Zgłoś
-
Ostatnio przeglądający 9 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez hubio · Opublikowano
Myślę, że skutecznie udało mu się ten wizerunek zmienić. Po za tym on wyrósł z XXw. kapitalizmu a nie tego co się obecnie dzieje czyli oderwanych od życia władców planety - korpoludków. Myślę, że jest olbrzymi dysonans pomiędzy tym co się dzieje w naszym życiu a narrację która próbuje narzucić lewa strona. Ja mogę się zgadzać i zgadzam się ze wspieraniem LGBT przez Lewicę, a jednocześnie nóż w kieszenie mi się otwiera jak te głąby nie rozumieją, że mikroprzedsiębiorca na ryczałcie dowalony składką zdrowotną po polskim ładzie czasami nie ma co jeść, a nie jest jak oni uważają jakimś bogolem, któremu mercedesy nie mieszczą się w garażu. Partia RAZEM nie ogarnia, że przedsiębiorcą w polskim systemie prawnym jest zarówno właściciel 20 spółek notowanych na giełdzie jak i babcia sprzedająca kwiaty na rynku! Uwzględniając oczywiście możliwość wyboru formy opodatkowania - są TAK SAMO traktowani podatkowo - przy czym ta babcia czasami ma mniej od pracownika ze minimalną pensją... Ktoś zapyta - to dlaczego ta babcia nie pójdzie harować do magazynu? A może nie chce być niewolnikiem pracującym dla innych? Może woli mieć coś co robi dla siebie? Tego Lewica nie ogarnia. Zresztą jak i socjalistyczny PiS. -
Przez Element Wojny · Opublikowano
Ja pracuje w firmie, gdzie "wspieramy" takowe inicjatywy, wiec doskonale to znam. Juz pare razy moj manago musial sie za mnie tlumaczyc, bo kilka osob zwrocilo mu uwage ze krzycze, jestem impulsywny, potrafie "zastraszyc i przyprzec rozmowce do muru". Koles zawsze mnie tlumaczy roznica w mentalnosci wynikajaca z kraju pochodzenia, bo ludzie z Europy Srodkowo-Wschodniej sa tutaj uwazani za bardzo "zywiolowych" Ogolnie mam na to wywalone, ani za ani przeciw, i chociaz juz z 10 razy mi zalecano/rekomendowano, zaimkow w swojej sygnaturze mailowej wprowadzac nie bede. -
Przez RTXnietylko4060tiUSER · Opublikowano
@DżonyBi Poczekaj spokojnie na konkretne testy i na lepsza dostepnosc napedow w sklepach. Tej konsoli raczej nie grozi to ze zostanie wykupiona na pniu. -
Przez DżonyBi · Opublikowano
Musze sobie jakos zracjonalizowac zakup, a na razie tak srednio. Najlepsze doświadczenia to własne doświadczenia i zakup wisi juz w powietrzu. -
Przez Maciek. · Opublikowano
Wy naprawdę nie rozumiecie problemu, i nie potraficie zrozumieć dlaczego on wygrał te wybory. Już zdążyłem przeczytać dzisiaj, że tak naprawdę to Kamala nie przegrała bo świetnie sobie poradziła, przegrał Biden bo się za długo trzymał stołka i sondażownie . Ale tak masz rację zmanipulowana biedota zagłosowała i dlatego Trump pierwszy raz wygra popular vote, które przegrywał sromotnie i z Clinton i z Bidenem, to nie biedota była przyczyną zwycięstwa Trumpa i czas żeby to dotarło, Trump wygrał bo obiecał ludziom to czego chcieli, a okazało się że nie chcieli czystej tylko tanią energię, że aborcja przegrała z niższymi podatkami, że obietnica sciągnięcia przemysłu z powrotem do stanów a w związku z tym miejsc pracy wygrała z mityczną zieloną gospodarką, i można by tak wymieniać długo, finalnie to czy Trump spełni obietnice jest mało istotne więcej w wyborach startować nie będzie, liczy się to że wygrał a wygrał bo obiecał ludziom perspetywę lepszą, niż uwikłani w wojny frakcyjne pomiędzy progressive a centrystami i konserwatystami Demokraci, obiecał im że przywróci im dawną amerykę i ludzie za tym poszli, okazało się że ta nowa tęczowa, równa dla wszystkich Ameryka ma mniej zwolenników niż by się wydawało, a stara rasistowska i konserwatywna wcale nie zniknęła, tylko siedziała głeboko ukryta i czekała na swoją szansę, bo o ile za pierwszym razem Trump był nowością, tak teraz każdy wie czego się można po nim spodziewać, a i tak na niego zagłosowali.
-
-
Aktywni użytkownicy