Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tornado3 napisał(a):

On miał jakiś czas temu bodaj 2080ti ale znalazł kupca, bo wyczuł że zarobi 50zł :lol2:. Gosc kupuje karty wychwala pod niebiosa po czym robi zwrocik konsumencki i tak się bawi od dłuższego czasu. Im taniej coś kupi tym więcej wodolejstwa na forum

A najlepszy jest tekst z działu kupię, że kupi kartę, ale taką która za pół roku sprzeda bez żadnej straty :D 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 4
Opublikowano
20 minut temu, wallec napisał(a):

Kup Radka i pochwal jaki super zakup po tym jak doznałeś rozkoszy rtx z dlss i fg

Miałem 6900XT Ultimate, które zmieniłem na 4080 i używałem DLSS w cyberpunku, a FG w cyberku i Horizonie przez półtora roku. I wiesz co ? Orgazmu i podniety nie miałem ;)  Znajdź Ty sobie kobietę i zamocz to zobaczysz co to podnieta bo chyba jest ci to obce skoro takie pierdolety w grach to dla Ciebie rozkosz a na ręcznym to pewnie codziennie do tych kart jedziesz 🤣

• Like 1
  • Haha 7
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wkamil73 napisał(a):

Akurat zleci...

Zleci zleci chyba że barany nadal będą kupować w tych cenach, na razie 5070 ti leży na xkomie.

Ja mam czas, czekam i patrzę na ten cyrk z boku do maja/czerwca :wariat:

Edytowane przez Brolly
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, wallec napisał(a):

I lepiej upolować coś w dwa dni na outlecie 1000zl taniej niż normalnie, niż polować na przepłacone produkty, na których się tylko traci.

Nie wiem co Wy/Ty niektórzy macie z tymi outletami, innymi używkami i porównywaniem cen do nowych GPU :E 

A co do wykresów to wykres się zawsze znajdzie :E 

2.jpg

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Miałem 6900XT Ultimate, które zmieniłem na 4080 i używałem DLSS w cyberpunku, a FG w cyberku i Horizonie przez półtora roku. I wiesz co ? Orgazmu i podniety nie miałem ;)  Znajdź Ty sobie kobietę i zamocz to zobaczysz co to podnieta bo chyba jest ci to obce skoro takie pierdolety w grach to dla Ciebie rozkosz a na ręcznym to pewnie codziennie do tych kart jedziesz 🤣

Też bym palił Jana jakbym miał rtx 4080...ciach, bez sensu

Ps. Ale i tak dziękuję że mi napisałeś że warto kupić 4070ti super palit game rock nówkę za 3200, bo już miałem jej nie brać i teraz kupowanym 9070xt za 3790 xD

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)

Ja nie pytam czy wprowadził czy nie tylko czy wiecie jak z kulturą pracy w tym modelu.

Chhallenger to chyba najprostszy z modeli Asrocka tylko czy jest tak zły jak słynny Ventus od MSI czy niekoniecznie.

Edytowane przez loctor
Opublikowano
25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

A najlepszy jest tekst z działu kupię, że kupi kartę, ale taką która za pół roku sprzeda bez żadnej straty :D 

Jakby ci walec mózg rozjechał, podobnie byś  uczynił 

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, bokiel napisał(a):

I dostawa 8 kwietnia już chyba po nowej dostawie ;)

Znając te daty na amzonie z czasów szału na kopanie krypto, to pewnie w przyszłym tygodniu wyślą. 

Opublikowano
10 minut temu, loctor napisał(a):

Asrock Challenger miał ktoś z was? Jak wygląda chłodzenie i kultura pracy?

Mam ale w wersji 7800xt i jestem bardzo zadowolony, tylko że ja gram w starsze tytuły, choć przy takim Ac Mirage ultra w 2k to po UC temp lekko ponad 60 stopni, HS 72, wentle ok.1200 rpm. Cisza ale ja mam kompa ze 2.5m od siebie i co dla mnie najważniejsze wyłącznik podświetlenia, choć karta nie jest zdeprawiona jakimiś rgpt :) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, loctor napisał(a):

Ja nie pytam czy wprowadził czy nie tylko czy wiecie jak z kulturą pracy w tym modelu.

Asrock Taichi na pamieciach osiaga 92C. Zeby to samo utrzymac na Challengerze to podejrzewam, ze jest glosno.

Challenger

Screenshot_20250307_183755_Chrome.jpg.87c0c6be811e040c147c8332d4079bce.jpg

Steel Legend

Screenshot_20250307_183843_Chrome.jpg.4e51589dc006725128c6647ee2be05f2.jpg

Taichi

Screenshot_20250307_183927_Chrome.jpg.bc5e1ec204b9c2f46369154b058e29e9.jpg

Edytowane przez DżonyBi
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Jeśli chodzi o Challengera 9070 XT to nie wiemy :E Bo Asrock go jeszcze nie wydał nawet :E

A wersja 9070 zwykła nikogo tu jeszcze nie interesowała.

Mnie właśnie interesuje zwykła wersja nie XT. Chodzi mi o ogólne wrażenia, opinie na temat Challegera jako modelu chłodzenia.

Opublikowano
41 minut temu, Tornado3 napisał(a):

On miał jakiś czas temu bodaj 2080ti ale znalazł kupca, bo wyczuł że zarobi 50zł :lol2:. Gosc kupuje karty wychwala pod niebiosa po czym robi zwrocik konsumencki i tak się bawi od dłuższego czasu. Im taniej coś kupi tym więcej wodolejstwa na forum

IMG_0138.jpeg

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, loctor napisał(a):

Mnie właśnie interesuje zwykła wersja nie XT. Chodzi mi o ogólne wrażenia, opinie na temat Challegera jako modelu chłodzenia.

Nie było żadnego sensu się rozwodzić ogólnie nad wersjami bez XT gdy różnica w cenie była tak mała.