Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Kadajo napisał(a):

Se wzięło i odpadło...

A ją tę kartę za shrouda łapałem i przenosiłem :E

To jakaś grubsza akcja bo więcej osób tam się zgłasza. 

39 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Takie drgania miał od wentylatorów że same śrubki popuściły :D 

To nie śrubki tylko te kołki w które się wkręca śrubki poddają się i łamią 

Dałem linka do reddita osobie która kupiła Reapera. Szybko odpisał, że zwróci na to uwagę. 

Edytowane przez Pentium D
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Jedi88 napisał(a):

Wentylatory karty są mocne i nastawione na to, żeby pchać powietrze skutecznie przez radiator. Każdy wentylator zawsze jest mocniejszy w układzie pchania, niż zasysania. Takie wentylatory z grafiki nie zaciągną sobie powietrza, nawet przy ściągniętym boku jeśli w obudowie nie ma przepływu.

Ja mam ustawione u siebie od 2 lat tak że w idle czy tam podczas korzystania z przeglądarki tylko na chłodnicy cpu dwa slimy 140 pracują na niesłyszalnych 500rpm i to samo na grafice 500rpm, wszystkie wentylatory w budzie są całkowicie wyłączone i dopiero jak odpalam jakąś grę to włączam drugi profil gdzie zaczynają się kręcić robiąc przeciąg w budzie mimo to karta bez żadnego obiegu powietrza w obudowie na tych 500rpm ma okolice 35 stopni zamiast 50 na trybie pasywnym podczas oglądania filmów na YT gdy włączę akcelerację sprzętową w przeglądarce i to wszystko przy zamkniętej budzie także nie wiem skąd takie wnioski :)

8 godzin temu, Jedi88 napisał(a):

Każdy wentylator zawsze jest mocniejszy w układzie pchania, niż zasysania.

To nie jest prawda, wentylator ma tą samą wydajność w push jak i w pull i nie raz zostało to potwierdzone, chyba że miałeś na myśli coś innego :Up_to_s:

1 godzinę temu, killbwoy napisał(a):

pomogło wyłączenie ograniczenia max FPS w adrenaline

A nie użyłeś czasem radeon chill jako ogranicznik klatek przykładowo w ten sposób? :E 

1.png

bo jeżeli zostawiłeś wartość w bezczynności inną niż szczytową to chill działał jak chill a nie lock'er fps :E i stąd mogłeś mieć tą sekundową ścinkę bo karta zrzuciła nagle gwałtownie zegary w celu oszczędzania energii.

Edytowane przez Send1N