Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie z nie jednego kotła kiełbasę jadłeś więc ci zaufam xD jak znam życie to to jest raczej problem psychologiczny u większości :E gdyby usuneli podgląd na temp vram jak nvidia na hs to nagle by go nie było ;D

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Jak zajdzie taka potrzeba na razie mi się nie chce :E :cool: swoją drogą to zna ktoś sklep PC-Projekt z krakowa? legitny?

Możesz spokojnie od nich brać, są już kupę lat na rynku, nie jest to jakiś krzak który na chwilę się pojawił i przepadł.

Jeszcze w czasach am2 osobiście brałem u nich na sklep w którym pracowałem Abity KN9, bo nie miał ich wtedy w Krakowie nikt poza nimi. To jeszcze były czasy, gdy się jeździło osobiście do hurtowni (action, pronox) no i czasem jeszcze sklepy jeśli hurtownie nie miały czegoś :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz tylko niech pojawi się w większej ilości tytułow

Widze że ktoś już się połakomil na flashowanie biosu 

Po podmianie Biosu wychodzi praktycznie XT jeśli idzie o pobór i zegary tyle że mniej jednostek 

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
4 godziny temu, Frog67 napisał(a):

Widze że ktoś już się połakomil na flashowanie biosu 

Po podmianie Biosu wychodzi praktycznie XT jeśli idzie o pobór i zegary tyle że mniej jednostek 

Teraz to już całkiem gwóźdź do trumny RTX 5070 non-XT.
Swoją drogą fajna przygoda dla grzebacza - dorwać po taniości na promce RX 9070, wgrać VBIOS od 9070XT, pójść solidnie w OC/UV.

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

A po co ci niestabilna karta?? Przeciez to nie działa dobrze, a ludki teraz beda robic filmy pod kliki na YT bo to dobrze sie przyjmuje ;) Kareta pod jednego smarka, zeby pokazac wzrost wydajnosci.

To zwracam honor. Tak naprawdę obejrzałem ten filmik i wydał mi się obiecujący, a widzę, iż temat "świeży" to nie kopałem info.
Podświadomie pewnie przyjąłem, że jest OK jak to bywało w przypadku wielu kart u czerwonych. Takie złoto dla zuchwałych.
Może pamiętasz jak na labie męczyliśmy RX 5600 od ASRocka. Z marszu 5600XT się robiło z 10% boostem + trochę z VBIOSów 5700/5700XT się zaczerpnęło.
Niestety poległem wtedy na 0 RPM, za cholerę nie szło tego odpalić.
Wręcz z nadzieją popatrzyłem na to wgrywanie VBIOSu z 9070XT do 9070 ale skoro to takie clickbaity to szkoda.

Opublikowano
1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Teraz to już całkiem gwóźdź do trumny RTX 5070 non-XT.
Swoją drogą fajna przygoda dla grzebacza - dorwać po taniości na promce RX 9070, wgrać VBIOS od 9070XT, pójść solidnie w OC/UV.

Tak po łebkach obejrzałem ten filmik, ale wychodzi że trzeba jeszcze mieć programator z klipsem i dostęp do biosu na karcie.

Czyli na starcie odpada pewnie z 90% użyszkodników.

Opublikowano

@Mar_s Tak, ja też po łebkach poleciałem. Softowo pewnie pojawi się jakiś program do wgrywania nowych VBIOSów to i programator nie będzie potrzebny. Tego jestem pewny. Kiedy? Nie wiadomo.
Ogólnie koncepcja ciekawa - zbliżyć się mocno wydajnościowo do RX 9070XT który jest konkurentem 5070ti. Pożyjemy zobaczymy. Jak to jakieś baity jak kolega @Phoenix. to szkoda sobie głowy zawracać.
W sumie złapaliśmy się jak leszcze na jakąś gadającą głowę ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Tak po łebkach obejrzałem ten filmik, ale wychodzi że trzeba jeszcze mieć programator z klipsem i dostęp do biosu na karcie.

Czyli na starcie odpada pewnie z 90% użyszkodników.

raczej 99%... :D 

Opublikowano (edytowane)

Zrobić coś z czegoś czym nie jest, prawie zawsze nie wychodzi tak jak chcieliśmy :) Frankenstaina przypominać chyba nie trzeba 

Niech więcej takich filmików robią to będzie później wysyp tematów "Panie karta mi przestała działać" 

@Phoenix. ile żeś kart ZAMORDOWAŁ? morderco :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Ale jak patrze sobie tutaj, no test jakich wiele, jednak gdy patrze na doły jak to wygląda na AMD a jak na Nvidii to albo AMD tak się postarało albo u zielonych coś jest mocno nie tak, momentami to przepaść jeśli idzie o najniższe doly i wcale tu nie ma mowy o Vram bo się zapchał nic z tych rzeczy (no może poza ewidentnym Indianą)

Edytowane przez Frog67