Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrodlo ? Znalazlem tylko cos ze cudzoziemcy stanowia 6,5% wszystkich pracujacych . Ale nawet jesli teraz tak jest to jesli bedziemy wpuszczac wszystkich jak leci tak jak zachod to od lat robi to sie to zmieni :E na gorsze ...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Zrodlo ? Znalazlem tylko cos ze cudzoziemcy stanowia 6,5% wszystkich pracujacych . Ale nawet jesli teraz tak jest to jesli bedziemy wpuszczac wszystkich jak leci tak jak zachod to od lat robi to sie to zmieni :E na gorsze ...

No np. Wśród Ukraińców 78% osób które przyjechały pracuje.  To dużo więcej niż wśród Polaków :) 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hwdp43 napisał(a):

@GordonLameman jest znany z szerzenia kłamstw a potem jeszcze przypisywania tego innym

https://businessinsider.com.pl/praca/ilu-cudzoziemcow-pracuje-w-polsce-gus-podal-dane/se09g11

Na koniec września 2024 roku pracowało 1 mln 52,7 tys. cudzoziemców 

Na koniec maja 2024 roku w Polsce pracowało niespełna 15,2 mln osób, podał GUS. 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No np. Wśród Ukraińców 78% osób które przyjechały pracuje.  To dużo więcej niż wśród Polaków :) 

A teraz podaj procenty np. z UK dla ""azylantów"" innych niż z Ukrainy. 🤗

• Like 1
Opublikowano
Teraz, hwdp43 napisał(a):

Ale tu nie chodzi o ukraincow . Tych chcemy , jak najbardziej . Chodzi raczej o ludzi z krajow 3-4 swiata ...

No to mamy głownie tych, którzy przyjechali na wizach do pracy. 

Ile jest tych, którzy przekraczali granicę z Białorusią? 2 tysiące? 5 tysięcy? 

Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

@GordonLameman jest znany z szerzenia kłamstw a potem jeszcze przypisywania tego innym

https://businessinsider.com.pl/praca/ilu-cudzoziemcow-pracuje-w-polsce-gus-podal-dane/se09g11

Na koniec września 2024 roku pracowało 1 mln 52,7 tys. cudzoziemców 

Na koniec maja 2024 roku w Polsce pracowało niespełna 15,2 mln osób, podał GUS. 

Pisałem o odsetku, a nie o liczbach bezwględnych.

Naucz się czytać albo wróć do podstawówki. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Ale tu nie chodzi o ukraincow . Tych chcemy , jak najbardziej . Chodzi raczej o ludzi z krajow 3-4 swiata ...

Ty nie rozumiesz z kim rozmawiasz.

Pakol czy afgan pracuje? Pracuje (wuj, że ściągnął za sobą nieroba z rodziną i 7 małych pasożytów). A że tam kogoś zmolestuje, zgwałci czy zamorduje? A POLACZKI to tego nie robią???

I pamiętaj, że statystyki przestępstw to czysty rasizm. To wszystko wynika z biedy, a fakt, że są już 2 i 3 generacje niezintegrowanych wykolejeńców to wina tego, że zachód wpompował w to bilion zamiast tryliona. 🤗

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, bergercs napisał(a):

Czyli co - zarzuciłeś komuś kłamstwo, wrzuciłeś losowy post?

Nie , kiedys przegladalem dane GUS conajmniej jedno panstwo miało wiecej ludzi ktorzy przebywaja w polsce a jest tam mniej pracujacych , wiec jestem pewny tylko to znajde

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, bergercs napisał(a):

I gdzie ten dowód -   zrobiłeś (kolejny raz) z siebie idiotę, więc usuń łaskawie te swoje wypociny

Liczba legalnych pozwoleń w danym roku jest mniejsza procentowo niż liczba imigrantów z tego kraju , w porównaniu do Polaków 

Szarej strefy nie liczę bo jest niepoliczalna , gdzie tu zrobiłem z siebie idiotę?

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

w porównaniu do Polaków 

Ilu Polaków w Polsce jest imigrantami - bo tyle z twojego pier..nia można wywnioskować. GDZIE MASZ BIEŻĄCE /TEN LUB ZESZŁY ROK/ DANE NT PRACUJĄCYCH W PL UKRAIŃCÓW - PROCENTOWO W STOSUNKU DO ZAMIESZKUJĄCYCH? Czy nie rozumiesz pytania? Może mam po rusku pisać - będzie ci łatwiej?

4 minuty temu, Karro napisał(a):

Jaki wy dowód chcecie ,nadzór jest byle jaki nad tym przecie xD

Pajac zarzucił komuś kłamstwo w tym temacie więc czekam na źródło. Jeśli go brak to niech kasuje swoje gównoposty (a najlepiej swoje konto).

• Confused 2
Opublikowano (edytowane)

Przecież napisałem że nie chodzi mi o Ukraińców ale np o Gruzinów których pracuje mniej procentowo niż przebywa w Polsce według tych starych danych oczywiście 

Poza tym wliczając emerytów duża krzywdę robisz bo ci ludzie przepracowali swoje

Ja podałem dane czyste wliczając emerytów itd chociaż jest to krzywdzące 

Gdyby w Polsce urzędowali politycy polscy to dziś mielibyśmy nie prawie milion a 10 milionów Ukraińców i Ukrainek którzy zintegrowali by się z Polakami i pracowali na emerytury Polaków i nie było by problemu , taki który nie chciał by pracować się zintegrować trafiał by na front ukraiński 

Ciekawe jest to że procent pracujących kobiet i mężczyzn z Ukrainy jest mniej więcej taki sam po połowie, a z krajów muzułmańskich to prawie 100% mężczyźni 

Edytowane przez voltq