Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@wkamil73 Dzięki.

A jak tam hotspot? W tym filmiku Owena gdzie był Devil był hotspot na poziomie chyba 95*, ale rdzeń miał ponad 60* o ile pamiętam.

Sprawdzaliście te ustawienia ze Smarka w grach? Bo faktycznie da się ustawić Radeona tak że Smarka przejdzie, ale w grze się wywali po 30 sek.  ;) 

Opublikowano
28 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ale ja się odniosłem do wypowiedzi gościa z UK OC, która komentowałeś, a nie do polskich cen. Wyjaśniłem ci skąd był ten asrock taki tani ? Wyjaśniłem ;)  A resztę twojego pierdololo mnie nie obchodzi i temat polskich cen. 

Użyj najpierw mózgu zanim coś zaczniesz sapać ;) 

To ty włożyłeś wypowiedź gościa z UK do polskich cen. Cały czas gadamy o cenach w Polsce. Guzik mnie obchodzi UK. Sapać to sam zacząłeś gościu ja tylko odbiłem twoją piłeczkę obsmarkaną. Ty idź wyłącz mózg bo Ci nie pomaga.

Opublikowano

Musicie cały czas się napinać? Nie można dyskutować spokojnie? Mamy już kilka sztuk kupionych to można się od właścicieli dowiedzieć co to warte, ale zamiast tego ciągły konkurs na wiadomo co.  :/ 

Opublikowano

@deathrabit Bardziej powinieneś opisać FSR 4 mod dla gier DLSS 2+. W sumie jak pamiętam to w ten sposób odpalałem FSR 2.0+ w cyberpunku bo na początku tylko tak się dało bez oficjalnego wsparcia i było to niewiele gorsze od późniejszej oficjalnej implementacji.
W sumie takie tymczasowe rozwiązanie z FSR 4 to całkiem ciekawa opcja.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, hopes napisał(a):

To ty włożyłeś wypowiedź gościa z UK do polskich cen.

Oczywiscie bo czy to u nas czy w UK ten model byl w ograniczonej ilosc mrsp stad na morele ktos kupil za 2999zl i skad wynikala ta cena to tez wyjasnilem na przykladzie goscia z UK, tak samo jak wyjasnilem, ze ten model nigdy nie byl i nie bedzie w cenie mrsp bo to wyzszy model ;) Wiec z mojej strony ci wszystko wyjasnilem. EOT

obraz.png.68c2e3fa4658906040b49d177d4d0c38.png

obraz.png.f14c02e996fbcb0e97f26b0608929cde.png

obraz.thumb.png.c3f80c61d5f6f53d322eb34681b0b3cf.png

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
4 godziny temu, wkamil73 napisał(a):

IMG_20250310_162944.thumb.jpg.c1925ca972de1d33bc1be538bbdcbfe3.jpg

Fajny koteł, ale nie boicie się, że się otrze o coś, i taki naładowany elektrostatycznie otrze się o kartę?

PS. Kiedyś to AMD miało pasujące stery. Catalyst.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mar_s napisał(a):

@wkamil73 Dzięki.

A jak tam hotspot? W tym filmiku Owena gdzie był Devil był hotspot na poziomie chyba 95*, ale rdzeń miał ponad 60* o ile pamiętam.

Sprawdzaliście te ustawienia ze Smarka w grach? Bo faktycznie da się ustawić Radeona tak że Smarka przejdzie, ale w grze się wywali po 30 sek.  ;) 

Ciepło 😁 Ale PC jakoś dziwnie ustawił krzywą, gpu idzie pod korek a tam wentyle kręcą się na 920... muszę to ogarnąć.

Ustawienia UV okazały się zbyt optymistyczne, wydaje się, że na początek -50 będzie śmigać, też do dalszej weryfikacji. Co ciekawe zweryfikowało to diablo4 , bo cp2077 nie miał z tym problemu 😁

I jeszcze fotki zestawu

IMG_20250310_231813.thumb.jpg.5f4ecdfa46294f16f4f42d4f6d355930.jpg

IMG_20250310_231839.thumb.jpg.7e24a79c7d87369e1aec83cdef1c1525.jpg

2 godziny temu, VRman napisał(a):

Fajny koteł, ale nie boicie się, że się otrze o coś, i taki naładowany elektrostatycznie otrze się o kartę?

PS. Kiedyś to AMD miało pasujące stery. Catalyst.

Nie strasz kotka 😆

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Ale wiesz że niektóre modele jak Red Devil czy Nitro+/Pure mają taką dopłate do chłodzenia że minimalna cena wychodzi 3100zł za 9070 więc to wszystko zależy od modelu, Hellhound akurat ma mniejsza marże od wymienionych.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)

W grach na troche innych ustawach

Gpu -300MHx

Vcore -80mV

Mem 2800MHz

PL -25

gpu okolice 44-45stopni,

hotspot 71,

mem 74

Z extremum jakim jest Plague Tale Requiem wyniki pokazywalem wczesniej na kilku screenach.

@Lameismyname

Dobra cena to taka jaka jestes sklonny zaplacic uznajacz zakup za udany.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
4 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

na Amazonie (chyba sprzedawał NR INFO) za 3375zł. 

Ja bym w ogóle odpuścił gpu z niemieckiego Amazona, ta ich gwarancja ogólnie nie jest wcale taka dobra, a przede wszystkim krótsza.

A już szczególnie jak kupujesz od firmy trzeciej, a nie samego Amazona.

Te temperatury układu są absurdalnie niskie, to jest chyba jakiś błąd po prostu, takie temperatury to są możliwe na bloku wodnym ale nie na powietrzu.  :) 

5 minut temu, Zachy napisał(a):

gpu okolice 44-45stopni,

hotspot 71,

mem 74

Opublikowano

Szkoda że Raja nie doczekał... ;D 

Jest coraz więcej filmów na temat tego że ceny które teraz mamy to jest obniżka czasowa wynegocjowana przez AMD, jeżeli to się potwierdzi to kolejne dostawy kart będą minimum kilkadziesiąt dolarów droższe.  

Ale dobra wiadomość jest taka że w DE ceny 9070 już zaczęły spadać, a przynajmniej mamy pierwsze promocje, najwyraźniej słabo się sprzedają.  :P 

• Upvote 1
Opublikowano

@Zachy @wkamil73 A czy te wasze "kręcenie" suwakami zegarów coś daje w ogóle? Bo chyba derbauer coś wspominał że tylko UV zmienia zegar, a suwaki na razie nie działają.

Bo zejście z zegarem rdzenia o 300 Mhz, i wynik 15480 graficznych w TSEx chyba się trochę nie zgadzają.

Ciekawy byłby test -300, stock, no i oc ile się da  :E