Jak niektórzy mogli zauważyć - opracowuję tagi dla działu Gry, by userom łatwiej było wyszukać interesujące ich tytuły. Aktualnie dodaję odpowiednie oznaczenie do obecnie istniejących topiców, ale na przyszłość proszę userów zakładających tematy o konkretnej grach, by sami starali się skorzystać z odpowiednich tagów i przypisali je do tematyki i rodzaju gry. Nie wymyślali nowych jeśli nie ma takiej potrzeby, a użyli istniejących. Jeden lub dwa tagi wystarczą w większości przypadków. Bekowe tagi nadal nie ma problemu ustawić, ale żeby poza tym pamiętać o dodaniu tagu, który określa samą grę chociaż w podstawowym zakresie. Wystarczy użyć tych, które będę przypisane do podobnej gry, której topic istnieje już w dziale Gry.
Wybrane przykłady tagów:
pogaduszki - dyskusje niezwiązane z konkretnym tytułem.
crpg, fps, tpp, soulslike, wyścigi etc. - wiadomo o co chodzi.
bieda crpg, bieda soulslike etc. - nie ma na celu znieważenia gry, a oznacza ograniczą mechanikę względem zwyczajowych dla danego gatunku skomplikowania i wymagań mechaniki gry.
klimat grozy - opis gry w takim klimacie.
Uniwersum xxx - można przypisać do gier o faktycznie sensownych i rozwiniętych uniwersach poza medium gier. Wywodzące się np. z filmów czy książek. Przykład tagu - uniwersum harrego pottera.
Można też przypisać konkretnego dewelopera. Zwłaszcza tych dużych i w miarę stabilnych - np. cdproject, remedy, rockstar itd.
Eeetam z tymi dialogami już bym tak nie przesadzał. Cała ta opowieść też nie jest jakaś nie wiadomo jak zła. Od zbieramy drużynę aby uratować świat. 🤷
Szczerzę to chyba nawet nie trafiłem jeszcze na te cuda LGBT. Miało być tego nie wiadomo ile na każdym kroku… Mam wrażenie, ze trochę na siłę to też rozdmuchano. Podobnie jak te komplikacje z różnych gier bugow i gliczy.
Rekomendowane odpowiedzi