RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez miro · Opublikowano
nawet jeśli kupił kompa wysyłkowo, przez pół rok nikt się nie kapnął że uzywa tylko ntegry, bo to wcale nie jest przypadek odosobniony, że ktoś podłącza do płyty zamiast do grafiki.. to pozostaje pytanie, jak do cholery to było skręcone, przecież ktoś to złożył do kupy, instalował system, potem sterowniki, nawet na stole podłączasz monitor żeby posprawdzać i nie do intergy raczej.. dziwne -
Przez Kris194 · Opublikowano
Mam nadzieję, że któregoś pięknego dnia nasz kontrwywiad znajdzie kwity na to towarzystwo i dobierze im się do tyłka tak mocno, że pożałują zadarcia z RP. -
Przez Send1N · Opublikowano
Tutaj fotka ze zwykłego tomahawka tak wygląda generator: Gdzieś przeczytałem że MAX go nie ma, @miro ty chyba tez pisałeś ostatnio na ten temat coś mi świta? -
Przez VRman · Opublikowano
W pełni to tylko grabber (dedykowany sprzęt) Mógłbyś pokombinować z jakością. Jakiś gówniany bitrate może zbić narzut nagrywania do pomijalnych wartości, ale oglądanie tego nie będzie przyjemne Przed erą ShadowPlaya Nvidii bawiłem się w nagrywanie FRAPSem bez kompresji na RAMdysk. Tylko że to starczało na kilkanaście sekund nagrania we wspaniałej rozdzielczości 540p, bo ustawiłem 1/4 z 1080p60. Ale działało i na oko wydajności nie psuło, choć nagrywałem bardzo lekkie gry. Była też tam we FRAPsie opcja bezstratnej kompresji 4:1, ale nie pamiętam czy z niej korzystałem, bo to było już kilkanaście lat temu. Miałem już SSD ale z tym nie chciało działać mimo że nagrywanie miało 70MB/s, a dysk spokojnie wykręcał 350MB/s. Jak to teraz jest to nie wiem. Od tamtej pory dyski są na M2, a nie na SATA3, proce mają 2-4x więcej jaj, Windowsy są inne. Kij wie. Co do sprzętu to tanio to 1080p60. Drożej ale nadal tanio 1080p120. Niestety dalej to już koszty lecą niemal pionowo do góry, ale dobrze że nie celujesz w 4K120 bo to już tylko dla tych, co na tym sprzęcie robią coś komercyjnie.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź