Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podobno GRANTURISMO 7 patch który wypuścili dziś i ma się odblokować jutro niezawiera update do PS5 Pro. Do tego news od CDPR na temat cyberpunka. Stwierdzili chyba ze pro nadal się nienadane do RT i podjęli decyzje nie wspierac tego potwora :D Screenshot2024-11-20at17_40_56.thumb.png.93bed34f2435f709467b9e5a319ee087.png

Edytowane przez SethJames
  • Like 1
Opublikowano

Mnie juz cyberpunk zmeczyl przy okazji kart rtx, a gra do dzis przed nosem doczytuje wszystko :smiech: Nie mam porownnaia bo bym musial miec dwie konsole obok ale trybie 60fps jest bardzo ostry obraz na PRO. Gra ponoc nie ma capa na rozdzialke.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@azgan

Szkoda, ze tak pozno. Arkadikuss nie zdazyl na autobus szkolny, bo wszyscy juz pocisneli po konsoli, to teraz musi najglosniej tupac nozkami, zeby ktos to obejrzal jeszcze i klikniecia sie zgadzaly. Nudne to juz sie robi i smieszne.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, SethJames napisał(a):

Podobno GRANTURISMO 7 patch który wypuścili dziś i ma się odblokować jutro niezawiera update do PS5 Pro. Do tego news od CDPR na temat cyberpunka. Stwierdzili chyba ze pro nadal się nienadane do RT i podjęli decyzje nie wspierac tego potwora :D 

Raczej to wynika z tego że tam już nie ma kto dłubać przy RED Engine po przesiadce na Unreal Engine poza tym zespoły zostały przydzielone do innych projektów 😉

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@azgan

Szkoda, ze tak pozno. Arkadikuss nie zdazyl na autobus szkolny, bo wszyscy juz pocisneli po konsoli, to teraz musi najglosniej tupac nozkami, zeby ktos to obejrzal jeszcze i klikniecia sie zgadzaly. Nudne to juz sie robi i smieszne.

Ten gosc jest taki nieprzyjemny w ogladaniu jakby tylko krecil dramy na kanale :D  A gosc nadal nie rozumie ze nowa wersji konsoli nie jest targetem dla tych co maja podstawke bo zmiana bez sensu w chwili obecnej. No ale troche czasu minie, nowe gry beda wykorzystywac PRO to narracja tych samych osob i filmow sie zmieni ;)

2 minuty temu, azgan napisał(a):

Raczej to wynika z tego że tam już nie ma kto dłubać przy RED Engine po przesiadce na Unreal Engine poza tym zespoły zostały przydzielone do innych projektów 😉

Dokladnie, silnik poszedl do kosza i nie ma sensu juz grzebac w tym 4letnim starociu.

• Confused 1
Opublikowano

@Phoenix. Nie do końca jest tak jak napisałeś bo @Qrdello i @DżonyBi twierdzą że na tej konsoli widać dużą różnicę w jakości obrazu na tv 4k , a po moim nieprzyjemnym doświadczeniu z evil west gdzie obraz w trybie wydajnośći był tak mocno rozmazany i chyba w jakimś 640p bo wyglądało to jak baldurs gate 1 z 98 roku chyba z tego co pamiętam 

Więc jeżeli jest tak oni twierdzą to jest sens ale tylko z napędem

Opublikowano (edytowane)

@voltq

nie ma co tak tego uogólniać. Najwięcej zyskują te gry (pisałem o tym), które wyglądają słabo w trybie wydajności i niedomagają na zwykłym PS5. Sporo jest takich gier, ale nie wszystkie. Ja przeszedłem ze slima i jestem zadowolony, ale targetem są tu głownie nowi klienci. Pro jeszcze rozwinie skrzydła (w tym sprzętowym PSSR jest sporo potencjału) i jak ktoś nie ma konsoli to sprawa jest prosta - Pro. Jeżeli ktoś ma slima to już jest kwestia indywidulna. Ja dostałem to co chciałem.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Podobnie, ja szukałem wyższej płynności i stabilnych 60 fps i też w grach, które testowałem tak jest. Jakość obrazu to temat dyskusyjny, bo o ile takie kwiatki jak w SH2 czy Survivor wybijają z gry i je widać, o tyle jeżeli oprawa jest akceptowalna to po kilkudziesięciu minutach już się reguły przechodzi nad nią do porządku dziennego i po prostu gra, nie zwracając uwagi na jakieś tam pierdoły czy niewielkie glitche. 

Ostrość obrazu na plus u mnie to na pewno S-M2/AW2/FFVII-2 - bo w te gry grałem najwięcej, to i o nich mogę się wypowiadać. 

A Evil West to zaraz sprawdzę, czy jest lepiej. Jeżeli tam był dynamiczny render dla trybu 60 fps, to jest spora szansa że częściej gra trzyma maks rodziałkę możliwą i wygląda lepiej. Dam znać.

EDIT:

Jest deko lepiej, nie ma aż takiego mydła jak wcześniej - ale te 1080p widać :E 

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
Opublikowano

Najlepiej to beda wygladac exy sony gdzie potrafia to ziamplementowac i bedzie dobra jakosc oraz 60fps, do tego silnik gry musi miec nowe SDK i najnowsza wersje PSSR. Takze w starych grach nie ma co liczyc na poprawki, ten evil west to to gra widmo wiec do pominiecia. Jak narzedzia do implementowania tego dobrze beda rozwiniete to tez inna bajka a jak oni to maja dodac do gry z UE5 jak sam deweloper wydaje gre, ktora brzydko mowiac scierwi stuterem i nie ogarniaja optymalizacji, a gdzie tu jeszcze dodac PSSR :D

46 minut temu, voltq napisał(a):

No fajnie jakbyście przetestowali bo jak będzie dziadostwa to napęd z podstawką odsprzedam 

Ja tam nic testowac nie bede bo szkoda mi czasu, od premiery moze z 4-5h gralem na konsoli. Wykupiony abo i sobie bede ogrywal exy z abo ale ja po po prostu kupilem PRO bo bylo blisko premiery, nie byloby jej to bym kupil Slima.  Glowny sprzet do grania  to i tak PC wiec co najwyzej ogram jakies nowe exy, zalegle i moze gta 6, a reszta to PC. Czyli poki co przyslowiowo odplam konsole i gram bez szpuszczania sie nad tym wszystkim :D Nawet nie wiem czy kupie naped do niej jak bedzie za te 500zl.

Od rozdzialki wysokiej i spuszczania sie nad grafika jest PC, tam mozesz sobie w kazdej grze 8k wbic jak pozwoli ;)

• Confused 1
Opublikowano
10 godzin temu, voltq napisał(a):

No fajnie jakbyście przetestowali bo jak będzie dziadostwa to napęd z podstawką odsprzedam 

Ja w szczególności nie chcę, żeby ktokolwiek o moje decyzje i opinie opierał zakup lub nie konsoli, bo przez to że generalnie staram się grać na wszystkim i dostrzegać we wszystkim plusy i minusy - ale z drugiej strony nie mam blokady żeby komuś w twarz wyrzucić że generalizuje albo się czepia pierdół tylko w imię wojenki, to nazywany jestem fanbojem  - czy to tu, czy w dziale xbox czy w działach PC.

Chcesz kupować, kupujesz. Nie chcesz, nie przekonuj się na siłę - bo nawet gorsze od biadolenia 100x to samo jest później narzekanie że x napisał że jest super a ja widzę mydło :E

Ja nikomu nic nie narzucam i generalnie mam wywalone czy ktoś kupił czy nie, mogę być jedynym userem jakiegoś sprzętu na grupie i mi to zwisa.

Opublikowano (edytowane)

Dokladnie, kazdy z nas ma prawo zwrotu do 14 dni, z ktorego skorzystal tez Arkadikuss :lol2:

Najlepiej sprawdzic samemu. Pisalem w tym watku, ze najlepsze doswiadczenia to te wlasne.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano

Przyszedł mi pad 30th Anniversary, patrzę z tyłu a tam rewizja 4, a ciekawe bo pad dołączony do PS5 Pro przyszedł z rewizji 5. To oni produkcje tych 30th Anniversary musieli już dawno zacząć.

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem TLoU part2. Nie no, PSSR robi robotę w tej grze, ostry obraz prawie ja zyletka, w trybie wydajnosci mydlo widoczne bez przygladania sie. Ma potencjal ten scaler, w pierwszych chwilach gry przechodzi sie przez lasek i potem zbożowe pola, nic nie migocze. Bez porownania na korzysc trybu Pro, fps z VRR na poziomie ~80

Edytowane przez DżonyBi