Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtrącę się Wam 
Nikt nikogo nie wyśmiewa, tylko zwyczajnie karta ma kolorystykę ala lalki barbie i jak komuś się podoba to niech sobie kupuje, ale nie odbieraj prawa ludziom do pośmiania się z czegoś co wygląda dla nich po prostu śmiesznie. Jakby mi 20 lat temu ktoś pokazał taką kartę, to bym był w 100% przekonany, że to powstało jako parodia, dla żartu. 

PS. Linijka na temat: Pogadanka Digital Foundry zawiera info, że Radosław wyciąga w demku AMD, w scenie z bogatszym RT (a może i PT) całe 30fps, i to już po upscallerach i przy mocno pływająych plamach w cieniach (szum z denoise'u i obróbce AI) więc żadnego przełomu z RT na Radeonach nie ma się co spodziewać po RDNA 4.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

wracam na laba

Ja też brałbym gdyby była w dobrej cenie, oni jak chcą mogą sobie kupić odpowiednika w RTX 50, bo też wydadzą, nie muszą zazdrościć.;D

Tak ma kolorystykę "dziwną" szczególnie na wentylatorach, ale backplate mi się podoba.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

PS. Linijka na temat: Pogadanka Digital Foundry zawiera info, że Radosław wyciąga w demku AMD, w scenie z bogatszym RT (a może i PT) całe 30fps, i to już po upscallerach i przy mocno pływająych plamach w cieniach (szum z denoise'u i obróbce AI) więc żadnego przełomu z RT na Radeonach nie ma się co spodziewać po RDNA 4.

To co gadał Zmasło w swoim filmiku, że w tym demku technologicznym jakie widział, z RT i zaszumionym obrazem w ok 5fps, ze wszystkimi włączonymi "bajerami" i odszumieniem obrazu zrobiło ponad 30fps - nie pamiętam dokładnych liczb. On też opowiadał o jakiś nowych technologiach w tym demku.

Co do samego RT, to trzeba poczekać na testy w grach.

Opublikowano
9 minut temu, Tornado3 napisał(a):

Nie ryzykował bym na chińskim kablu 

Ten chiński kabel bez problemu obsługiwał podkręcone 4080 i nic - nawet ciepły nie był. Teraz z ciekawości porównałem go do oryginalnych przewodów z Corsair RM750 i chińczyk ma grubsze żyły, oczywiście porównanie z zewnątrz.

Opublikowano (edytowane)

Cześć, może głupie pytanie ale na kartach NVidii wykorzystywany jest domyślnie niepełny schemat RGB (zakres dynamiki 16-235). Jak takie coś ustawić w sterownikach dla Radeonów? 

Edytowane przez LionCFS
Opublikowano (edytowane)

Nie mam karty AMD, ale youtube pokazuje to

W zakładce "Display Option", tu bym szukał
obraz.thumb.png.04069fd1ab214405832caa66f40c817d.png

obraz.png.19704f94ffbc2ad4456180683b35b847.png

To jest z wideo Ancienta, który pokazuje cały panel sterowania u AMD. Ja już obcykałem co i jak przed zakupem karty, bo ostatni raz miałem z nim do czynienia w 2018/2019, wtedy jeszcze stara wersja.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1