Dokładnie tak jak mówisz. I to właściciel spłaca kredyt a nie nowy nabywca.
Tak samo to wygląda przy przeniesieniu kredytu (co sam właśnie zrobiłem). Nowy bank wpłaca na moje konto z którego pobierana jest rata zgodnie z umową kredytową i ja w umowie jestem zobowiązany przeznaczyć środki na spłatę kredytu. W sumie nigdy nie spotkałem się z tym, że nowy bank przelewa bezpośrednio na rachunek kredytu hipotecznego w innym banku (ale mogę się mylić).
Jak ktoś sprawdza w CEPIK i nie kupi przez wpis o zagrażaniu środkowisku i kolizji to tym bardziej nie kupi auta sprowadzanego, które nie ma historii w cepik.
Niekture auta sprowadzane, mają historię w cepik.
No dobra, może przesadziłem z topowym oledem. Ale weźmy środek. Sam kupiłem 65S90F za 5.5k. W podobnej cenie za 7k był 65S95D, czyli top z zeszłego roku, który kosztował 13k na start
Zresztą daleko nie szukać. Dell AW3423DW 3 lata temu kosztował 6k zł u nas. Po 3 latach mamy następcę AW3423DW z lepszymi parametrami za 3k zł
Tak wysokie ceny monitorów i tv na start wynikają tylko i wyłącznie z ogromnej marży, a nie z powodu kosztów produkcji. Chyba, że chcesz powiedzieć, że produkcja po jednym roku kosztuje połowę mniej
Co roku wychodzi nowa generacja TV, a poprzednia generacja automatycznie cena na pół i tak co roku
Fajne te leasingi - albo auto Ci "zablokują" w Czechach (bo firma leasingująca nie płaciła tam mandatów innych kierowców którym leasingowała auta, czy coś w ten deseń), albo nie możesz nic egzekwować u sprzedawcy auta jak coś z nim nie tak "bo auto nie Twoje"
Rekomendowane odpowiedzi