieruje komputer 2 minuty temu, galakty napisał(a): @Joloxx9 tam znowu przesadzili, bo o ile w T-55 jest to w miarę realistyczne, o tyle jak masz M1 no to litości, tam wszystkim kieruje komputer To jest M1 z 1985r, tam komputer tylko pomagal w celowaniu chyba
Reddzik 175 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): No np. w RTSy czy izometryczne RPGi ja też nie wyobrażam sobie grania na padzie, ale u mnie takie gry stanowią 3% biblioteki. Nom, ale ja takie gry lubię i grywam, z RTS to ostatnio tylko Warhammer Total War 3, ale ta gra nie ma wsparcia pada, co jest normalne, i dlatego nie zrezygnuję z kompa, bo takie gry to platforma dla PC. 1
ODIN85 290 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Granie z autoaimem na padzie to jak granie na kodach
Jaycob 131 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie autoaim tylko Aim Assist, a to ogromna różnica.
ODIN85 290 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Zwał jak zwał. Pad jest do konsoli a do kompa k+m
Szambo 3 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Czekam oczywiście z niecierpliwością, ale też mam pewien dystans. Na premierę nie ogram, poczekam na recenzje i opinie o technikaliach. Nie mam RTX 4090, tylko 4060TI, więc trzeba być czujnym. 1 1
Reddzik 175 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A to co na kompie nie można grać na padzie? Konsola to nie komputer w środku? 1
Jaycob 131 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Zwał jak zwał. Pad jest do konsoli a do kompa k+m Nie, to jest różnica. Dla mnie pad do kompa i konsoli. 1
blabla123 39 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 5 minut temu, ODIN85 napisał(a): Zwał jak zwał. Pad jest do konsoli a do kompa k+m Do RTS/FPP tak ale inne gatunki mimo wszystko na padzie ogrywam. Edytowane 1 godzinę temu przez blabla123
galakty 180 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pada używałem przy PC tylko do Forzy itp, tak to nawet głupi Tomb Raider jest dla mnie niegrywalny.
Reddzik 175 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) A widzisz panie @galakty a ja każdego TR(gry mam na steamie) ograłem na padzie, jak złapałem za myszkę to jakoś dziwnie mi się grało, nie dałem rady i wróciłem do pada. Tak samo jak TLOU, Horizon ZD czy FW ograłem na padzie na konsoli, a spróbowanie gry w Horizon ZD na klawie było dziwnym uczuciem, bo brakowało mi tego co miałem na padzie, podłączyłem pada i od razu odnalazłem się w grze. Edytowane 1 godzinę temu przez Reddzik
galakty 180 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pewnie kwestia przyzwyczajenia, 99% czasu używałem myszki, jedyną konsolę jaką miałem to X360 i grałem w Forze albo coś podobnego, tak to wszystko na PC ogrywane. 1
Digger 63 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W Empiku coś się ruszyło przy zamówieniu, może dzisiaj wyślą.
zozolek 2 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Jest masa tytułów gdzie gra na padzie jest o wiele przyjemniejsza. Wszystkie soulsy, assasyny, DIABLO 4, spidermany, batmany platformówki czy porty z playstation... Edytowane 1 godzinę temu przez zozolek
lamparcicho 188 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pad, K+M a co z kierownicą? Nikt nigdy nie próbował grać w CS'a na kierownicy i eee yyy strzelać pedałem?
dawidoxx 53 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Jaycob napisał(a): Nie, to jest różnica. Dla mnie pad do kompa i konsoli. Ja jak mam ochotę pograć na dużym ekranie to biorę kompa do salonu biorę pada albo bezprzewodowa klawe/ myche i gram 😁 w zależności od gry ale ostatnio wolę grać na k+m 2 1
Rekomendowane odpowiedzi