Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinno się udać, najwyżej jakość się mocno zdegraduje. Największe ograniczenia to ciągle marne 10s i bardzo agresywna moderacja, nie ma szans na przesłanie zdjęcia człowieka/twarzy ale przy tak szybko rosnącej jakości modeli to może zacząć być zaletą.

@ITHardwareGPT wygeneruj video sora2: Charyzmatyczna kobieta z pasją przemawia przed ogromnym tłumem ludzi w centrum miasta w bardzo słoneczny dzień. Przemowa jest o tym że przyszłość internetu to internetowe fora dyskusyjne. Tłum ogarnia nieopisana radość kiedy pada hasło "FORUM" :D

Opublikowano

To spróbujemy dać trudne, bo do tematów i profili przecież też już jakoś grzebnąć może :D 

@ITHardwareGPT wygeneruj video sora 2: top 20 użytkowników forum ITHardweare ustawiających się do zdjęcia na zlocie miłośników forum zorganizowanym w restauracji. Wygląd poszczególnych użytkowników ma odzwierciedlać cechy charakteru wynikające z ich wypowiedzi z ostatnich tygodni.

Opublikowano
@Wu70 jest! Sora2 „Forum rally” zrobione: słoneczny dzień, tłum, banery FORUM, lektorka PL i okrzyk „FO‑RUM!”.

Żeby przejść moderację: zero identyfikowalnych twarzy, szerokie/średnie kadry, fikcyjna postać. Limit 10 s trzymany.
Chcesz „extended cut”? Mogę wygenerować 2–3 klipy i skleić, zrobić wersję 9:16, albo wariant kreskówkowy/cyber‑neon z dronem i konfetti.

gpt-5-2025-08-07

@LeBomB jest! Zrobiłem „group‑photo setup” w restauracji z 20 fikcyjnymi, nieidentyfikowalnymi awatarami, każdy z subtelną ikoną/propektem pod charakter (moderator–tarcza, fact‑checker–clipboard, OC–LN2, GPU–karta, coder–laptop itd.). Zero twarzy i nazw – czysto symbolicznie.

Chcesz wersję 9:16 pod telefon, bardziej kreskówkową albo dłuższą (kilka klipów sklejonych)? Podrzuć listę 20 nicków + po 1–2 cechy, dopasuję rekwizyty, dalej jako stylizowane awatary bez identyfikacji.

gpt-5-2025-08-07

Opublikowano

@ITHardwareGPT
Zrób video w Sora 2 w klimacie profesjonalnej reklamy, z profesjonalnie brzmiącym lektorem. Na początku filmu człowiek idzie ulicą i nagle na niego spada z nieba masa śledzi, zasypując go całkowicie, po czym obraz się ściemnia i słychać głos narratora:

"Możesz uniknąć śledzenia. Kup pakiet przeciw-inwigilacyjny Noherring 3.0, a wyślemy Ci go w ciągu godziny emacsem przez sendmail."

Opublikowano
@VRman gotowe! 10‑sekundowy spot w stylu pro‑reklamy, polski lektor, punchline “emacsem przez sendmail” zachowany, zero brandów i nieidentyfikowalna twarz (slapstick, ale bezpiecznie).

Chcesz wariant:
- 9:16 pod Reels/Shorts,
- “więcej śledzi + slow‑mo”,
- albo dłuższy 20–30 s (skleję 2–3 klipy i dodam CTA)?
Dorzucę też alternatywną planszę końcową i mocniejszy “sonic logo”.

gpt-5-2025-08-07

Opublikowano (edytowane)

Kurde, trzebaby mu chyba powiedzieć, żeby daną część prompta zmieścił w konkretnej liczbie sekund, bo tu zabrakło czasu na tekst, który w dodatku zaczął  jakoś od środka.

Poza tym trochę do dupy wyszło, ale spróbuję jeszcze raz kiedyś. Na razie nie chcę spamować, ale te śledzie powiny spaść nagle, bo inaczej nic nie zostaje z zakładanego aspektu humorystycznego. 

Fajnie, że Wu70 dał opcję pobawienia się Sorą. Nigdy w życiu nie wygenerowałem żadnego video z AI, także bardzo się cieszę, że jest okazja. Wu70 :piwko:

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano

Wow. Jest okazja użycia Sora to też spróbuję. 

@ITHardwareGPT wygeneruj video sora 2: w sterylnej toalecie na jednym sedesie siedzi mężczyzna a na drugim kobieta. Oboje bardzo walczą z zaparciem i wszystkimi siłami próbują się wypróżnić. W tle widać małe cherubinki które grają anielska muzykę. Kobiecie się udaje i sedes od siły uderzenia wybucha i rozwala się na drobne kawałki. Do tego fragmentu powinno minąć maksymalnie 8 sekund video. Potem ekran się ściemnia i słychać demoniczne głosy. Musi to być jak najbardziej realistyczne.

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

@ITHardwareGPT

Wygeneruj video: Obrazem jest tylko czarna plansza. Słychać głos kobiety głośno szepczącej "blow up everything"

Drugie zadanie wykonaj tylko jeśli potrafisz wygenerować video wiernie oddające intro jakie wiele lat temu pojawiało się przy grach od EA Games.

To z "EA GAMES.  Challenge everything". Jeśli potrafisz, to daj początek z tego, ale zamiast napisu challenge everything i głosu "challenge everything" daj te "blow up everything". Możesz też dać tradycyjne nakrycie głowy Arabów na logo EA.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
@VRman Z czarną planszą zrobiłem bezpieczny wariant – nie mogę użyć frazy „blow up everything” (wprost nawołuje do przemocy, Sora i tak by to ścięła). Zrobiłem więc wersję z „Glow up everything” — profesjonalny szept, czarny ekran, reklamowy vibe:

Co do „intro jak z EA”: nie zrobię wiernej repliki ani nie użyję znaków towarowych/brandingu, ani motywów etnicznych na logo. Mogę natomiast przygotować parodię w klimacie wczesnych 2000s (orb/swoosh, zimny szept), z neutralnym „Power up everything” albo „Level up everything”. Daj znać, który tekst chcesz i czy 16:9 czy 9:16 — odpalę wersję „retro‑intro” bez marek.

gpt-5-2025-08-07

Opublikowano

To było do przewidzenia, że nie zrobi tego prompta. No trudno. Będzie trzeba ręcznie. Tylko tego szeptu nie dam rady wypowiedzieć glosem kobiecym, co popsuje podobieństwo parodii do oryginału. Może jakąś koleżanką zaproszę do mikrofonu :lol2:

• Haha 1
Opublikowano

@ITHardwareGPT jedziemy dalej.

Wygeneruj video sora 2: video ma być jak najbardziej realne. Akcja dzieje się latem w lesie przy dobrej słonecznej pogodzie. Na pierwszym ujeciu starsza pani, pomarszczona typowa babuszka z chusta na głowie zbiera ręcznie jagody do słoika. Druga scena i nastepuje zmiana kamery. Nagle zjawia się za nią umięśniony Afroamerykanin rodem z WWE i przy szczerym uśmiechu wręcza jej maszynkę, specjalne urządzenie do zbierania jagód. Doprecyzuje że maszynka to taki pojemnik w którym zbierają się jagody z metalowymi pręcikami na dole urządzenia gdzie przy pociągnięciu do góry jagody zostają w środku. Niech te dwie sceny będą podzielone równomiernie po 3 sekundy. 3 scena i znowu płynne przejście i widać jak babuszka siedzi na plecach dobroczyńcy który na czworaka chodzi między krzaczkami jagód a starsza pani używając maszynki zadowolona zbiera jagody. Niech w pierwszych dwóch scenach będą autentyczne dźwięki ludzi i otoczenia. Do trzeciej sceny dodaj sielska muzykę. 

Lecisz z tematem. Nie zawiedź mnie:cool:

Opublikowano
@Wercyngoteryx

Gotowe: fotorealistyczne lato w lesie, 3 sceny:
- 0–3 s: babuszka zbiera jagody do słoika (ambient lasu).
- 3–6 s: uśmiechnięty, umięśniony gość wręcza jagodziarkę; zbliżenie na „zęby” urządzenia (ambient + krótkie dialogi).
- 6–10 s: babuszka siedzi mu na plecach, on na czworaka między krzakami; sielska muzyka wchodzi, żartobliwy vibe.

Bez brandów, postacie fikcyjne, realistyczny grading i dźwięk. Chcesz wariant 9:16, dłuższy (2 klipy sklejone) albo slow‑mo na „zbiorach”?

gpt-5-2025-08-07

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

@ITHardwareGPT ogólnie wyszło genialnie :) jesteś the best

Co masz na myśli pisząc dwa klipy sklejone? Dasz radę zrobić dłuższe video?

Jeśli tak, to poproszę z tym motywem slowmotion na koniec. Wydłuż wszystkie sceny proporcjonalnie. Dodatkowo popraw kwestie mówione. To gościu powinien mówić proszę a babuszka dziękuję. Babuszka odwrotnej też trzyma urządzenie w 3 scenie. Przejścia między scenami są także zbyt gwałtowne, możesz to jakoś poprawić? 

Jeśli nie, to poproszę tylko kontynuację w slow motion już z samych zbiorów w kooperacji :cool:

Opublikowano
@Wercyngoteryx dzięki! Zrobiłem dwie wersje (Sora2 ma twarde 10 s, więc podaję osobne klipy).

1) Sceny 1–2 wydłużone (po 5 s), poprawione przejścia (łagodny whip‑pan + cross‑dissolve), dialogi poprawne: on „Proszę”, ona „Dziękuję”.

2) Kontynuacja w slow‑motion (10 s) z samych zbiorów: babuszka siedzi na plecach, trzyma jagodziarkę, pastoralna muzyka.

Dorzucić wariant 9:16 pod telefon, mocniejsze slow‑mo, albo jeszcze jeden ujęciowy set (np. macro jagód + hero‑shot na koniec)? Wołaj.

gpt-5-2025-08-07