Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
JPDL. No robię refresh co 30 sek i... dupa. Brak aktualizacji dla W3R na GOG.
Pewnie się pokaże za chwilę. Z downem też tak miałem, że niektórzy ciągnęli, a umnie była cisza.
Ja, który nie raz grałem w 40fps na konsoli, bo lepiej wygląda niż 60fps, to grając z MFG- modem, to odczuwam problemy. Nawet w Wukongu gdzie grałem z RT maks DLSS jakość, to dałem na RT średnie i 2 opcje z cinematic na b. wysokie, by dostać trochu fpsów by ten MFG x3 czy nawet x4 był "grywalniejszy", że tak to nazwę. Lepiej mieć te 50fps i zrobi mi 200fps z FG x4 niż 40fps na 160fps. Albo nawet FG x3. Im bardziej dowalimy grafę tym większe będzie latency-opóźnienie.
Tak samo w Wiedźminie 3 z RT można pograć z DLSS jakość ale w przypadku PT trzeba dać DLSS balans, bo już czuć pogorszenie poprzez spadek bazowego fpsu, a to zawsze trochu podniesie nam fps. Mogę porobić zdjęcia z pokazanym latency z nvidii, to widać i miejscami czuć nawet grając na padzie. Akurat w przypadku bazowego 50fps-60 z FG x2 a FG x3 to wolę skorzystać z moda, bo jednak ten ruch kamerą wydaje się płynniejszy.
Przyjemnie się patrzy na to jaką popularnością nadal cieszy się ta gra. Wiadomo, częściowo przejściowy efekt darmowych nowości, ale i tak łatwość z jaką wyprzedziła w ilości graczy na Steam nowe, świeże produkcje - duch Wiedźmina wśród graczy silny.
Nie miałem czasu przeczytać całego wątku, bo nowe posty pojawiają się szybciej niż grzyby po deszczu, więc zapytam - pojawiła się już jakaś konkluzja co do obecnych ustawień, żeby wyciągnąć max z oprawy?
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
8 reakcji
Pokaż odpowiedź